WM 7 na HD2

• 37 Odpowiedzi
  • 6174 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline snowrider

• 1357
WM 7 na HD2
« dnia: Wrzesień 21, 2010, 09:16:20 »
jakiś czas temu głośno było o pracach nad WM 7, który miał działać na naszych Leonach.
czy ktoś śledzi prace i mógłby się podzielić swoją wiedzą?

Odp: WM 7 na HD2
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 21, 2010, 12:06:56 »
Nadal niestety niewiele wiadomo... Da_GNARF pochwalil sie tylko, ze dostal od jakiegos polskiego portalu nowego, lepszego JTAGa i cisza. Na XDA pojawily sie nawet glosy, ze portu nie bedzie.
Pozdrawiam,
  DonAndress

*

Offline wojas2000

• 18
  • Sprzęt: Asus p535 WM 6 + mini SDHC 4 GB Kingston
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 21, 2010, 12:39:48 »
Ja slyszalem, ze nie bedzie WM7 na HD2 poniewaz brak przycisku search. Z drugiej storny to przeciez nie jest problem bo sa programy do emulacji przysickow. Moze tez byc tak, ze tylko power userzy zrobia jakas emulacje :)

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 21, 2010, 13:17:53 »
Brak tego przycisku to ponoć oficjalna wymówka m$ czemu nie będzie upgrajdu do WP7 dla HD2.
Ale my tu umówimy o przeportowanym przez magików z XDA romie.
Pewnie jak powstanie urządzenie zbliżone hardwerowo do HD2 z WP7 będzie łatwiej przenieść Siódemkę na nasze PDA.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 21, 2010, 18:11:27 »
Mysle, ze problemem w portowaniu z nowych telefonow moga byc sterowniki do nowych procesorow. Obecnie w Desire HD montuja procesor produkowany w nizszym procesie technologicznym i chyba nowy akcelerator grafiki.
Pozdrawiam,
  DonAndress

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 22, 2010, 09:23:40 »
Mysle, ze problemem w portowaniu z nowych telefonow moga byc sterowniki do nowych procesorow. Obecnie w Desire HD montuja procesor produkowany w nizszym procesie technologicznym i chyba nowy akcelerator grafiki.

ale skoro pracują nad romem z Desire HD, który już prawie działa na Leo to znaczy że nie jest to problem nie do przejścia

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 22, 2010, 14:43:30 »
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=8252452&postcount=216

Tu jest napisane, że prace nad dualbootemdla Androida i Windows z NAND się kończą i następny jest WinM 7
This is a story about memory,
and that's what can be
remembered...

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 22, 2010, 15:20:43 »
no i takie światło w tunelu to na pewno nie lokomotywa więc warto poczekać

*

Offline pynki

• *
  • 87
    • jama "sosny"
  • Sprzęt: SAMSUNG NOTE IV
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 22, 2010, 20:06:46 »
a ja sobie tak myślę że nic takiego nie nastąpi:)chcesz mieć 7-kup sobie nowego smarka:)podobnie było z vistą bardziej opłacało się kupić nowy system niż uaktualniać do 7.Po prostu producentom nie opłaca się;)można tylko liczyć na jakiegoś "kucharza-magika".Oczywiście chciałbym się mylić:)
masz za swoje brzydki kablu..."z pamiętnika żelaznego karła"

« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 22, 2010, 20:12:45 »
pynki przecież nikt tu nie pisze o oficjalnej wersji na naszego Leosia tylko o portowaniu z innego smartka z WP7. Microsoft juz dawno mowił ze nie będzie oficjalnej wersji dla HTC HD2 ale poźyjemy zobaczymy bo np. w jednej z naszych rodzimych sieci na stronie można wyczytć ze będzie update na WP7 :P ale raczej to chwyt marketingowy.

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 22, 2010, 20:48:48 »
Jeśli masz na myśli o to, to jest tam napisane o Windows 7, a nie Windows Phone 7. Zapewne chodzi o zwykły upgrade z Visty do 7
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2010, 20:52:44 wysłana przez SeBoLeX »
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 22, 2010, 23:22:47 »
Z powodów ideologicznych jestem przeciwnikiem powstania takiego portu! :) A na poważnie, WP7 jako system operacyjny jest gorszy i bardziej ograniczony od iOS. Pytam więc całkiem poważnie - po co to komu? Chcecie zamienić smarta w dampa?

*

Offline Adramel

• 895
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 23, 2010, 09:07:23 »
Jak to po co? Z tego samego powodu co instalujemy androidy. Żeby się pobawic, zapoznać z funkcjami i mozliwościami nowego systemu i z poczuciem wyższości wrócić do WM.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 23, 2010, 10:09:26 »
Tyle, że niektórzy nie wracają... ;)

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 23, 2010, 13:24:17 »
Z tego samego powodu co instalujemy androidy. Żeby się pobawic, zapoznać z funkcjami i mozliwościami nowego systemu i z poczuciem wyższości wrócić do WM.
Jak to ładnie ujął vonski, ja np już zasadniczo do WM nie wrócę. Jakiś czas po premierze zamierzam nabyć Desire HD. Niech tylko opadnie kurz i ceny znormalnieją, nie mam zamiaru po raz kolejny płacić podatku od nowości na rynku. Teoretycznie wkrótce będzie NAND na HD2, ale z kolejnymi wersjami Andka na tym smarcie mam jakieś przeboje ( np. wczoraj - matt 1.7 / 1.8 - poker online po ok 30 minutach grania miałem na przemian mega lagi, zwiechy, tel rozgrzewał się do "czerwoności" itd.) Obecnie jedyną zaletą WM jest Automapa, ale problem rozwiązał się samoistnie po zakupie dedykowanej nawigacji.

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 23, 2010, 13:38:12 »
ale z kolejnymi wersjami Andka na tym smarcie mam jakieś przeboje ( np. wczoraj - matt 1.7 / 1.8 - poker online po ok 30 minutach grania miałem na przemian mega lagi, zwiechy, tel rozgrzewał się do "czerwoności" itd.) Obecnie jedyną zaletą WM jest Automapa, ale problem rozwiązał się samoistnie po zakupie dedykowanej nawigacji.

Jak ktoś nie widzi więcej zalet, to nie znaczy, że ich nie ma.
Po pierwsze, bezapelacjną zaletą WM (powtarzam - WM a nie WP) jest bezproblemowa synchronizacja z pecetem.  Jak potrzebuję zabrać z peceta kontakty i wpisy kalendarza do telefonu który leży 2 cm obok laptopa na biurku, nie będę się jak głupek łączył z nim przez Kalifornię. 10 cm kabelka w zupełności wystarczy.
Po drugie - jest wiele innych programów na WM których nie ma na Androida i póki co nie będzie. Dla mnie takim programem jest TomTom, i to nie z powodu jakości nawigacji, ale dla czytelnego ekranu i dobrych informacji o ruchu drogowym za które zapłaciłem.
Odpalenie Androida pozwala obejść stadny pęd developerów, którzy naśladując lemmingi piszą tylko na najmodniejsze systemy operacyjne.
W WM nie muszę się włamywać do mojego własnego telefonu, żeby zmienić w nim to i owo. Mam też dobry i stabilny system, którego jedynym przewinieniem jest niemodny UI bez odpowiednich wodotrysków (skutecznie zresztą obciążających procesor i opróżniających akumulator). W zasadzie brakowałoby mi drobnego poprawienia klienta poczty, żeby nieco czytelniej wyświetlał listę maili i tyle.

*

Offline Adramel

• 895
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 23, 2010, 14:10:59 »
No i jest aplikacja która automatycznie zmienia profile min wg miejsca pobytu odczytywanego z BTSow(nie przez GPS). No i wiekszośc WMów bez problemu nagrywa rozmowy, z Androidów to mały który to potrafi. Podobnej funkcjonalności WP7 pewnie nigdy się nie doczeka.

« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 23, 2010, 14:23:04 »
WaldekGo dobrze napisane ! Ja jestem za WM na 100% bawiłem się Androidem i zupełnie mnie nie przekonuje może dla zwykłego użytkownika jest ok i wszyscy lecą i kupują z Androidem bo jest modny ! WM ma mnóstwo programów ! i przede wszystkim synchronizacja z kompem backup wszystkiego w 5 min przesiadając się z HTC Diamond na HTC HD2 miałem na nowym phonie wszystkie potrzebne mi rzeczy w 5min razem z programem do wyliczania spalania w aucie i nikt nie przekona mnie do przesiadki na Androida ! po prostu kocham WM i produkty Bila ;) Dlatego porównuje ta batalie Android vs WM jak Windows vs Linux i tak samo w tym przypadku po co mi stabilny system sam system jak nie mogę na nim odpalić większości topowych gier i programów ! z Auto Mapa na czele a wymieniać mógł bym do jutra

*

Offline agrttc

• **
  • 118
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 23, 2010, 14:50:05 »
a ja chcialbym tylko przypomniec wszystkim krytykujacym androida ze to jest temat o windowsie 7 na hd2 a nie o androidzie na hd2  B)

*

Szczepan169

« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 23, 2010, 15:56:36 »
Nie będzie WP7 od M$, będzie od Cotulli.  :D

Ale dużo namęczyć się z przeportowaniem nie będzie trzeba jeżeli ta specyfikacja będzie prawdziwa:
http://wmpoweruser.com/exclusive-htc-hd7-full-specs-revealed-confirms-t-mobile-usa-aws-support/

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 23, 2010, 18:41:22 »
a ja chcialbym tylko przypomniec wszystkim krytykujacym androida ze to jest temat o windowsie 7 na hd2 a nie o androidzie na hd2  B)

właśnie to chciałem napisać.
zauważyłem, że na forum zaczyna panować przerażająca androidomania i każdy, jakkolwiek zaczęty temat na końcu sprowadza się do dyskusji o "przewadze świąt bożego narodzenia nad świętami wielkiej nocy"czyli android kontra wm
opanujcie się i dyskutujcie na tematy właściwe danemu wątkowi

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 23, 2010, 18:48:45 »
Ta specyfikacja HD3/7 to jedno wielkie rozczarowanie, po roku czasu nie zmienili NIC... a przepraszam bardzo, przecież dali na pokład super hiper WP7 :D

EDIT: Aaaa... no i jeszcze zapchali na stałe slot marnymi 8GB  :E
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2010, 18:51:59 wysłana przez SeBoLeX »
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 23, 2010, 19:07:48 »
Ja swoje desire daje żonie ... jakoś mi nie pasuje ... android ..
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
  • Sprzęt: HTC Leo, Desire, Wave-S8500
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 23, 2010, 19:28:51 »
Ja swoje desire daje żonie ... jakoś mi nie pasuje ... android ..
ja oddałem po godzinie zabawy... no nie ma póki co porównania z Leo... moje skromne zdanie..
Żonie natomiast bardzo przypadł do gustu, jest bardzo zadowolona i sie nie dziwie po przejściu ze "złomni" i900 :D

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 23, 2010, 21:55:24 »
Bardzo mnie cieszą wszystkie kubły wody na głowę Androida (też go nie lubię :P), ale proszę trzymać się tematu wątku, czyli WP7.

*

Szczepan169

« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 23, 2010, 22:00:06 »
Bardzo mnie cieszą wszystkie kubły wody na głowę Androida (też go nie lubię :P) ...
:ok: :ok: :ok:

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 23, 2010, 22:55:05 »
a zacząłem czuć się już wyobcowany jako zagorzały fan WM. Spróbowałem Androida (na HD2 oraz na Legend) to nie dla mnie. Z mojej strony koniec z Androidem na jakiś czas.
Co do samego WP7 to chociażby z samej ciekawości chciałbym mieć go na Leonie ale raczej do zabawy niż jako system podstawowy  :)
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

« Odpowiedź #27 dnia: Wrzesień 23, 2010, 23:08:44 »
No i jest aplikacja która automatycznie zmienia profile min wg miejsca pobytu odczytywanego z BTSow(nie przez GPS). No i wiekszośc WMów bez problemu nagrywa rozmowy, z Androidów to mały który to potrafi. Podobnej funkcjonalności WP7 pewnie nigdy się nie doczeka.
Właśnie takiej aplikacji szukałem.
Pytanie do forumowicza Adramel jak się nazywa ta aplikacja.
A dołączając się do wątku. Uważam że to raczej kwestia gustu i tego co kto oczekuje.

*

Offline facet_

• 501
  • Sprzęt: SGS3
« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 24, 2010, 00:46:52 »
g-profile choć nie działa to zbyt dobrze ale za to cała reszta jest ok
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Offline Adramel

• 895
« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 24, 2010, 08:29:37 »
G-Profile. Mam wprawdzie HD2 od około tygodnia, ale nie zauwazyłem by działał gorzej niż na i8000. Czasem program zapomni wyłączyć wibry(ale włacza zawsze), ale oprócz tego wszystko działa dobrze.