Zmiana ustawień zegara (przyspieszanie o godzinę)

• 292 Odpowiedzi
  • 54310 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline deric

• 10
Odp: Zmiana ustawień zegara (przyspieszanie o godzinę)
« Odpowiedź #120 dnia: Listopad 06, 2010, 20:53:22 »
Też mam taki proble... znalazłem jedno rozwiązanie i zaraz je przetestuje

Edit the following registry key...

HKLM\Software\OEM\PhoneSetting\
add a DWORD key "TrustTimeZoneField" and give it a value of "0"

Znalazłem coś co pomogło:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=6116612

Wkurza mnie tylko data przed każdą wiadomością...

edit: o dało się to wyłączyć w opcjach ;)
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 21:14:34 wysłana przez deric »

*

Offline masad

• 43
  • Sprzęt: P990i; HTC HD; HTC HD2
« Odpowiedź #121 dnia: Listopad 07, 2010, 08:36:30 »
Witam
Przed paroma minutami zmieniłem ręcznie godzinę i zrobiłem SR. Jak na razie wszystko jest ok. mam włączone wszystkie synchronizacje a zegar pokazuje prawidłową godzinę.
Pzdr

« Odpowiedź #122 dnia: Listopad 07, 2010, 08:40:32 »
Czyżby cudowne uzdrowienie? Miałem ten sam problem z przestawiającym się zegarem co wszyscy. Wczoraj wieczorem mój Leon nagle zaczął mulić że hej (konieczny był dwukrotny reset przyciskiem pod klapką). Wielkie było moje zdziwienie że zegar nie przestawił sięo godzinę do przodu. Dziś zrobiłem mu już dwukrotnie soft reset aby sprawdzić czy zegar się zmieni i... wszystko chodzi jak należy. Cuda na Leonie się zdarzają :)

P.S.: Mam włączoną automatyczną aktualizację czasu
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2010, 08:46:04 wysłana przez margor80 »

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #123 dnia: Listopad 07, 2010, 08:46:27 »
U mnie tez juz godzina po restartach nie idzie do przodu.To nie cud tylko dzisiejszej nocy miała być zmiana czasu wg naszych PDA :wink:
Trzeba tylko spawdzić jak to wygląda z smsami.

« Odpowiedź #124 dnia: Listopad 07, 2010, 08:53:23 »
U mnie tez juz godzina po restartach nie idzie do przodu.To nie cud tylko dzisiejszej nocy miała być zmiana czasu wg naszych PDA :wink:
Trzeba tylko spawdzić jak to wygląda z smsami.

Czyli problem leży w błędnym ustawieniu przez HTC zmiany czasu. Trzeba im to zgłaszać i naciskać na to aby wydali odpowiedniego fixa.

« Odpowiedź #125 dnia: Listopad 07, 2010, 09:16:48 »
Uważnie śledziłem cały wątek, od początku do końca. Ponieważ wszystko, co było tutaj pisane pokrywało się z objawami mojego Leona nie wtrącałem swoich wypowiedzi. Teraz jednak muszę napisać: u mnie dalej przeskakuje godzinę do przodu. Wszędzie mam teraz 9.16 a Leon pokazuje 10.16. Czy u wszystkich innych naprawdę ten problem już zniknął?

*

Offline marlech

• **
  • 107
  • Sprzęt: HTC Touch HD2
« Odpowiedź #126 dnia: Listopad 07, 2010, 09:29:45 »
U mnie niestety problem dalej występuje czyli skacze o godzinę do przodu.

Pozdrawiam  marlech

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #127 dnia: Listopad 07, 2010, 09:40:05 »
Jak na razie naprawdę,oczywiście synchronizacja zaptaszkowana,było kilka restartów i godzina stała w miejscu.Teraz jestem na Androidzie,ale po Waszych postach strach wracac na WM. 

Połączone: Listopad 07, 2010, 09:50:35
Po powrocie na WM dalej jest ok, pokazuje ładnie 9:50 
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2010, 09:50:35 wysłana przez Rajmek »

*

Offline miszelk

• **
  • 186
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung GSII
« Odpowiedź #128 dnia: Listopad 07, 2010, 16:58:02 »
U minie bez zmian do przodu o godzinę

*

Offline masad

• 43
  • Sprzęt: P990i; HTC HD; HTC HD2
« Odpowiedź #129 dnia: Listopad 07, 2010, 20:26:37 »
Witam
Przed paroma minutami zmieniłem ręcznie godzinę i zrobiłem SR. Jak na razie wszystko jest ok. mam włączone wszystkie synchronizacje a zegar pokazuje prawidłową godzinę.
Pzdr

Niestety ale po paru godzinach problem powrócił. Jest dokładnie tak jak było wcześniej, czyli godzina do przodu. Najdziwniejsze jest to, że zegar na wygaszaczu PocketShield pokazuje prawidłowo czas.

*

Offline Skobel

• 6
« Odpowiedź #130 dnia: Listopad 07, 2010, 21:57:29 »
Wgraj ten rom
Sztywny leon PLK
na nim prawdopodobnie nie występuje ten problem.

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #131 dnia: Listopad 08, 2010, 07:31:02 »
Na sztywnym nie występuje (pisałem wczesniej, że mnie ten problem nie dotyka) raz zdarzyło się w sobotę 06 litopada, że przestawił mi się o 1 godzinę do przodu, ale użyłem wgotowanego SynchroTime i do dzisiaj jest ok, budzik też działa.

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
« Odpowiedź #132 dnia: Listopad 08, 2010, 15:20:43 »
Wgrałem Sztywnego...i mam problem...
Nie wiem od czego to wszystko zależy..........
Przestałem lubić Leona...:(:(
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

« Odpowiedź #133 dnia: Listopad 08, 2010, 18:29:10 »
W moim przypadku pomogl HR i wylaczenie My location (a raczej nie wlaczenie go podczas pierwszego uruchomienia), ktore moim skromnym zdaniem jesto odpowiedzialne za cale zamieszanie.

*

Offline mswalcza

• **
  • 112
  • Sprzęt: MDA I+VARIO II=>(MDA II+VARIO IV+HD2)+ONE X
« Odpowiedź #134 dnia: Listopad 09, 2010, 00:50:07 »
Nie sądzicie, że to chore?
Wszyscy posiadacze Leo, mający problem dwoją się i troją, żeby znaleźć rozwiązanie problemu, a HTC ma to w d....
Może ktoś przetłumaczy na angielski krótką treść opisującą problem i każdy z nas wyśle e-mail tej samej treści do HTC.
Wiem, że może wydawać się to naiwne, ale dopóki tak rozwiązujemy problemy, odciąża się firmę odpowiedzialną za produkt wadliwie działający.
Nie znam angielskiego na tyle, żeby to zrobić, a może wreszcie to HTC ruszy coś w tym temacie...
Pozdrawiam, Darek.
Only HTC- forever!

« Odpowiedź #135 dnia: Listopad 09, 2010, 07:23:50 »
Wszyscy posiadacze Leo, mający problem dwoją się i troją, żeby znaleźć rozwiązanie problemu, a HTC ma to w d....
Może ktoś przetłumaczy na angielski krótką treść opisującą problem i każdy z nas wyśle e-mail tej samej treści do HTC.
Wiem, że może wydawać się to naiwne, ale dopóki tak rozwiązujemy problemy, odciąża się firmę odpowiedzialną za produkt wadliwie działający.
Nie znam angielskiego na tyle, żeby to zrobić, a może wreszcie to HTC ruszy coś w tym temacie...
Pozdrawiam, Darek.

ja juz to zrobilem po polsku (pisalem o tym wczesniej- poczytaj) - odpowiedz od HTC, to rada zeby wylaczyc synchronizacje :D. na moje stwierdzenie, ze to nie jest rozwiazanie problemu, odpowiedzieli, ze wkrotce (na poczatku biezacego tygodnia) pojawi sie nowy rom, ktory sprawe powinien rozwiazac, ale na razie nic sie nie pojawilo

« Odpowiedź #136 dnia: Listopad 09, 2010, 07:59:32 »
Ja jestem jak najbardziej za tym, żeby napisać, skoro ten nowy ROM jeszcze się nie pokazał ...
A przy okazji, jak wyjdzie nowy ROM, to nie wiecie, czy zadziała SPB Backup, żeby nie trzeba było wszystkiego instalować od nowa, tylko zrobić sobie kopię zapasową i po instalacji ROM ją przywrócić? Bo średnio mi się uśmiecha wymiana ROM jeśli mam stracić wszystko, a potem od początku synchronizować, instalować, ustawiać ...

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #137 dnia: Listopad 09, 2010, 08:00:26 »
Pozdrawiam, Darek.
Ok na szybko coś skrobnąłem, niech ktoś poprawi i można wysyłać:
Hallo, my name is ...........
I'am one of very big group users HTC HD2 Leo from Europe.
In 30 october 2010 when put to winter time, everybody who use HTC HD2 Leo have problem with auto switching system time.
System switch time one, two, three hours later for actual time. We tried in settings system (Start menu>Settings>Personal>Phone>GSM/UMTS>Autoactualization time) use uncheck box, but not help that.
We think but this problem is stoped when in US will put to winter time 6 november 2010 but not help this us.
We want use HTC HD2 but not understand, why HTC Corporation today not help for remove this problem for yours users ???????
Please help us. THX

*

Offline pepe64

• 665
« Odpowiedź #138 dnia: Listopad 09, 2010, 08:44:36 »
Ja wysłałem (tnx Budniu za inspirację;), zobaczymy. Przyszło właśnie potwierdzenie, że dotarło (od boota, bo skąd inąd;) ). Czekam....

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #139 dnia: Listopad 09, 2010, 10:16:12 »
A przy okazji, jak wyjdzie nowy ROM, to nie wiecie, czy zadziała SPB Backup, żeby nie trzeba było wszystkiego instalować od nowa, tylko zrobić sobie kopię zapasową i po instalacji ROM ją przywrócić?
Na 99% się wszystko posypie po takim backupie. To zupełnie nowy ROM, mnóstwo nowych sterowników itd...

« Odpowiedź #140 dnia: Listopad 09, 2010, 12:01:19 »
A przy okazji, jak wyjdzie nowy ROM, to nie wiecie, czy zadziała SPB Backup, żeby nie trzeba było wszystkiego instalować od nowa, tylko zrobić sobie kopię zapasową i po instalacji ROM ją przywrócić?
Na 99% się wszystko posypie po takim backupie. To zupełnie nowy ROM, mnóstwo nowych sterowników itd...

No nie wiem, czy takie "mnóstwo" nowych sterowników ;)

*

Offline pepe64

• 665
« Odpowiedź #141 dnia: Listopad 09, 2010, 15:28:28 »
Właśnie mi odpisali chłopaki z HTC:

Jan problemem jest blad na serwerach M$ z ktorymi domyslnie synchronizuje sie telefon.

By rozwiazac problem z zmieniajacym sie zegarem prosze o odtworzenie ponizszego schematu.

Start> Ustawienia -> Usługi danych -> opcja Synchronizacja Czasu z interentem -> Odznacz: Pobierz czas z internetu, Pobierz czas z internetu w roamingu.

Ustawienia -> Menu -> Więcej -> ikonka Osobiste-> ikonka Telefon -> zakładka Usługi GSM /UMTS -> zaznaczyć opcję na liście Synchronizacja czasowa -> przycisk na dole- Pobierz Ustawienia ->

Odznacz „Automatyczna zmiana strefy czasowej i ustawienia zegara”

Nastepnie ustaw godzine na wlasciwa i zresetuj telefon - wylonczyc zasilanie a nastepnie ponownie wlonczyc telefon.

mozemy rowniez zainstalowac hotfix Microsoftu z ich strony, link ponizej.

http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyId=3BD7C55C-8AC1-4821-81FE-3F4ADA831FE0&displaylang=en

To send a reply to this message or let me know I have successfully answered your question log in to our ContactUs site using your email address and your ticket number 10PLCW46ENA000100.

Sincerely,

Piotr

HTC

:E
......komentarz......?;)

« Odpowiedź #142 dnia: Listopad 09, 2010, 15:34:50 »
odpisali mi to samo, czyli NIC... napisalem im ze to ich rozwiazanie jest smieszne i nie takich porad oczekuje, tylko rozwiazania problemu

*

Offline pepe64

• 665
« Odpowiedź #143 dnia: Listopad 09, 2010, 15:43:15 »
odpisałem:
Dear Piotr (HTC), Niestety, to rozwiązanie znane już od paru dni ma tylko jeden, zasadniczy problem – NIE DZIAŁA!!! A dokładnie rzecz ujmując, jest to siłowe rozwiązanie ograniczające funkcjonalność zarówno HD2 jak i samego WM. Rezygnujemy a priori z aktualizacji czasu, równie dobrze można wyłączyć zegar, wtedy nie będzie nikogo denerwowała zła godzina. Nie przeczę, że liczyłem na ROZWIĄZANIE PROBLEMU, a nie, proszę wybaczyć, PLASTER NA WRZODA. Bo jedyne co robi taki plaster, to wrzoda zasłania… Pozdrawiam,

*

Offline mswalcza

• **
  • 112
« Odpowiedź #144 dnia: Listopad 09, 2010, 16:46:45 »
Dzięki Budniu!
O coś takiego mi chodziło  :ok:
Wysłałem i polecam to wszystkim.
Wkleiłem tylko swoje imię w Twojego "gotowca".
Wydaje mi się, że jest formą właściwą nie zadawanie sobie trudu urozmaicania treści do HTC.
Sądzę, że jeśli by większość wysłała powyższą wiadomość, to może coś wreszcie ruszą w tym temacie i uświadomią sobie, że ponoszą odpowiedzialność za sprzedany towar i jego wadliwe działanie.
Przyszło mi od razu potwierdzenie otrzymania wiadomości, więc odpowiedź będzie pewnie standardowa, ale przy dużej ilości zgłoszonych problemów, może coś ruszy w tej materii...
Only HTC- forever!

*

Offline devart

• 30
  • Sprzęt: n6303i & HTC HD2 "LEO"
« Odpowiedź #145 dnia: Listopad 09, 2010, 18:29:51 »
Ja również wysłałem gotowca do HTC, i zachęcam wszystkich do wysyłania, może wkońcu jak dostaną tego dużo to to naprawią.
Pozdr.

Połączone: Listopad 09, 2010, 18:31:33
Ok na szybko coś skrobnąłem, niech ktoś poprawi i można wysyłać:
Hallo, my name is ...........
I'am one of very big group users HTC HD2 Leo from Europe.
In 30 october 2010 when put to winter time, everybody who use HTC HD2 Leo have problem with auto switching system time.
System switch time one, two, three hours later for actual time. We tried in settings system (Start menu>Settings>Personal>Phone>GSM/UMTS>Autoactualization time) use uncheck box, but not help that.
We think but this problem is stoped when in US will put to winter time 6 november 2010 but not help this us.
We want use HTC HD2 but not understand, why HTC Corporation today not help for remove this problem for yours users ??? ??? ?
Please help us. THX

THX @Budniu
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2010, 18:31:34 wysłana przez devart »

*

Offline Kask

• 18
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #146 dnia: Listopad 09, 2010, 19:22:49 »
Na HD2 mojej żony też godzina skakała jak szalona. Wyłączyłem synchronizację z netem i strefę czasową - nie pomogło. Podrapałem się w głowę. Zmieniłem w CHT 1.8.5. ustawienia z tapetami z HD na chyba normalne i po tym jak ręką zdjął problemy z czasem. Rom 1.66 PL

*

Offline mswalcza

• **
  • 112
« Odpowiedź #147 dnia: Listopad 09, 2010, 19:30:34 »
Na HD2 mojej żony też godzina skakała jak szalona. Wyłączyłem synchronizację z netem i strefę czasową - nie pomogło. Podrapałem się w głowę. Zmieniłem w CHT 1.8.5. ustawienia z tapetami z HD na chyba normalne i po tym jak ręką zdjął problemy z czasem. Rom 1.66 PL
Nie Qmam :E
Jak to jest mozliwe?
A co jeśli ktoś nie ma CHT?
Nie widzę związku raczej.
Only HTC- forever!

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #148 dnia: Listopad 09, 2010, 19:44:22 »
Żeby nie było. Mimo, że u mnie problem prawie nie występuje (wystąpił raz), ale solidarnie też wysłałem. :E

*

Offline miszelk

• **
  • 186
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung GSII
« Odpowiedź #149 dnia: Listopad 09, 2010, 21:57:27 »
Osobiście również wysłałem gotowca, na razie bez odpowiedzi :(