Wifi w Leo

• 6 Odpowiedzi
  • 1150 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline makovw

• 28
  • Sprzęt: HTC HD 2 16GB
Wifi w Leo
« dnia: Styczeń 24, 2010, 13:07:10 »
Witam

Mam router Linksys WRT160NL zabezpieczenia w ustawieniach WPA 2 i TSKIP or AES. Moj Leo nie chce sie połaczyc z ta siecia po podaniu klucza pokazuje sie takie kolko przemiele troche:) i nic dalej pokazuje siec zbaezpieczona i nie nawiazal polaczenia? Natomiast  zinnymi routerami lacyz sie bez problemu wiec nie wiem w cyzm tkwi problem moze mogl by ktos pomoc??

Jeszcze jedno pytanie jak zrobic w Leo zeby podczas znajdowoania wifi nie korzystal z sieci operatora tylko polaczenia wifi??

I jeszcze jakis moze dobry porgramik polecicie do kontrolowania transmisji danych bo mam tylko 50 mb w erze?? Uwazacie ze to wystarczajace???

Dziekuje wszytskim za odpowiedz i pozdrawiam

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Wifi w Leo
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 24, 2010, 13:11:27 »
I jeszcze jakis moze dobry porgramik polecicie do kontrolowania transmisji danych bo mam tylko 50 mb w erze?? Uwazacie ze to wystarczajace???

Dział Oprogramowanie, miliard razy wałkowane np. SPB Wireless Monitor

Jeszcze jedno pytanie jak zrobic w Leo zeby podczas znajdowoania wifi nie korzystal z sieci operatora tylko polaczenia wifi??

Jak jest WiFi PODŁĄCZONE to ma zawsze pierwszeństwo.

A jeśli chodzi o połączenie to może być wina routera lub niezgodność obu urządzeń (są czasami problemy), ale tak tylko teoretyzuję  :)
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline kobe

• 22
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 24, 2010, 14:02:24 »
Nie masz czasami włączonego filtrowania MAC? Sam konfigurowałeś router?

*

Offline makovw

• 28
  • Sprzęt: HTC HD 2 16GB
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 24, 2010, 16:17:02 »
Dzieki miales racje.

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 24, 2010, 17:50:47 »
Polecam tez uzywac WiFi Monster, poprawia jakosc polaczenia. Pozdr

*

Offline piobar

• *
  • 64
    • http://www.tanieagd.pl
  • Sprzęt: HTC WIZARD->ETEN X500->HTC DIAMOND->HTC HD2->ARC S
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 24, 2010, 19:38:27 »
A moze ktos wie co zrobic aby commmanager w Manilli pokazywal punkty dostepowe wifi oraz punkty dostepowe wifi ad-hoc (komp>komp)? Mozna zobaczyc wszystkie te typy wifi jedynie pod commanagerem WM po uprzednim wybraniu opcji "pokaz wszystkie" chociaz i tak on nie zapamietuje tego ustawienia. Dostep wifi ad-hoc oferuje np. program Wifirouter, notabene bedacy takze w systemie hd2. Mysle ze gdyby udalo sie ustawic w WM ze pokazuje wszyskie polaczenia wifi jako default to by sie pokazywaly rowniez w Manilli. Pewnie kwestia jakiegos twaeku w rejestrze ..

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 24, 2010, 20:23:26 »
Polecam tez uzywac WiFi Monster, poprawia jakosc polaczenia. Pozdr
ehe, ciekawe w jaki sposób.