Co do tematu to jak już pisałem używając SztywnegoLeona nie miałem tej przypadłości. Przyszło mi wczoraj do baniaka, żeby upichcić swój ROM dla Leo pod siebie. Brałem pod uwagę problem samoczynnego przestawiania zegara i postanowiłem zrobić eksperyment: ugotowałem ROM z wyłączonymi aktualizacjami czasu w ustawieniach telefonu i w HTC Sense. Posadziłem go wczoraj na Leonie, do dzisiaj do 7.20 było ok, ale o 7.20 przestawił się na 8.20. W tym momencie wdrożyłem mój chytry plan tzn. nie ustawiałem godziny ręczenie, tylko uruchomiłem synchronizację czasu z netem, ale TYLKO W HTC SENSE (nie ruszając tej opcji w ustawieniach telefonu). Następnie włączyłem połączenie GPRS/EDGE (tzn. zaktualizowałem pogodę, która to sama uruchamia). Pogoda się zaktualizowała i wyświetliła godzinę update-u tą przestawioną :-(( . Po wyjściu z zakładki z pogodą i przejściu do ekranu głównego zdziwiłem się bo godzina w homescreen była już właściwa, ale pogoda pod zegrakiem się nie wyświetlała. Wszedłem ponownie w zakładkę z pogodą, a tam nic - żadnej pogody dla żadnego z 3 miast, które mam,a także zero pogody w każdym dniu. Zrobiłem kolejny upd pogody, zaktualizowała się wyświetlając już prawidłową godzinę aktualizacji, rozłączyłem net i zrobiłem SR ze trzy razy. W ciągu dnia zrobiłem jeszcze z pięć razy SR, a godzina jak byk jest właściwa do chwili obecnej i nic nie wskazuje na to, żeby się chciała przestawić. Testuję dalej jak do jutra będzie ok to chyba to jest jakieś rozwiązanie.