Wielokrotnie odbierane maile w 3.14

• 3 Odpowiedzi
  • 741 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline szafran81

• *
  • 50
  • Sprzęt: HTC HD2 + AM XL
Wielokrotnie odbierane maile w 3.14
« dnia: Listopad 28, 2010, 01:03:50 »
Witam

Niedawno wrzuciłem sobie stocka 3.14. Mam problem z mailami. Jak przejdę na zakładkę mail w homie i usunę jakiegoś maila korzystając z opcji w menu to przy kolejnej operacji wysyłania/odbierania ponownie pobiera mi tego samego maila (pomimo, że jest on już pobrany i znajduje się w elementach usuniętych danego konta). Korzystam z 3 kont na różnych serwerach i na każdym jest to samo. Mam ustawione pozostawianie wiadomości na serwerze (HD2 nie jest moim jedynym klientem pocztowym).
Sytuacja ma miejsce niezależnie od tego czy mail jest oznaczony jako przeczytany, czy też nie. I dzieje się to tylko przy skorzystaniu z opcji usuwania maili z poziomu zakładki mail. Po wejściu w klienta pocztowego i usunięciu, mail się już ponownie nie pobierze.
Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu ?

Pozdrawiam
Szafran
Pozdrawiam
Szafran
Telefon: HTC Sensation; Karta: ADATA 16GB class 10; Stan: S-OFF / Zrootowany; ROM: CM7 + bricked v1.4 (czekam z niecierpliwością na CM9)
Telefon: Samsung Galaxy Gio; Karta: SanDisk 8GB class 4; Stan: Zrootowany; ROM: CM7.1

*

Offline o|af

• 32
  • Z postępem jak ze wszystkim - nie można przesadzić
  • Sprzęt: MDA CIV; HTC Hero (G2), HTC Leo (HD2)
Odp: Wielokrotnie odbierane maile w 3.14
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 28, 2010, 21:16:43 »
Uch, przyłączę się do prośby bo mam ten sam objaw. Usunięte maile wracają jak przysłowiowy weksel.  A zaczęło się to jak zainstalowałem 3.13 oraz dorzuciłem obsługę drugiego konta email.
BTW, czy może mi ktoś podpowiedzieć jak mogę napisać maila z drugiego konta ? Pytam się bo przy wybraniu Menu-->Nowy Email z automatu w pole Od wrzuca mi adres z gmaila i ni chu chu nie się się go zmienić.

*

Offline maniek9611

• **
  • 148
  • Sprzęt: Iphone SE
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 28, 2010, 22:24:47 »
mam to samo w romie Elminstra z belką u góry i poczta o2, od jakiegoś czasu też mnie to wkurza  :-| odznaczam jako przeczytane i też nic, czasami jest ok ale ostatnio jakaś plaga!

*

Offline szafran81

• *
  • 50
  • Sprzęt: HTC HD2 + AM XL
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 29, 2010, 18:12:31 »
akurat o2 tutaj nie gra roli... ja mam skrzynki i każda na innym serwerze, a jedna "niedarmowa" ;)
i na każdej jest to samo.
Pozdrawiam
Szafran
Telefon: HTC Sensation; Karta: ADATA 16GB class 10; Stan: S-OFF / Zrootowany; ROM: CM7 + bricked v1.4 (czekam z niecierpliwością na CM9)
Telefon: Samsung Galaxy Gio; Karta: SanDisk 8GB class 4; Stan: Zrootowany; ROM: CM7.1