Zmiana ikon

• 9 Odpowiedzi
  • 3094 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MoRJaro

• 6
Zmiana ikon
« dnia: Czerwiec 13, 2010, 16:59:30 »
Witam serdecznie.
Chcę zmienić ikonki w moim HTC HD2. W menu start udało mu się zmienić dzięki programowi CSMI, ale mam problem za zmianą ikonek w Ustawieniach. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak zmienić tam ikonki czy jakiś inny program do zmian.
Z góry dziękuje
SPRZĘT: HTC LEO
RADIO: 2.11.50.20
ROM: HTC HD2  hypnosis V 10.5 PL

*

Offline markusbrutus73

• **
  • 116
    • Moje fotki
  • Sprzęt: HTC Leon   Elegancia CHT v9.5
Odp: Zmiana ikon
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 13, 2010, 17:10:57 »
Poszukaj sobie JWMD Ikon changer, po zmianie ikon dajesz reset device, potem znów uruchamisz JWMD w chodzisz w tools=>htc sense tools=>clear icon cache, potem SR i masz ikonki

*

Offline MoRJaro

• 6
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 13, 2010, 19:45:00 »
Coś ten JWMD Ikon changer nie za bardzo działa albo ja nie potrafię się nim posługiwać. Nie potrafię zmienić ani jednej ikonki. To co napisałeś to robi coś w tle i wynikiem tego nic się nie stało. Wszystko jest takie jak było. A ja bym chciał zmienić ikonki na takie jakie mam ściągnięte, a tu nie ma nawet wyboru "zmień na nową ikonkę". Ściągnąłem wersje 2.7c JWMD Ikon changer może ona nie działa prawidłowo.

*

Offline markusbrutus73

• **
  • 116
    • Moje fotki
  • Sprzęt: HTC Leon   Elegancia CHT v9.5
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 13, 2010, 19:57:58 »
Klikasz na ikonę i przytrzymujesz dłużej, wyskakuje podmenu i klikasz "change icon", wybierasz folder w którym masz ikony i po załadowaniu się ikon wybierasz sobie którą chcesz i analogicznie z resztą. Gdy chcesz otworzyć folder to klikasz na ikonkę i pojawiają się ikonki w danym folderze. Po zabiegu SR i cieszysz się nowymi ikonami.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 13, 2010, 19:58:39 »
masz tam opcję "clear icon cache" - jak to wybierzesz, to po sr powinno działać:)

*

Offline MoRJaro

• 6
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 13, 2010, 20:27:26 »
Dziękuje za pomoc już wszystko wiem :P Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2010, 20:30:20 wysłana przez MoRJaro »

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 27, 2010, 23:47:28 »
Odświeżę trochę kotleta i zapytam czy jest możliwość zmienia hurtem ikon aby nie bawić się tak pojedynczo? Chodzi  mi o jakiegoś CABa z ikonkami np. Anastasia z XDA. Nie znalazłem czegoś takiego a że jestem początkujący w temacie PDA pytam.
Z góry dzięki za pomoc.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 28, 2010, 14:01:29 »
Widziałem na XDA takie paczki, ale z moich prób zawsze wychodziły błędy, bo wystarczy że foldery się inaczej nazywały, albo było ich mniej lub więcej.
IMO najprościej zmienić sobie raz CSMI i zrobić tym softem backup- jest tam taka opcja. A potem przywracać na nowych ROMach.

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 28, 2010, 17:47:52 »
Niezupełnie.  U mnie działają bardzo dobrze. Takie paczki to spora oszczędność czasu. Klik - i po robocie. Później tylko trzeba popodmieniać ikony do własnych programów. Wstawiłbym je tutaj ale dostaję komunikat że mogę uploadować tylko 1024kB więc pozostaje Ci tylko klepnąć Dinik Anastasia icon pack na Google i... voila!

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 29, 2010, 13:28:16 »
Dzięki za informacje, przydały się. Znalazłem jakieś paczki ikon z Anastasi i część mam już zmienionych. Dziś znajdę trochę czasu i zainstaluję sobie ten program CSMI i się nim pobawię. Bardzo mnie cieszy, że jest tam opcja backupu ikon. BO powtarzanie tej czynności za każdym razem to bym świra dostał.