Znikajace programy - powazny problem

• 6 Odpowiedzi
  • 986 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Znikajace programy - powazny problem
« dnia: Kwiecień 08, 2010, 22:05:03 »
Witam,

pomozcie prosze, bo nie wiem jak sobie poradzic. Gdy instaluje nowego ROMa, to traca sie wszystkie zainstalowane wczesniej programy. mimo, ze byly na karcie SD, to nie dzialaja. Wiekszosc mam platnych, wiec zal kasy, zeby jeszcze raz placic i instalowac. Drugie pytanie dotyczy Auto Mapy. mam ja na karcie i po wyszukaniu eksploratorem  np dziala. Ale jak ustawic, aby ja odpalac z szybkiego linka na glownym ekranie?

Dziekuje za pomoc.

*

Offline muti

• *
  • 67
  • Sprzęt: Htc S710, Htc Touch Diamond, HTC HD2
Odp: Znikajace programy - powazny problem
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 08, 2010, 22:52:40 »
... Drugie pytanie dotyczy Auto Mapy. mam ja na karcie i po wyszukaniu eksploratorem  np dziala. Ale jak ustawic, aby ja odpalac z szybkiego linka na glownym ekranie?

Dziekuje za pomoc.
Co do Automapy to skopiuj skrot i wklej do Windows/start menu/ programy. A programy ( powinny dzialac), choc nie chce cie wprowadzic w blad...? Moze niech bardziej doswiadzczeni w tej kwesti zabiora glos :D

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 08, 2010, 23:27:55 »
Jeśli zmieniasz ROM to tak jakbyś zmieniał urządzenie - musisz jeszcz raz programy instalować - płacić nie musisz bo przecież kody rejestracyjne masz.
A z AM to jeszcze prościej - jeśli masz przypisaną licencję do karty to ją wyciągasz i wkładasz . Jeś zazbaczyłeś przy instalacji odbudowę systemu to automagicznie zainstaluje Ci się skrót do AM
potrzebna zgoda

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 09, 2010, 00:45:57 »
Możesz też użyć programu do backupu np: SPB Backup (płatny).
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 09, 2010, 07:41:02 »
Przy zmianie ROM-u nie polecam srosowania softu do pełnego backupu ze względu na to że robi on kopię rejestru ze starego ROM-u i wgrywa w nowy ROM często niewłaściwe odwołania ( złe wartości rehestru)
Najlepsza metoda to ponowna instalacja programów.
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 09, 2010, 09:54:22 »
Może to banalne pytanie, ale jak w menu start wkleić skrót np. do programu z karty?
Dzięki za odpowiedź.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 09, 2010, 10:02:03 »
A szukajka gryzie?
Ludzie, pytacie o rzeczy podstawowe, które były na tym forum opisywane po kilkaset razy.

Eksplorator plików -> zaznaczasz plik -> kopiuj, przechodzisz do folderu docelowego gdzie ma być skrót (np. Start menu) -> Menu -> Edycja -> Wklej skrót.
Nie działa pod TCM, trzeba używać standardowego eksploratora lub Resco Explorer.