Zbroja dla HD2

• 41 Odpowiedzi
  • 9710 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline m4ro7

• 257
  • Gang Bang
  • Sprzęt: HTC One
Zbroja dla HD2
« dnia: Styczeń 15, 2011, 12:07:16 »
Witam.
To w sumie mój pierwszy temat w tym dziale. Nie długo stanę się nowym posiadaczem HD2, po tym jak sprzedałem Omnie 2.
Chciałem was zapytać o opancerzenie tego telefonu. A chodzi mi tu dokładniej o folie na ekran + pokrowiec.
Szukałem troszkę na allegro i znalazłem parę interesujących aukcji, jednak chciałem się zapytać was o zdanie przed wykonaniem jakiegoś kroku w tą stronę.
Co do folii, to liczę na taką, która by nie hamowała dotyku, była dobrze przeźroczysta i oczywiście wytrzymała.
Jeśli chodzi o pokrowiec to chciałem kupić jakiś sylikonowy, czy z jakiegoś miękkiego plastiku itp. Nie chce takiego skórzanego, otwieranego, tylko taki który się nakłada na telefon i jest. coś w tym stylu:http://allegro.pl/nowy-oryg-case-mate-hybryda-do-htc-hd2-fvat-i1404125770.htmlNie chce również jakiś twardo plastikowych wynalazków. Potrzebuje czegoś co by nie rysowało urządzenia, był estetyczne i oczwiście chroniło urządzenie.
Proszę o jakieś komentarze, opinie o różnego rodzaju ochronach i może ktoś coś poleci.

Z góry dziękuje i pozdrawiam, Marek.

*

Offline Pawel83

• 414
  • Sprzęt: Xperia Z
Odp: Zbroja dla HD2
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 15, 2011, 12:25:51 »
Krążą filmy po internecie, sugerujące, że HD2 nie potrzebuje folii na ekran
a ja polecam Otterbox Defender.

*

Offline grzegorzb50

• 455
  • Sprzęt: iPhone 4,  LG E900
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 15, 2011, 12:36:46 »
po 2 miesiacach uzywania hd2 zalozylem folie na ekran i nie widze roznicy w dotyku,nie traci na czulosci. jezeli idzie o etui to mam silikon ,ale go nie uzywam bo leo bez zadnej dodatkowej oslony dobrze lezy w dloni i zdecydowanie ladniej wyglada.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 15, 2011, 12:39:14 »
Krążą filmy po internecie, sugerujące, że HD2 nie potrzebuje folii na ekran
a ja polecam Otterbox Defender.

weź mnie nawet nie denerwuj takimi filmami że nie potrzeba - bo te pacany z filmów nie zapłacą za nowy nieporysowany ekran

*

Offline Pawel83

• 414
  • Sprzęt: Xperia Z
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 15, 2011, 12:49:45 »

weź mnie nawet nie denerwuj takimi filmami że nie potrzeba - bo te pacany z filmów nie zapłacą za nowy nieporysowany ekran

Stany nerwowe użytkownika "robix1999" nie są przedmiotem moich zainteresowań

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 15, 2011, 12:53:41 »

Stany nerwowe użytkownika "robix1999" nie są przedmiotem moich zainteresowań

dobre  :ok:

mam gumowe etui podobne do @dmlakers - bardzo dobrze się sprawdza - do tego folijkę Brando Crystal błyszczącą - która poza ceną nie ma wad

ps. żeby zobaczyć rysy wystarczy pod ostrzejsze światło popatrzyć pod małym kątem na czarny ekran - wtedy widać uszkodzenia w pełnej okazałości
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2011, 13:08:29 wysłana przez robix1999 »

*

Offline dmlakers

• *
  • 90
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Omnia, LG KU990, HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 15, 2011, 12:56:01 »
Polecam takie gumowe etui: http://allegro.pl/etui-gumowe-kauczuk-pink-rozowe-htc-hd2-hd-2-leo-i1383434494.html

Od ponad pół roku mam takie etui (tylko w kolorze czarnym) i jestem bardzo zadowolony z użytkowania. Bardzo dobrze leży w dłoni, idealnie zabezpiecza telefon a do tego jest banalne do czyszczenia i mycia :) I jest 100 razy lepsze od wszelkiego plastikowego badziewia pokroju rubbers czy crystal case.

Co do folii na wyświetlacz to od samego początku jej nie naklejałem bo nie potrzebuję jej. Dość ostro użytkuję telefon i do dnia dzisiejszego nie mam żadnej choćby najmniejszej ryski na wyświetlaczu.

Reasumując do ochrony telefonu używam tylko pokrowca gumowego i jest do dla mnie idealne zabezpieczenia.
HTC HD2
ROM: Sense 2.1 Lite|GBLeo R6 2.3.3 DHDbase[marc0.1.8]
Radio: 2.12.50.02_2

*

Offline wal24

• 368
    • Hobby
  • Sprzęt: HTC Touch HD, HTC LEO
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 15, 2011, 13:34:29 »
Przez długi czas używałem tego http://www.palmtopy.pl/Akcesoria/Futera%C5%82y_sk%C3%B3rzane/2658-Etui_Krusell_Flex_HTC_HD2.html i byłem w sumie zadowolony. Ale często przy zahaczeniu o coś np. w samochodzie odhaczał się klips od futerału. Poza tym jest mało elegancki. Od dwóch miesięcy używam tego http://www.otterbox.com/HTC-HD2-Defender-Series-Case-%28International%29/HTC2-HD2XX,default,pd.html. Uważam, że jest to najlepsza zbroja na HD2.
ROM: MeLoN-HD2_1.7 23152-3.14 PLK,  Radio: 2.15.50.14, HSPL: 2.08

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 15, 2011, 13:39:16 »
Tylko OtterBox w wersji najmocniejszej Defender lub delikatniejszej (i mniejszej) Commuter!

*

Offline m4ro7

• 257
  • Gang Bang
  • Sprzęt: HTC One
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 15, 2011, 14:17:07 »
Jasne.
W każdym razie będę kupował jakąś folie i pokrowiec też obowiązkowo.
Zdecyduje się na coś w stylu togo co podał dmlakers.
Jest na allegro takie tylko czarne?

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 15, 2011, 14:35:13 »
jest takie czarne, ja używałem do tej pory skórzanego pokrowca ale zamówiłem sobie właśnie dla zmiany plecki, wpisz w allegro np. kauczuk albo silikon HD2, ten za trzydzieści parę będzie ok ale chyba ten za 12 jest taki sam
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline MrVampire

• 273
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 15, 2011, 15:02:02 »
Mam HD2 od początku kwietnia 2010 roku i używam jedynie tego pełnego pokrowca skórzanego(takiego do którego się wkłada telefon, a jak chce się użyć to trzeba wyjąć) dołączonego do zestawu, żadnej folii, nic nie kupowałem. Ekran nie ma najmniejszej rysy, obudowa też.
HTC HD2 LEO

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 15, 2011, 15:04:01 »
Ja mam folie brando i jestem z niej zadowolony, fajnie docięta, i nie czuć różnicy w dotyku.

Nie kupuj przypadkiem tych folii za 100 na cały telefon z super turbo materiału z którego robiona jest również ochrona łopat helikoptera :S moja dziewczyna się na to skusiła i powiem Ci że masakra, "hamuje" Ci palec jakbyś miał gumę na ekranie, brudzi się bardzo i robią się na niej takie dziwne wgniecienia :-? Co do pokrowca, ja używam oryginalnego etui

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 15, 2011, 16:02:52 »
A ja sobie nie wyobrażam folii na ekranie, pokrowców na kanapie, pokrowców w aucie, pokrowca czy etui na Leo oraz wszelkich gum ochraniających cokolwiek.

*

Offline moses

• 20
  • Sprzęt: HTC Desire, Nokia N97, HTC Mozart, HTC Diamond2
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 15, 2011, 16:06:33 »
Mnie osobiscie uzywajac mojego innego modelu bo HTC Diamond 2 uzywalem pokrowca do niego przez pierwsze pare mies pozniej i tak ladowal w torbie lub w kieszeni... :) wiec pyt po co :)

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 16, 2011, 15:03:41 »
A ja sobie nie wyobrażam folii na ekranie, pokrowców na kanapie, pokrowców w aucie, pokrowca czy etui na Leo oraz wszelkich gum ochraniających cokolwiek.
Mnie osobiscie uzywajac mojego innego modelu bo HTC Diamond 2 uzywalem pokrowca do niego przez pierwsze pare mies pozniej i tak ladowal w torbie lub w kieszeni... :) wiec pyt po co :)
Mi raz jeden leo wysunął się z kieszeni kiedy wysiadałem z auta, był w etui i miał folię na wyświetlaczu, spadł ekranem w dół i nadział się na kamień, który przebił etui na wylot i zatrzymał się rozcinając folię, na szczęście folia jest kilku warstwowa i kamień nie doszedł do ekranu, gdyby nie był w tym całym "rynsztunku" to pewnie skończyło by się na wymianie wyświetlacza... Wiecie, każdy ma swoje zdanie, ale dla mnie po takiej przygodzie sprawa jest oczywista, jak to mówią "Strzeżonego pan bóg strzeże" :P

*

Offline dmlakers

• *
  • 90
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Omnia, LG KU990, HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 16, 2011, 20:27:58 »
Dlatego też używam gumowanego etui do Leosia, dzięki któremu NIGDY telefon sam się nie wysunie z kieszeni. Guma powoduje, że telefon nie ślizga się w kieszeni ;)
HTC HD2
ROM: Sense 2.1 Lite|GBLeo R6 2.3.3 DHDbase[marc0.1.8]
Radio: 2.12.50.02_2

*

Offline Qklux

• 254
  • CS 1.6 addict
  • Sprzęt: LOOX_420 HTC_Hermes LG_Swift_L5
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 16, 2011, 20:47:53 »
A ja sobie nie wyobrażam folii na ekranie, pokrowców na kanapie, pokrowców w aucie, pokrowca czy etui na Leo oraz wszelkich gum ochraniających cokolwiek
Tylko mnie to sie dziwnie kojarzy?
:mrgreen:

*

Offline sdhc

• **
  • 121
  • Sprzęt: Moto X Style // HTC HD2 (Leo) // HTC Universal
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 17, 2011, 16:32:52 »
 haha :mrgreen: :mrgreen:

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
  • Sprzęt: Htc ONE , Leo
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 17, 2011, 20:24:45 »
Admin temat to zamknięcia tu jest http://pdaclub.pl/forum/leo/doposazenie-leo-w-brakujace-akceoria/ watek do rozmow na tem temat i był poruszany 10000000000000000000 razy
Antek 4.2.2

Leo Rom Leo Storm 1.2.9 Lobuz_1 Edition

*

Offline ycbo

• 810
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 18, 2011, 03:42:53 »
To nie jest temat o akcesoriach, to temat o ubieraniu Leo w kalesony.

*

Offline galeocerdo

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 18, 2011, 07:38:42 »
Kolego m4ro7 ja chciałbym Cię jeszcze zainteresować takim pokrowcem :

http://allegro.pl/htc-hd2-futeral-fortepianowa-czern-folia-hd-2-i1399579647.html

Ja tego pokrowca używam już dość długi czas i powiem Tobie, że HD2 wygląda jakby nie miał założonego żadnego pokrowca.
Bardzo dobrze przylega, żadne paproszki się nie przyklejają (jak w zwykłych gumiakach) i jest banalny w czyszczeniu.

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 18, 2011, 09:06:52 »
Wszystko ma swoje plusy i minusy, mi np taki pokrowiec jak podał galeocerdo nie pasuje bo wizualnie pogrubia leo, a z takiego pokrowca jak dają przy zakupie HD2, wyciągasz i nadal masz super smukły telefon ;) a do tego wyciągania można się przezwyczaić ;) jedynie troche to uciążliwe jak prowadzisz auto i ktoś dzwoni :P

*

Offline fresz33

• **
  • 150
  • live is live HTC HD2 skink Clean Desire v1.2 NAND
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 18, 2011, 11:44:54 »
Ja mam taki sam jak podał galeocerdo i na żaden inny bym nie zamienił  :] może i pogrubia telefon ale nie do przesady bo sama grubość gumy to 2-3mm  :ohreally:telefon w takim ubranku jest bardziej poręczny i na pewno się nie wysunie z dłoni. Miałem już kilka pokrowców i na tym pozostało  :ok:

*

Offline McAron

• **
  • 128
  • Sprzęt: HTC HD2 , SPV M650 , AM 6.6
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 18, 2011, 17:34:54 »
Też mam taki i chociaż długo się zastanawiałem nad wyborem to muszę przyznać, że jest świetny. Idealnie dopasowany, pewnie trzyma się telefon w dłoni i można spokojnie kłaść ekranem do dołu bez obawy o porysowanie ekranu. Dodatkowo folia na ekran i telefon można nosić luzem w kieszeni. Polecam.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2011, 17:37:52 wysłana przez McAron »

*

Offline kozlowy

• **
  • 125
  • Sprzęt: myTouch3g slider,leo$,Sensation T-mobile usa
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 18, 2011, 18:26:21 »
A ja mam : ghost armor.
Niezniszczalna rewelacja jesli chodzi o folijki,a przezroczystosci i dotyku nie przeskoczy zadna inna folia.
Cena niestety wysoka ,ale wynalazek wart zachodu.

Ghost Armored Samsung Glyde Driveway Slide

Do tego bateryjka zapasowa ,razem z pokrowcem.

http://www.amazon.com/T-Mobile-Protective-Cover-Battery-Boost/dp/B0040Z3B98/ref=sr_1_3?ie=UTF8&s=office-products&qid=1295371519&sr=8-3-spell
Nie przyjmuje podziekowan na PW,od tego jest forum.  :)

*

Offline ycbo

• 810
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 18, 2011, 18:41:36 »
Ten pokrowiec z garbem na bateryjkę jest cudny - miałem kiedyś taki telefon Motorola, nazywali go potocznie kaloryfer.
A pamiętacie radyjka kolibry z podpiętymi z tyłu dwoma płaskimi bateriami na gumę od wecków (lata sześćdziesiąte).

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 18, 2011, 19:25:09 »
Kolego m4ro7 ja chciałbym Cię jeszcze zainteresować takim pokrowcem :

http://allegro.pl/htc-hd2-futeral-fortepianowa-czern-folia-hd-2-i1399579647.html

Ja tego pokrowca używam już dość długi czas i powiem Tobie, że HD2 wygląda jakby nie miał założonego żadnego pokrowca.
Bardzo dobrze przylega, żadne paproszki się nie przyklejają (jak w zwykłych gumiakach) i jest banalny w czyszczeniu.
Ja mam taki sam jak podał galeocerdo i na żaden inny bym nie zamienił  :] może i pogrubia telefon ale nie do przesady bo sama grubość gumy to 2-3mm  :ohreally:telefon w takim ubranku jest bardziej poręczny i na pewno się nie wysunie z dłoni. Miałem już kilka pokrowców i na tym pozostało  :ok:
Też mam taki i chociaż długo się zastanawiałem nad wyborem to muszę przyznać, że jest świetny. Idealnie dopasowany, pewnie trzyma się telefon w dłoni i można spokojnie kłaść ekranem do dołu bez obawy o porysowanie ekranu. Dodatkowo folia na ekran i telefon można nosić luzem w kieszeni. Polecam.
Jak tak zachwalacie to też się skusiłem  :E zobaczymy jak się spisze  :mysli:

*

Offline galeocerdo

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 19, 2011, 07:25:07 »
Jak dostaniesz ten pokrowiec to zaraz napisz co o nim myślisz i jak się sprawuje, bo jestem ciekaw twojej opinii. Może się przydać następnym zainteresowanym.

« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 19, 2011, 18:15:29 »
a mnie się podoba to:
Amzer® Simple Click On Case with Screen Protector for HTC HD2!
Całkiem ładne i ta biała wersja. No i przy tym nie robi z leo pustaka. Tylko czy da się to u nas kupić a nie przez neta, hmm.