zawieszanie się Leo

• 19 Odpowiedzi
  • 6265 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
zawieszanie się Leo
« dnia: Grudzień 01, 2009, 14:21:42 »
czy ktoś może spotkał się z takim problemem jak u mnie? a mianowicie: podczas odbierania rozmowy przychodzącej telefon zawiesza się wydając dziwny brzęczący dźwięk jakby z wnętrza telefonu, zdarzyło się to już kilkakrotnie. Następuje zawieszenie działania Leo, przy naciśnięciu czerwonej słuchawki gasi ekran, wznowienie zapala z opóźnieniem ale nic nie da się zrobić dalej.
Miał tak ktoś czy jestem odosobnionym przypadkiem? Czy winą może być jakaś zainstalowana aplikacja, np. resco audio recorder 4.60 (tylko domniemanie bez uzasadnienia). Zresztą sam resco ar nagrywa najbardziej użytkownika telefonu natomiast dzwoniącego prawie nie słychać. Czy na to też jest rada?
Będę wdzięczny za wskazówki, ponieważ nie wiem czy mam gnać po wymianę telefonu czy testować dalej?
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline Obiwan666

• 350
  • Sprzęt: Corby II :), SGS2
Odp: zawieszanie się Leo
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 01, 2009, 14:29:34 »
Chyba sam sobie odpowiedziales na pytanie, mialem taki problem wlasnie w palaczeniu z resco audio recorder-em na Omni, po jakims czasie jak bylo zalaczone nagrywanie rozmow, tel. podwieszal sie. wylacz i zobacz jak bedzie sie zachowywal. Co do slyszalnosci "dzwoniacego" sprobuj poszukac cab-a 2way recording, tak to sie nazywalo o ile mnie pamiec nie myli.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 01, 2009, 14:44:40 »
Cab 2-way nie działa.
Problem nagrywania nie został jeszcze rozwiązany.
Testowałem też inną metodę, która zadziałała na Diamondzie, ale też nie poskutkowało.
Na XDA-dev też chłopcy walczą z tym.
Myślę, żę postęp nastąpi wraz z możliwością gotowania ROMów dopiero.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2009, 14:46:17 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline titus78

• 665
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 01, 2009, 14:49:51 »
odinstalowałem resco ar i teraz potestuję, ciekawe bo piszesz, że na omni miałeś coś takiego, ja właśnie przesiadłem się z omnii i nic takiego na niej nie zaobserwowałem używając resco ar. Co do "2 way" niestety nie działa, instalacja na Leo nie spowodowała żadnej poprawy, czekam na sugestie co do zawieszeń.
Jeszcze jedno: oprócz resco ar polecacie jakiś działający recorder po Leo?

pozdrawiam wszystkich forumowiczów!

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 01, 2009, 14:51:34 »
Vito Audio Recorder i ten sam też w wersji Touch.
Tyle, że na dziś żaden sobie nie poradzi. Problem tkwi gdzieś w ROMie.

*

Offline tplewa

• 688
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 01, 2009, 15:12:13 »
Vito Audio Recorder i ten sam też w wersji Touch.
Tyle, że na dziś żaden sobie nie poradzi. Problem tkwi gdzieś w ROMie.

a ja sadze ze w programie :) ktory nie potrafi supportowac roznorodnosci sprzetu...
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 01, 2009, 15:32:09 »
Jeszcze jedno: oprócz resco ar polecacie jakiś działający recorder po Leo?
oprócz resco jest vito audio notes który tez będzie działał tak samo jak resco
htc ma cos sprzetowo skopane całe nie tylko leo i nie nagrywa rozmówcy głośniej ani przynajmniej tak samo jak osoby przy słuchawce, miałem mda II, mda pro, diamond, xperia i wszedzie to samo
dopiero asus p565 nagrywal normalnie ale zrywał, jedyny telefon który robił to doskonale to samsung i780
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 01, 2009, 15:43:12 »
htc ma cos sprzetowo skopane całe nie tylko leo i nie nagrywa rozmówcy głośniej ani przynajmniej tak samo jak osoby przy słuchawce

Mocne slowa z twojej strony - a ja ci powiem ze problem lezy gdzie indziej :) Nie jest to tez sprzet, poprostu program nie umie sie podpiac tam gdzie trzeba i podpina sie tylko do standardowego urzadzenia audio. Niektore programy tak maja np. skype - wtedy aby rozmawiac trzeba uzywac zestawu sluchawkowego :) WM nie ma tylko pojecia mikrofon/glosnik z tym ze tutaj do konca tego nie widac od strony uzytkownika, widac cos takiego na duzych win gdzie masz Mixer Audio i widac wszystkie urzadzenia audio...

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 01, 2009, 16:02:35 »
jesli to sprawa softowa to juz ludzie z xda , resco czy vito by to załatwili
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 01, 2009, 16:04:54 »
Na Diamondzie nagrywania działa doskonale.
Działa oczywiście na niektórych ROMach, co oznacza, że jest to sprawa softowa.
Ciężko było do niej dotrzeć w Diamondzie ale się udało.
Mam nadzieję, że tak samo będzie tutaj.

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 01, 2009, 16:23:35 »
jesli to sprawa softowa to juz ludzie z xda , resco czy vito by to załatwili

1. Jak sie nie zglasza problemow to firma to olewa bo praca kosztuje
2. Jesli cos wymaga wiecej pracy to po co sie meczyc jak program i tak sie sprzedaje...

Powiem ci ze z poziomu WinAPI w C++ spokojnie sobie przechwytuje co mi sie podoba i to dziala - ale nie mam potrzeby pisania takiego softu - ot tak sie tylko bawilem swojego czasu w dostep do roznego hardware w HTC bez uzycia standardowych dll-ek itp.

Wiec wiem ze to nie wina hardware...

P.S.
Jesli sie o czyms czlowiek wypowiada to powinno sie miec pojecie jak dziala WM (od strony programisty) itd. - zanim sie oceni ze sprzet jest zjechany... A opieranie sie o to ze ktos cos by zrobil to niezbyt dobre podejscie - XDA czy inne firmy to nie wyrocznia.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2009, 16:27:57 wysłana przez tplewa »

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 01, 2009, 20:32:55 »
U mnie stało się to samo. Odebrałem rozmowę i zaczęło buczec i się pda zawiesił. Miałem włączone nagrywanie rozmów w resco audio recorder.
Are you shpongled?

*

Offline niedzwiedz

• *
  • 51
  • Sprzęt: HTC HD2 (LEO), Asus Prime
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 01, 2009, 20:47:07 »
Do nagrywania rozmów używam vito audio notes. Jest dużo prostszy i mniej ociąża system niż resco.
------------
pozdrawiam
niedzwiedz

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 01, 2009, 23:02:10 »

Powiem ci ze z poziomu WinAPI w C++ spokojnie sobie przechwytuje co mi sie podoba i to dziala - ale nie mam potrzeby pisania takiego softu - ot tak sie tylko bawilem swojego czasu w dostep do roznego hardware w HTC bez uzycia standardowych dll-ek itp.

Wiec wiem ze to nie wina hardware...

to pozostaje się cieszyć że mozna to rozwiązać softowo i pozostaje mieć nadzieje ze jakis programista znajdzie potrzebę i napisze taki program

« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 02, 2009, 00:09:15 »
[...] podczas odbierania rozmowy przychodzącej telefon zawiesza się [...]
Mam to samo i powiem więcej. Zawiesza się nawet "czysty" Leo (po twardym resecie).
...
i wiem w którym momencie, jak wyjdę poza zasięg samochodowego zestawu głośnomówiącego.

Czyli coś jest nie tak.
p.s.
Spróbuję odczekać kilka minut (od wyjścia z samochodu) i dopiero zacznę dzwonić.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2009, 09:41:26 wysłana przez mr.dos »

*

Offline titus78

• 665
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 02, 2009, 08:31:58 »
widać coś jest na rzeczy jak zawiesza się też czysty, mi ponownie zawiesił się wczoraj czysty bez resco itp., a udało się to mu podczas zmiany tapety ekranu blokady? w następstwie mogłem tylko używać czerwonej słuchawki tzn. zgasić i podświetlić ekran. Pomogła oczywiście tylko czerwona kropeczka pod klapką. Co z tym Leo jest nie tak?

« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 02, 2009, 09:36:59 »
a mój leo ma problem natury następującej: otóż w trakcie pstrykania zdjęć nacisnąłem "czerwoną słuchawkę" (służacą chociażby do blokowania telefonu) w następstwie czego Leo się zawiesił i żadna operacja na nim nie pomogła...w momencie pomyślałem aby spróbować zadzwonić na niego i zobaczyć reakcje wiec wyświetliło się przychodzące polaczenie ale nie sposób było przesunąć paseczek w lewo czy w prawo:/ reset oczywiście pomógł ale może ktoś miał podobną sytuacje i zapanował nad nią w jakiś jeszcze mnie nie znany sposób?? 

*

Offline titus78

• 665
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 02, 2009, 23:04:56 »
zawieszanie się Leo podczas zmiany tapety ekranu blokady jest niestety powtarzalne, u mnie na 10 zmian aż 7 kończyło się resetem, u kogoś też tak jest?

...dodam, że dzieje się tak w szczególności kiedy ustawiam zdjęcie z albumu na karcie pamięci
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2009, 23:08:49 wysłana przez titus78 »

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 03, 2009, 08:39:07 »
zawieszanie się Leo podczas zmiany tapety ekranu blokady jest niestety powtarzalne, u mnie na 10 zmian aż 7 kończyło się resetem, u kogoś też tak jest?

...dodam, że dzieje się tak w szczególności kiedy ustawiam zdjęcie z albumu na karcie pamięci

U mnie jest ok, sprawdzalem kilka razy, tez z karty, nie ma problemu.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 03, 2009, 13:00:53 »

zrob format karty , albo prosciej wyjmij karte i zobacz czy idzie zawiesic z pamieci telefonu