Wariujący zasięg

• 12 Odpowiedzi
  • 3687 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline poek

• 35
  • Sprzęt: HTC HD2
Wariujący zasięg
« dnia: Czerwiec 30, 2010, 00:05:38 »
Od kilku dni jestem posiadaczem HD2. Przesiadłem się z diamonda. Calość urządzenia jest super ale....
wariuje mi zasięg GSM. Często jak wyjmęz kieszeni i odblokuję to widzę że PDA szuka sieci. Tel. trzymam w ręku i widzę jak zasięg skacze. Z diamondem w tych samych miejscach nie było problemu. Również inne tel. nie mają problmu z zasięgiem. Wina leży ewidentnie po stronie HD2. Sprzęt jest "plusowy".
ROM: 1.66.479.2 (76641) WWE
Radio: 2.07.51.22_2
Protokół: 15.32.50.07U

Nie chcę wgrywać nieautoryzowanego oprogramowania (narazie..z diamondem też tak było na początku, potem wgrywałem :) ).
Do tego znajomy ma identyczny tel, tez "plusowy", identycznym rom, radio itd. i twedzi że nie zaobserwował takich problemów jak ja.

Czy ktoś może miał/ma podobne problemy i wie jak je rozwiązac? Jeśli nic nie pomoże to serwis..ale...po kilku dniach już do serwisu...masakra..co będzie dalej??

Odp: Wariujący zasięg
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 30, 2010, 00:26:52 »
Skoro znasz się na ROMach itd to zacznij od HR, jeżeli nie pomoże to wgraj na nowe oryginał ROM 1.66 (swoją drogą to moj plusowski ciągle ma 1.48 na stronce HTC, ale wgrywałem z http://www.sunnysoft.cz/htc/ wersję 1.66 i nie miałem żadnych problemów)

*

Offline poek

• 35
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 30, 2010, 00:40:38 »
W sumie to nie wiem dlaczego nie pomyślałem o HR :/ Właśnie się robi..mam nadzieję że pomoże....

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 30, 2010, 09:31:11 »
Wgraj 1.66 - pozbędziesz sie wielu problemów o których jeszcze nie wiesz :)
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 30, 2010, 11:01:33 »
po co ma wgrywac 1.66 skoro ma juz 1.66?:)

wariuje mi zasięg GSM. Często jak wyjmęz kieszeni i odblokuję to widzę że PDA szuka sieci. Tel. trzymam w ręku i widzę jak zasięg skacze.

prozaiczna sprawa - moze trzymajac telefon zaslaniasz tylna spodnia czesc gdzie znajduje sie antena? ja mam czasami problemy jak przerzuce telefon w tryb poziomy i trzymam go w obu dloniach - tez potrafi zgubic zasieg pomimo radia 2.11.50.20 ktore u wiekszosci osob sprawdza sie bardzo dobrze

*

Offline poek

• 35
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 30, 2010, 18:06:11 »
Niby tak, ale bez przesady...nie mogę trzymać tel w kieszeni?? Wyjmuję z kieszeni, aktywuje wyświetlacz i widzę że szuka sieci. Poza tym bywa tak, że nie można się do mnie dodzwonic - wiadomo dlaczego..brak zasięgu telefonu znajdującego się w kieszeni. W pełni rozumiem to, że zasłaniając antenę ręką mogę ograniczyć zasięg, ale bez przesady.

*

Offline leszekbodzio

• *
  • 50
  • PDAclub the best !
  • Sprzęt: HD2 & GALAXY NOTE & LG L7 & Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 30, 2010, 21:40:49 »
Kolego mam identyczny problem telefon używam w sieci PLUS w pracy koleszka ma dwie kreski na Noki, a ja jak trzymam telefon w jednym miejscu to trzyma zasięg prawie cały czas, ale nieraz gubi a jak nosze go w kieszeni  to moge zapomnieć o zasięgu fakt faktem słaby zasięg sieci, ale to już drugi mój HD2 i pierwszy trzymał zasięg sporo lepiej.
Przetestowałem już prawie wszystkie radia dostępne w necie i jak na razie najlepiej spisuje mi się 2.08.50.08_2, ale ciągle myślę o zmianie romu może to coś pomoże.

*

Offline poek

• 35
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 30, 2010, 22:19:36 »
Ja przyczyny dopatrujęsięw sprzęcie. Znajomy ma identyczne HD2 (też plus, ten sam rom, radio itd) i problemu nie widzi. Jedyna różnica jest taka że ja używam w orange a on w plusie. Natomiast nie może to byćwina zasięgu skoro łapie full i za chwile spada-rośnie itd. Będę wkrótce w serwisie z diamondem to zapytam o co chodzi.

*

Offline lool3k69

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC One
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 04, 2010, 21:49:27 »
A macie może włączoną obsługę sieci 3G? U mnie jest kłopot kiedy mam to włączone. Tyle tylko, że ja mam x-sim'a więc gwarancji nie daję, że coś to zmieni.

*

Offline poek

• 35
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 04, 2010, 23:08:10 »
3G wyłączone

*

Offline ps82

• 28
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 08, 2010, 02:19:39 »
u mnie podobny problem, nieraz slysze od znajomych ze bylo zajete

podejrzewam ze to proby przelaczania sie telefonu w tryb edge (H juz dawno wylaczylem)

czy jest mozliwosc wymuszenia pracy tylko w G? bez zadnego przelaczania, jeden tryb, gprs

band frequency w opcjach moge wybrac tylko "gsm900+1800 + umts2100+900", nie da sie samego gsm ustawic oprocz gsm1900+850 ktory nie chodzi

strasznie frustrujacy kawal elektroniki, szczegolnie gdy uzywam rownoczesnie nokii za 90zl ktora trzyma na baterii 2tygodnie i zasieg skala....

pozdro

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 08, 2010, 08:07:27 »
Tam gdzie ustawiasz czestotliwosc jak podales powyzej jest opcja dotyczaca typu sieci wybierasz GSM.

*

Offline ps82

• 28
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 08, 2010, 13:20:50 »
no tj od dawna ustawione, ta opcja nazywa sie network type, do wyboru gsm i wcdma
chodzi o to ze w czestotliwosci nie ma do wyboru samego gsm (900+1800) bez umts, a gsm(1900+850) nie chodzi