Zmiana czasu

• 14 Odpowiedzi
  • 1833 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline el.kamilus

• 318
Zmiana czasu
« dnia: Marzec 28, 2010, 08:56:33 »
Nic nadzwyczajnego ta zmiana godziny. W sumie po włączeniu Leo poinformował, że zmiana czasu i aby sobie sprawdzić czy wszystko jest ok.

Co tu dużo sprawdzać.... godzina się zgadza więc jest ok, ale.... po coś ten wątek powstał.

Sprawdzałem sobie kiedy rozmawiałem z daną osobą dnia wczorajszego. No i co się okazuje? Cała historia połączeń również jest przesunięta o +1h.
Nie mam aktualnie nic starego w kalendarzu (usuwam zwyczajowo) więc nie mogę sprawdzić czy tam też się poprzesuwały godziny. Czy ktoś mógłby to sprawdzić u siebie.

No a ogólnie to jest to kolejna bzdura ze strony nie wiem już czy samego Windowsa czy Manili. Dlaczego zmiana czasu wpływa na wszystkie rzeczy które miały miejsce (w moim przypadku potwierdzone godziny połączeń i sms). Jeśli jeszcze potwierdzicie, że to samo dzieje się w kalendarzu to śmiechu warte to jest. I ten telefon dostał nagrodę telefonu biznesowego :ok:
Wracam aby sprawdzić co robiłem albo z kim spotykałem się kiedyś tam np. do sporządzenia notatki w firmie (w międzyczasie wypada zmiana czasu) i dupa, wszystko się rozjechało. Ehhh szkoda pisać.

No ale napiszcie jak to wygląda u Was.

*

Offline NewNickPL

• 39
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: Zmiana czasu
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 28, 2010, 10:03:37 »

... Czy ktoś mógłby to sprawdzić u siebie...

U mnie kalendarz się nie przestawił(ani to co była, ani to co będzie), godziny rozmów tak, a smsy nie pamiętam o której przychodziły, ale pewno jak u Ciebie.
Regulamin forum poczytaj bo będzie warn.

*

Offline bronx

• 254
  • Sprzęt: htc Desire S, Dell XPS M1330, iPad (2012)
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 28, 2010, 10:31:12 »
hm... a mi sie bestyja nie przestawil...  :-| na szczescie casio jest bardziej rozgarniety... :sleepy:

*

Offline muti

• *
  • 67
  • Sprzęt: Htc S710, Htc Touch Diamond, HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 28, 2010, 11:32:34 »
U mnie rownierz godz w smsach oraz w polaczeniach sie przestawily. Natomiast kalendarz bez zmian. :-?

*

Offline zoltan78

• 47
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 28, 2010, 11:43:55 »
U mnie nic się nie przestawiło, i nawet nie poinformował mnie o zmianie czasu :O
Może nie mam włączonej jakiejś opcji ale no kurde, telefon za tyle kasy a nawet godzina się sama nie zmienia.
Trochę mnie rozczarował. :mysli:
Pozdrawiam.

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 28, 2010, 11:45:54 »
No to przynajmniej dobrze, że kalendarz zostaje bez zmian. ufff

Połączenia są mniej istotną sprawą ale jednak troszkę wpadka. No nic dzięki za potwierdzenie i informacje w temacie kalendarza.

@zoltan78

Nie masz włączonej aktualizacji czasu i tyle.

*

Offline zoltan78

• 47
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 28, 2010, 12:00:14 »
Jeśli masz na myśli pobieranie czasu z internetu to mam włączoną to usługę.
O to chodzi ?
Pozdrawiam.

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 28, 2010, 12:12:29 »
Nie, nie chodzi mi o aktualizacje z internetu. Gdzieś w ustawieniach regionalnych albo coś takiego było do odhaczenia aby uwzględniał zmianę strefy czy jakoś tak. Nie mogę się teraz tego na szybko doszukać.

*

Offline zoltan78

• 47
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 28, 2010, 12:31:47 »
To może ktoś iny wie gdzie znajdę tą funkcję ?
Pozdrawiam.

*

Offline NarSan

• 580
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 28, 2010, 17:13:32 »
mnie Leo zawiódł po zmianie czasu,  może nie sam Leo tylko SPB Time, który przewidział zmianę czasu i po ustawieniu alarmu (jeszcze przed zmianą czasu) wyświetlał mi ile czasu mi pozostało, już odejmując godzinę, no a jak przyszło co do czego to nawet nie zadzwonił o tej godzinie (która była ustawiona)...
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

*

Offline ljadczak

• *
  • 85
  • Sprzęt: i900 -> i8000 -> HD2 i Milestone
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 28, 2010, 17:17:30 »
U mnie godzina się przestawiła, ale z ciekawości szukałem gdzie się ustawia tą zmianę czasu na letni i nie znalazłem czegoś takiego, w sumie to nie przypominam sobie  żeby coś takiego było.

Inna sprawa w Omni II też przy okazji zmiany czasu na letni zmieniły się godziny połączeń i smsów, chyba taki urok WM 6.5
Rom: 3.14 wwe (MCCM SE V3.4 FroyoStone Sense)
Radio: 2.15.50.14

*

Offline AutoMichu

• **
  • 162
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 3/Note/ S II/ HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 28, 2010, 18:22:06 »
U mnie godzina się nie pezestawiła :(
Może przestawi się za tydzień ;)

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 28, 2010, 20:30:26 »
Heh u mnie godzinka przestawiła się bez problemu, co do reszty to nawet nie zauważyłem. Macie ludzie problemy :grin:

*

Offline McAron

• **
  • 128
  • Sprzęt: HTC HD2 , SPV M650 , AM 6.6
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 28, 2010, 21:08:02 »
Zegar przestawił się automatycznie, dane w kalendarzu mają właściwe czasy, natomiast godziny połączeń i sms niestety zmieniły się o jedną godzinę. Na szczęście nie ma to dla mnie większego znaczenia. Ważne, że z kalendarzem jest ok.

*

Offline mwilq

• 29
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 29, 2010, 08:08:09 »
mnie Leo zawiódł po zmianie czasu,  może nie sam Leo tylko SPB Time, który przewidział zmianę czasu i po ustawieniu alarmu (jeszcze przed zmianą czasu) wyświetlał mi ile czasu mi pozostało, już odejmując godzinę, no a jak przyszło co do czego to nawet nie zadzwonił o tej godzinie (która była ustawiona)...

U mnie również SPB Time zgłupiał. W systemie data zmieniła się o 1 dzień do tyłu. Budzik oczywiście nie zadziałał.  Dzięki leo mogłem się wyspać :D