widoczność zdjęć i mp3 w manili

• 5 Odpowiedzi
  • 1496 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dominik146

• *
  • 65
  • Sprzęt: HD2
widoczność zdjęć i mp3 w manili
« dnia: Luty 07, 2011, 17:17:34 »
Witam.
Gdzie zapisywać zdjęcia i mp3 na karcie pamięci tak aby były one normalnie widoczne w manili??
U mnie pokazuje tylko te pliki które zapisane są w pamięci telefonu a te które są zapisane na karcie muszę otwierać przez eksplorator plików.

*

Offline McAron

• **
  • 128
  • Sprzęt: HTC HD2 , SPV M650 , AM 6.6
Odp: widoczność zdjęć i mp3 w manili
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 07, 2011, 19:10:09 »
Dziwne. Przecież w ustawieniach aparatu wyznaczasz miejsce zapisu zdjęcia. Wystarczy, że ustawisz "pamięć" na ikonce karty pamięci i po sprawie. Zdjęcia będą zapisane na karcie i jak najbardziej widoczne w Manilii. Bo chyba o zdjęcia robione aparatem ci chodziło, prawda ?
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2011, 19:12:30 wysłana przez McAron »

*

Offline dominik146

• *
  • 65
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 07, 2011, 20:20:47 »
to ze zrobione zdjecia pokazuje to ja wiem, ale gdzie zapisywac np przenoszone zdjecia i mp3 z kompa, tak zeby je manila pokazywala automatycznie? jak zapisuje pliki na karcie w folderze my documents to nie sa widoczne.

*

Offline JohnyS

• 257
  • Sprzęt: HD2, Note2
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 08, 2011, 00:55:39 »
Ja zdjęcia wrzucam do katalogu "Images" , a mp3 do katalogu "Music".
Ale system widzi wszystkie pliki niezależnie gdzie są ukryte - jak odpalisz przeglądanie zdjęć i klikniesz w "Album",a następnie w "Albumy" to pojawi się lista wszystkich folderów zawierających pliki obrazowe.Wybierasz odpowiedni folder,a w menu ustawiasz jako ulubiony i po tym zdjęcia z tego folderu będą pokazywały się jako główne.
Przy mp3 jest podobnie - uruchamiasz odtwarzacz,a następnie "biblioteka" i suwakiem ustawiasz na "wszystkie piosenki".Będziesz miał listę wszystkich plików dźwiękowych.Możesz stworzyć swoje listy odtwarzania i wybrać tylko te nagrania,które chcesz.
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2011, 01:17:25 wysłana przez JohnyS »

*

Offline dominik146

• *
  • 65
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 08, 2011, 13:36:43 »
Ja zdjęcia wrzucam do katalogu "Images" , a mp3 do katalogu "Music".
Ale system widzi wszystkie pliki niezależnie gdzie są ukryte - jak odpalisz przeglądanie zdjęć i klikniesz w "Album",a następnie w "Albumy" to pojawi się lista wszystkich folderów zawierających pliki obrazowe.Wybierasz odpowiedni folder,a w menu ustawiasz jako ulubiony i po tym zdjęcia z tego folderu będą pokazywały się jako główne.
Przy mp3 jest podobnie - uruchamiasz odtwarzacz,a następnie "biblioteka" i suwakiem ustawiasz na "wszystkie piosenki".Będziesz miał listę wszystkich plików dźwiękowych.Możesz stworzyć swoje listy odtwarzania i wybrać tylko te nagrania,które chcesz.
I o to chodziło :ok:
Dzięki

*

Offline McAron

• **
  • 128
  • Sprzęt: HTC HD2 , SPV M650 , AM 6.6
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 08, 2011, 20:15:35 »
To o to chodziło ...
Ja utworzyłem na karcie pamięci nowy folder, nazwałem go "muzyka" i tam upycham albumy zawierające mp3.
Są one widoczne w manilii wraz z okładkami płyt.
Zdjęcia natomiast umieszczam w folderze DCIM-100MEDIA (również na karcie pamięci).