zegar 24h

• 10 Odpowiedzi
  • 2824 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline old_

• *
  • 92
zegar 24h
« dnia: Listopad 02, 2010, 12:54:43 »
Witam

Sprawa z zegarkiem po zmianie czasu spowodowała, iż skusiłem się na upgrade rom'u zassanego z htc. Wsio poszło ok poza faktem, ze upgrade nie pomógł na galopujący czas. Mam jednak jedno pytanie - da się jakoś zmusić system aby wyświetlał czas w trybie 24h - teraz mam 12h i trochę mnie to razi. Znalazłem rom oraz pliki spolszczenie na stronie http://www.sunnysoft.cz/htc/ - próba zapodania samego spolszczenia na naj. rom ze strony htc się nie udaje, pewnie oczekuje wersji jak w opisie. Jeżeli jest jakis sposób na ten zegar to będę wdzięczny za jego podanie.

pozdr.

old_

*

Offline billi

• 387
  • Sprzęt: HD2
Odp: zegar 24h
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 02, 2010, 19:27:43 »
W polskim jest tak, zakładka w manili Ustawienia i na dole Menu potem więcej dalej System i Ustawienia regionalne wybierz Polska i powinno być ok

*

Offline skandal

• *
  • 61
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 02, 2010, 20:04:45 »
W niektórych ROMach wybranie Polski nie pomaga, zaptaszkować 24h sposobu wyśw. czasu tez nie można bo nie jest aktywne.
Rozwiązaniem jest start->system->Regional settings->time i w "time style" wybranie ukladu HH:mm:ss zamiast H:mm:ss.

*

Offline billi

• 387
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 02, 2010, 20:17:28 »
Akurat u mnie nie pomaga zmiana literek HH na H  :) , widocznie wszystko zależy od rom'u jaki się ma

*

Offline skandal

• *
  • 61
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 02, 2010, 20:21:54 »
... z H: na HH:  :)

*

Offline old_

• *
  • 92
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 03, 2010, 11:33:49 »
witam ponownie

Udało mi się rozwiązać problem. Po wgraniu nowego ROM'u od razu wszedłem w ustawienie daty i czasu i o dziwo było aktywne do zmiany ustawienie zegara 24/12. Ustawiłem na 24 i dopiero wtedy zmieniłem strefę czasową oraz lokalizację. Po tych operacjach opcja zmiany trybu 24/12 zniknęła z ustawień daty i czasu! Jednakże zegar pokazuje poprawnie więc dla mnie jest ok.  Sparwdziłem jeszcze po tych operacjach w ustawieniach regionalnych jak wygląda format prezentacji czasu i mam H:mm:ss więc pomimo takich ustawień zegar prezentuje godzinę w trybie 24h. Magia ;)
Pytanie troszkę z innej beczki. Jest dostępny ROM na stronie, którą podawałem powyżej oraz spolszczenie. Czy ktoś próbował może zapodać to spolszczenie na najnowszy, dostępny ROM ze strony HTC?

pozdr.
old
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2010, 11:37:31 wysłana przez old_ »

*

Offline sm

• *
  • 59
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 03, 2010, 17:24:09 »
witam ponownie

Udało mi się rozwiązać problem. Po wgraniu nowego ROM'u od razu wszedłem w ustawienie daty i czasu i o dziwo było aktywne do zmiany ustawienie zegara 24/12. Ustawiłem na 24 i dopiero wtedy zmieniłem strefę czasową oraz lokalizację. Po tych operacjach opcja zmiany trybu 24/12 zniknęła z ustawień daty i czasu! Jednakże zegar pokazuje poprawnie więc dla mnie jest ok.  Sparwdziłem jeszcze po tych operacjach w ustawieniach regionalnych jak wygląda format prezentacji czasu i mam H:mm:ss więc pomimo takich ustawień zegar prezentuje godzinę w trybie 24h. Magia ;)
Pytanie troszkę z innej beczki. Jest dostępny ROM na stronie, którą podawałem powyżej oraz spolszczenie. Czy ktoś próbował może zapodać to spolszczenie na najnowszy, dostępny ROM ze strony HTC?

pozdr.
old

na stronie Sunnysoft nie ma nowego ROM'u i nie ma spolszczenia do nowego ROM'u.
jeśli pobierasz to spolszczenie, które jest dostępne na stronie Sunnysoft to jest ono przeznaczone dla ROM'u Leo_HTC_WWE_EastEurope_1.66

jeśli chodzi o format 24 godzinny to u mnie pomogło to rozwiązanie:

W niektórych ROMach wybranie Polski nie pomaga, zaptaszkować 24h sposobu wyśw. czasu tez nie można bo nie jest aktywne.
Rozwiązaniem jest start->system->Regional settings->time i w "time style" wybranie ukladu HH:mm:ss zamiast H:mm:ss.

z małą poprawką:
start->settings->system->Regional settings->time
(o ile ktoś ma w starcie windowsowe Settings)

dla pozostałych:
start->settings->Menu->Więcej->system->Regional settings->time

pozdrawiam, sm

*

Offline miszelk

• **
  • 186
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung GSII
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 03, 2010, 18:21:55 »
Może nie do końca o tym, ale od czasu zmiany czasu mam taki oto problem z zegarem, iż po jakimś nieokreślonym czasie zegar samoistnie zmienia czas /przestawia się o godzinę, nieraz dwie/

Ale to inny wątek

*

Offline dzikus66

• 17
  • HTC HD 2
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 03, 2010, 18:34:59 »
dołączam się do pytania o samoistne przestawianie się czasu

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 03, 2010, 18:48:37 »
[mod]O przestawieniu czasu jest osobny wątek, proszę nie robić offtopu.[/mod]

*

Offline Pini

• *
  • 66
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 04, 2010, 14:07:25 »
U mnie pomogła zmiana lokalizacji (Regional Settings) na English. Teraz dało się zazn. 24 godzinny czas. Potem znowu zmiana na Polish. Nastąpiła samoczynna zmiana na HH:mm:ss.