Zmniejszenie jasności HD2

• 11 Odpowiedzi
  • 2627 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline chola

• 253
Zmniejszenie jasności HD2
« dnia: Październik 12, 2010, 00:33:00 »
HD2 ma 3 tryby podświetlenia (4 - jeśli liczyć wygaszenie), czyli auto, podświetlenie na baterii i podświetlenie na zasilaniu zewnętrznym.

Czy ktoś zna sposób w jaki można ustawić zakres działania auto podświetlenia?

Głównie chodzi o jasność w kompletnej ciemności. Przy ustawieniu automatycznym najciemniejszy ekran jaki można uzyskać to 30% (sprawdzone).
Dlaczego nie 10%, skoro można ustawić taką jasność ręcznie dla trybu "na baterii" lub "zasilanie zewnętrzne"?

Odp: Zmniejszenie jasności HD2
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 12, 2010, 08:10:49 »
Szukaj na forum, już taki temat był.

*

Offline p107r

• 41
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 12, 2010, 09:25:58 »
sprawdź Lumos, używam, polecam

*

Offline chola

• 253
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 13, 2010, 18:10:28 »
Thx. O to chodziło! :)

*

Offline djdarkness

• *
  • 69
  • Sprzęt: HTC HD2 -> Samsung Galaxy S 4 GT-I9505 ZWANEE
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 24, 2010, 00:34:05 »
hmmm który plik dokładnie pobrać trza ?  wszystkie które są zamieszczone ? z tego co wyczytałem to  chłopaki z xda cały czas pracują nad tą aplikacją bo coś nie tak  ona współpracuje z telefonem :)
Samsung Galaxy S 4 GT-I9505ZWANEE 1,9 GHz :)

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 24, 2010, 00:42:51 »
LumosSetupV10RC2.CAB i NETCFv35.ppc.armv4.cab (bez tego się nie uruchomi)
reszta nie wiem w jakim celu tam jest - może jak ktoś ma problemy z obsługą
nie jestem pewny, ale chyba G sensor trochę zaczał wolniej reagować po zainstalowaniu tego programu - pewnie do tego służy GSensor_LagFix.zip (sam jeszcze nie próbowałem)
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

*

Offline ProV

• 12
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 24, 2010, 12:20:27 »
Możesz też użyć AutoBacklightSteps.cab i AutoBacklightToggle.cab , jeden umożliwia rozjaśnienie do poziomu odbieranego przez sensor lub ściemnienie do 10%, drugi natomiast daje szybką zmianę poprzez kliknięcie w ikonkę na 10%, 50%, 100%. Używam tego i nie powoduje żadnych problemów. Jedno kliknięcie w ikonkę i wyświetlacz ściemniony, przydatne podczas nocnego czytania.
Pozdr

*

Offline djdarkness

• *
  • 69
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 24, 2010, 21:50:15 »
Możesz też użyć AutoBacklightSteps.cab i AutoBacklightToggle.cab , jeden umożliwia rozjaśnienie do poziomu odbieranego przez sensor lub ściemnienie do 10%, drugi natomiast daje szybką zmianę poprzez kliknięcie w ikonkę na 10%, 50%, 100%. Używam tego i nie powoduje żadnych problemów. Jedno kliknięcie w ikonkę i wyświetlacz ściemniony, przydatne podczas nocnego czytania.
Pozdr

Chyba nie patrzyłeś w menadżer zadań co wyprawia ten drugi program tzn. Ty napisałes na odwrót wogóle znaczenie tych programów  :E  Pierwszy powoduje że stopniowo możesz rozjaśniać aż do 100%  i można nawet  to zrobić samemu aby co 10% rozjśniał nam podświetlenie. Ale jest jedno ale. Mały syf że tak to ujmę robi w telefonie :) Za każdym razem jak klika się  aby zmienić intensywność podświetlenia automatycznie uruchamia się jedna aplikacja więcej która pobiera 300 kb pamięci pomyśleć sobie można co to tam takiego.. ale dopóki nie zrobisz SR to Ci będzie przybywać za każdym razem te 300kb :D więc ? aplikacja  raczej nie zdaje egzaminu :/

*

Offline ProV

• 12
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 24, 2010, 22:59:02 »
Co do kolejności może i się pomyliłem, nie będe się sprzeczał też i co do Twojego twierdzenia że w menedżerze zadań przybywa jakieś oprogramowanie zajmujące 300kb ale z ciekawości zajrzałem po uruchamianiu jednego i drugiego progsa i jakoś nic mi nie przybyło w menedżerze zadań ani żadnych aplikacji ani procesów.Więc czegoś tu nierozumiem ale ok, nieważne. PEACE :)

*

Offline djdarkness

• *
  • 69
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 25, 2010, 00:18:26 »
nie no spoko. poprostu musisz pozmieniać kilka razy jasność i będziesz mieć ;) kilka razy to samo się uruchamia. poprostu zmień kilka razy jasność i potem wejdź w TASK MANAGERA  i wejdź w procesy.
Ps. mały OT. jaki to był programik który robił zrzuty ekranu :) tylko mnie tu nie bluzgajcie :D

*

Offline JohnyS

• 257
  • Sprzęt: HD2, Note2
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 25, 2010, 14:41:17 »
jaki to był programik który robił zrzuty ekranu :) tylko mnie tu nie bluzgajcie :D
może być np. Shake And Save
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2010, 14:43:18 wysłana przez JohnyS »

*

Offline djdarkness

• *
  • 69
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 27, 2010, 15:30:46 »
Odkryłem przyczynę zaśmiecania uruchomionych procesów w Task Menagerze :) Poprostu gdy nie potwierdzę zmiany (kliknięcie na OK ) w okienku które wyskoczy po zmianie skali jasności to uruchamia się następny proces :) dlatego trza potwierdzić i jest git :)