Zbrickowane telefony, JTAG i tym podobne dotyczace HD2-pytania

• 3 Odpowiedzi
  • 2104 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zbrickowane telefony, JTAG i tym podobne dotyczace HD2-pytania
« dnia: Październik 24, 2011, 21:45:25 »
Witam

Mam do was kilka pytań i prosiłbym o w miarę rzetelne odpowiedzi jeśli ktoś się pofatyguje :)

1.) Pierwsza rzecz to czy jest ktoś na forum kto posiada sprzęt do reperacji uwalonego HD2? Czyli ktokolwiek kto potrafi naprawić zbrickowaną sztukę?

2.) Dalej, jaka jest cena takiej usługi? Chodzi mi tu o samą usługę, kosztów wysyłki w obie strony nie wliczamy.

3.) Co robicie z uszkodzonymi softowo sztukami których w domowym zaciszu nie idzie naprawić? Trzymacie jako przycisk do papieru/zabawka/tel do późniejszej naprawy lub na części zamienne/pamiątka czy też sprzedajecie na allegro lub ogólnie?  Jeśli sprzedaż to jaka kwota?

*

Offline Myomi

• 526
  • Sprzęt: I9505
Odp: Zbrickowane telefony, JTAG i tym podobne dotyczace HD2-pytania
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 24, 2011, 22:04:18 »
Mogę odpowiedzieć na 3 pytanie. Sprzedałem taki, w którym system się nie chciał instalować i jedynie co to wchodził do bootloadera za 500 pln.

*

Offline cvxcvx

• 7
  • Sprzęt: I9100
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 07, 2011, 22:38:28 »
Witaj. Jeśli jeszcze nie naprawiłeś swojego HD2 to zerknij tutaj. http://pdaclub.pl/forum/serwisowanie/naprawa-bootloadera-imei-simlock/msg1527656/#msg1527656

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 22, 2012, 15:51:13 »
czesc, nie wiem jezeli rozwiazales problem ze swoim telefonem, mialem ten sam problem z swoim telefonem tylko ze bylo SE Xperii mini pro musialem znalesc w sieci fabriczne ROM , Kernel i instalacja od poczatku. troche bylo zabawe ale zbrickowane to nie znacze zepsuty poniewaz naprawilem wlasne telefon