[HOW TO] Jak zainstalować sterowniki LG GW620 pod systemem Windows 7 x64
1. Zainstaluj SDK dla systemu Android
2. Zainstaluj sterownik LGUSBModemDriver_WHQL_ML_Ver_4.9.4_All.exe
3. Uruchom ponownie komputer
4. Przełącz urządzenie w tryb debug (ustawienia/aplikacje/programowanie/debugowanie USB)
5. Podłącz urządzenie do PC dołączonym kabelkiem – nastąpi próba instalacji sterowników, zakończona niepowodzeniem
6. Uruchom menedżer urządzeń na PC
7. LG będzie widoczne w kartach sieciowych jako dwa urządzenia LG USBModem
8. Kliknij w pierwsze urządzenie prawym klawiszem myszy i wybierz aktualizuj oprogramowanie sterownika
9. Następnie należy dokonać kilku kroków – wybierz po kolei –
- Przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu oprogramowania sterownika/pozwól mi wybrać z listy sterowników urządzeń na moim komputerze(poczekaj aż system zaktualizuje listę sterowników)/
- z dysku (należy tutaj wskazać miejsce, w którym zainstalowano LGUSBModemDriver_WHQL_ML_Ver_4.9.4_All.exe – standardowo jest to C:\pliki programów (x86)\LG Electronics\LG USB Modem Driver/
- wybrać plik o nazwie LGx64modem.inf zatwierdzić – modem zostanie poprawnie zainstalowany
10. Kliknij w drugie urządzenie prawym klawiszem myszy i wybierz aktualizuj oprogramowanie sterownika
11. Następnie należy dokonać kilku kroków – wybierz po kolei –
- Przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu oprogramowania sterownika/pozwól mi wybrać z listy sterowników urządzeń na moim komputerze(poczekaj aż system zaktualizuje listę sterowników)/
- z dysku (należy tutaj wskazać miejsce, w którym zainstalowano C:\Android_SDK\android-sdk-windows\usb_driver\
- wybrać plik o nazwie android_winusb.inf
- zatwierdzić – urządzenie kompozytowe USB zostanie poprawnie zainstalowane – w managerze urządzeń pojawi się jako Android Phone.
12. Uruchom ponownie komputer
W celu sprawdzenia poprawności instalacji
1. Uruchom CMD
2. Przejdź do Katalogu to ols w SDK
3. Uruchom ddms.bat
4. Po uruchomieniu w urządzeniach powinno pojawić się odpowiednie urządzenie.