walnięty port miniUSB - jak, gdzie naparwić??

• 1 Odpowiedzi
  • 1224 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

walnięty port miniUSB - jak, gdzie naparwić??
« dnia: Styczeń 27, 2012, 07:11:47 »
zauważyłem ostatnio, że telefon czasem się ładuje a czasem nie. jest to wina walniętego - rozruchanego portu miniUSB. przy próbie zgłoszenia reklamacji na infolini HTC, Pan powiedział,z ę regenersis prawdopodobnie potraktuje to jako uszkodzenie mechaniczne, a jako,z e onie się nie bawią w naprawę, to wymiana płyty głównej za jedyne 800zł :) Pan doskonale mnie rozumie, ze to nie moja wina, ze one się uszkadzają podczas normalnego ładowania, zawsze podłączam telefon w samochodzie, czyli jakieś  3-4 razy dziennie. niestety tak to już jest. chcąc utrzymać nadal gwarancję, byłby skonny nawet im zapłacić za naprawę, ale nie 800zł.
pytanie, czy w miarę każdy serwis z komórkami jest w stanie to naprawić?? czy to jakieś tajemne czary mary??

*

Offline damkol

• 837
  • Tajne przez poufne.
Odp: walnięty port miniUSB - jak, gdzie naparwić??
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 27, 2012, 07:39:46 »
Nie są to tajemne czary, ale potrzeba do tego precyzji. Ścieżki są prawie mikroskopijne więc ich przegrzanie jest nietrudno.
Albo naprawią i będzie ok, albo popsują jeszcze bardziej, że nie będzie już do czego lutować. Lepiej porozmawiaj z autorem
tego wątku http://pdaclub.pl/forum/serwisowanie/serwis-naprawa-gniazd-synchronizacyjnych-htc-ipaq-mio-acer-fsc-itp/
wielokrotnie już dowiódł swoich umiejętności.
Lost in universe.