Zamykanie i przenoszenie wątków do PPC Phone Edition

• 11 Odpowiedzi
  • 1781 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Alwarez

• **
  • 239
  • iPhone 4S
Zamykanie i przenoszenie wątków do PPC Phone Edition
« dnia: Luty 08, 2010, 13:17:23 »
Witam
Napisanie tu wątku dotyczącego Leo może z dużą dozą prawdopodobieństwa szybko skończyć się przeniesieniem przez adminów do działu "Oprogramowanie wyłącznie dla PPC Phone Edition". W wielu przypadkach może jest to uzasadnione, ale bez przesady ....
To moze przenieść tam cały dział LEO ?.
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 13:22:14 wysłana przez Alwarez »

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Odp: Przenoszenie i zamykanie wątków do PPC Phone Edition
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 08, 2010, 13:22:44 »
Wiele tematów poruszanych przez nowych użytkowników Leo'na niestety dotyczy zagadnień ogólnych związanych z WM jako takim. "Niestety", ponieważ nowi użytkownicy Leo i nowi użytkownicy jako tacy nie raczą się zapoznać z działami ogólnymi.
Tematów tego typu jest na tony i zaśmiecanie nimi konkretnych działów jest bez sensu. Przenoszenie jest jak najbardziej słuszne.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

Odp: Zamykanie i przenoszenie wątków do PPC Phone Edition
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 08, 2010, 13:26:33 »
Ale przez to całę to forum jest nieczytelne, ciężko mi się połapać, bo stare wątki ladują na pierwszym miejscu z dopiskiem przeniesione. Dodatkowo większość z nich dotyczy głównie LEO, a to że dotyzy orpogramowania to swoją drogą. Wolałem jak nikt tego nie przenosił, jakos tak lepiej było.

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 08, 2010, 13:29:15 »
Dodatkowo większość z nich dotyczy głównie LEO, a to że dotyzy orpogramowania to swoją drogą. Wolałem jak nikt tego nie przenosił, jakos tak lepiej było.
Nie wszyscy mają leo :P

To, że większość użytkowników działu "danego sprzętu" nie zagląda nigdzie indziej to inna sprawa...
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 08, 2010, 13:32:23 »
Ale przez to całę to forum jest nieczytelne...
Nieczytelne jest przez to, że wątki ogólne powielają się (setki razy) w działach tematycznych. Dlatego należy je przenosić w miejsca, w których powinny być zaczęte.
W dziale Leo (czy innych modeli) powinny się znajdować TYLKO wątki charakterystyczne dla danego modelu.

Tu jest przykład takiego wątku - http://pdaclub.pl/forum/leo/hd2-activesync/
Pozornie dotyczy Leo, a tak naprawdę autorowi nie chciało się szukać rozwiązania problemów z AS jako takim.
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 13:37:38 wysłana przez may »

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 08, 2010, 13:42:41 »
Oczywiście, to niech na tym forum zmienią system przenoszenia wątków, by nie lądował na szczycie jako "najnowszy" tylko zostawał tam gdzie był, wtedy byłoby lepiej.
Do tego to jest dział LEO i tutaj powinno byc wszystko co dotyczy LEO, nawet jeśli dotyczy orpogramowania do niego, chyba ze pytanie jest już typowo nie pod sprzet tylko pod system. Ja np. nie zaglądam na inne działy, bo szukanie czegoś ciekawego, czy problemów z orpogramowaniem na moim fonie byłoby koszmarem wśród większości tematów które by mnie nie interesowały, dlatego wolałem to wszystko w tym dziale, nawet jeśli to nie było w pełni zgodne z regulaminem, czy widzimisie moderatora.

NP. ten wątek - niby nie dotyczy LEO i powinien zostać przeniesiony, ale wtedy nikt z tych kogo by to interesował by tego nie zobaczył.

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 08, 2010, 13:45:43 »
Nie, nie, nie.
Od oprogramowania pod WM jest odrębny dział.
Nie ma czegoś takiego (poza kilkoma, dosłownie kilkoma wyjątkami) jak program dla Leo.

Dokładnie - ten wątek powinien być w HP, z drugiej strony, ku przestrodze i informacyjnie - powinien zostać w tym dziale i nawet powinien zostać przypięty.
Tylko jego temat powinien zostać zmieniony na coś w stylu - Zanim napiszesz w tym dziale - POMYŚL, lub WYSIL się.

Proszę bardzo, następny "geniusz" -  http://pdaclub.pl/forum/leo/zamykanie-'x'/new/#new
Tym spsobem dział Leo puchnie i ciężko w nim cokolwiek znaleźć.
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 14:00:28 wysłana przez may »

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 08, 2010, 14:44:09 »
Ja np. nie zaglądam na inne działy,
No i to Twój błąd.
Nie, nie, nie.
Od oprogramowania pod WM jest odrębny dział.
Nie ma czegoś takiego (poza kilkoma, dosłownie kilkoma wyjątkami) jak program dla Leo. 
Dokładnie tak.

Z każdym nowym modelem pojawia się ten problem, że chmara nowych użytkowników, nie chce wyściubić nosa poza dział poświęcony swojemu nowemu sprzętowi.
Pamiętam nawet dyskusję, że w dziale tematycznym (nie pamiętam już o jaki model chodzi), ktoś założył wątek Hyde Park  - do pogaduszek, bo do działu HP nie zagląda.

*

Offline rlatala

• 17
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 08, 2010, 17:58:20 »
Obawiam się, że ilość zwolenników i przeciwników przenoszenia będzie szybko rosła.
Nasuwa mi się pewien pomysł, rodem z systemów unixowych - a mianowicie linki symboliczne.
Dla niewtajemniczonych, działa to podobnie jak windows'owy "skrót do". Czyli plik lub katalog (czy w naszym przypadku wątek) jest fizycznie w jednym miejscu na dysku, serwerze itp ale może być widoczny w dowolnym miejscu (w naszym przypadku w dowolnym forum).
Inna sprawa czy to sie da zaimplementować w sofcie do obsługi forum?
Pozdrawiam
Robert

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 08, 2010, 18:01:55 »
Uwierz mi, że przekierowanie w każdym dziale nie załatwiło by problemu, ludzie i tak będą tworzyć wątki nie tam gdzie trzeba, nie zaglądając wcześniej do odpowiedniego działu. Byłaby to tylko dodatkowa robota dla moderacji.

Podział forum jest jasny, ogólniki nie mają prawa trafiać do działów device-specified. Amen.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 08, 2010, 18:03:23 »
Obawiam się, że ilość zwolenników i przeciwników przenoszenia będzie szybko rosła.
Nasuwa mi się pewien pomysł, rodem z systemów unixowych - a mianowicie linki symboliczne.
Dla niewtajemniczonych, działa to podobnie jak windows'owy "skrót do". Czyli plik lub katalog (czy w naszym przypadku wątek) jest fizycznie w jednym miejscu na dysku, serwerze itp ale może być widoczny w dowolnym miejscu (w naszym przypadku w dowolnym forum).
Inna sprawa czy to sie da zaimplementować w sofcie do obsługi forum?

Był już taki pomysł. Niestety nie do zrealizowania na obecnym silniku bez jego znacznego przerabiania.

Nie pozostaje nic innego jak dostosować się do regulaminu i pisać posty w odpowiednich działałach.

Połączone: [time]Luty 08, 2010, 18:04:00[/time]
Podział forum jest jasny, ogólniki nie mają prawa trafiać do działów device-specified. Amen.

Amen.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 08, 2010, 20:09:54 »
zamykam