UWALONY HD2?? Pomocy!!

• 20 Odpowiedzi
  • 5185 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

UWALONY HD2?? Pomocy!!
« dnia: Czerwiec 20, 2010, 12:18:55 »
Witam, zaczne od opisu problemu, tak aby wszyscy zrozumieli o co chodzi. A więc wczoraj doszedł do mnie po kilku miesiącach oczekiwan HTC HD2. Pobawiłem się rozładowałem, podłączyłem do ładowania. Dziś rano podłączyłem do kompa, zacząłem zgrywać sobie pliki. I tu mój błąd... W laptopie mam baterie naładowaną jednak po chwili, podczas zgrywania plików komp się wyłącza. Patrze na LEO, ten też jest wyłączony. Odłączam go od kompa, włączam i pojawia się napis HTC i nic się nie dzieje. Zostawiam go więc na godzine z nadzieją, że coś się ruszy. Okazuje się, że nie. Następny krok to reset, jednak i to nie pomaga więc nie pozostaje nic innego jak hard reset. Wszystko przebiega normalnie do czasu wyboru języka. Otóż wybieram język, czekam, następuje reset i nic z tego: dalej mam logo HTC i nic się nie dzieje. Mówie okej, pewnie padł ROM. Tak więc ściągam go ze stronki htc. Jako, że nie mogę nic zrobić z telefonem (w sensie odpalenia systemu i zajrzenia co w nim siedzi, zainstalowania czegokolwiek) podłączam do kompa i instaluje ROM. Instalacja postępuje do 8%, następuje reset i wyświetla się komunikat: "UPGRADE ROM CODE ERROR PLEASE TRY AGAIN". I co z tego, że się wyświetla, jeżeli podłączając go do kompa nie uzyskuje z nim połączenia... I teraz moje pytanie: Co dalej? Jakieś pomysły, sugestie?

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
Odp: UWALONY HD2?? Pomocy!!
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 20, 2010, 12:21:46 »
Spróbuj wgrać ROM z karty pamięci.
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 20, 2010, 12:23:16 »
ok, fajnie, powiedz mi tylko krok po kroku jak mam to zrobić;p

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 20, 2010, 12:29:06 »
Na początek wydobądź z instalatora ROMu plik ruu_signed.nbh (np. WinRARem), następnie zmień nazwę pliku na leoimg.nbh. Wsadź kartę do urządzenia i przytrzymując VOL- (zmniejszanie głośności w słuchawce) wciśnij przycisk Power (prawy dolny róg urządzenia), odpali się bootloader no i lecimy :) Powodzenia.
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 20, 2010, 12:42:41 »
okej nie powiodło się.... Update terminate UPDATE FAIL;/ Dokładniej to tak: 00018003 LEOIMG.nbh - FAIL
RADIO_V2 - RSA Fail
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2010, 12:49:52 wysłana przez Fler88 »

*

Offline badboy1979

• 886
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 20, 2010, 12:54:35 »
okej nie powiodło się.... Update terminate UPDATE FAIL;/ Dokładniej to tak: 00018003 LEOIMG.nbh - FAIL
RADIO_V2 - RSA Fail
A zmień nazwę na LEOIMG.nbh ( z dużej litery ) Kiedyś jak chciałem wgrać ROM , i zmieniłem nazwę na leoimg.nbh to za nic na świecie nie chciał się wgrć.

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 20, 2010, 12:57:25 »
niestety bez zmian :(

*

Offline badboy1979

• 886
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 20, 2010, 13:00:58 »
niestety bez zmian :(
A jaką masz kartę ? Większą niż 2GB ? Robiłeś jej Foromt przed wgraniem ( FAT 32 )
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2010, 13:05:15 wysłana przez badboy1979 »

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 20, 2010, 13:06:44 »
naczytałem się juz o tych kartach;p Mam Micro SD (bez HC) 2gb i 1 gb na obu robiłem i nic. Formatowane przed wgraniem plików...
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=618084
Tutaj identyczny problem ale nie kumam rozwiązania;p
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2010, 13:08:21 wysłana przez Fler88 »

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 20, 2010, 13:52:22 »
Wejdź w bootloadera i podłącz się do kompa, wtedy spróbuj wgrać normalnie. Masz sprzęt z Polskiej dystrybucji? Pamiętaj, że musisz mieć ROM do swojej wersji HTC.
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

*

Offline badboy1979

• 886
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 20, 2010, 13:56:11 »
naczytałem się juz o tych kartach;p Mam Micro SD (bez HC) 2gb i 1 gb na obu robiłem i nic. Formatowane przed wgraniem plików...
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=618084
Tutaj identyczny problem ale nie kumam rozwiązania;p
Wejdź w tryb Bootloadera ( trzymając jednocześnie przycisk Vol -  i Power  jakieś 3 sekundy ) Potem podłącz Leo do kompa , i na dole ekranu zamiast napisu serial  powinien się pojawić napis USB . I wtedy odpal instalkę na kompie. Jeśli nie pomoże to ja się już poddaje  :O Edit: ehh , byłeś pierwszy  :D
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2010, 13:58:35 wysłana przez badboy1979 »

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 20, 2010, 14:06:11 »
Czytajcie dokładniej to co napisałem w opisie problemu;p Nie wykrywa po podłączeniu do kompa. Tak Leo jest z polskiej dystrybucji, dokładniej z orange. A tak szukam softu oryginalnego do orange, nie ma ktoś może zrobionej jakiejś kopii? Znalazłem wprawdzie:
http://pdaclub.pl/forum/blackstone/rom'y-htc-hd-z-play-i-orange-oraz-instrukcja-jak-wykonac-dump-romu/
Ale ten też nie chce iść... Tutaj problem jest cały czas "LOADING" przy instalacji z karty...

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 20, 2010, 14:28:55 »
w trybie Bootloadera nie będziesz widział Leona na kompie.

jeśli na dole kolorowego ekranu pojawi się "USB" to znaczy że się z kompem komunikuje i można wgrać ROM od nowa.

i wtedy zastosuj task29 i postępuj jakbyś wgrywał ROM nieorginalny

« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 20, 2010, 14:41:58 »
jestem laikiem i nie wiem co to task29;p leon nie jest połączony z kompem!!!

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 20, 2010, 14:46:07 »
a co widzisz jak wyłączysz i trzymając przycisk Vol jakbyś chciał ściszyć i potem wciśniesz włącznik?

« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 20, 2010, 14:57:28 »
wtedy wszystko jest normalnie jednak żaden z trzech kompów go nie wykrywał, przeinstalowałem active i jest okej. Ale co z tego jak każdy soft *(ten ze stronki htc i z sunnysoft) zawiesza sie przy instalacji na 8%. To wina hardspl czy jak?

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 20, 2010, 14:59:42 »
wtedy wszystko jest normalnie

opisz co to znaczy?
bo skoro jesteś laikiem to skąd wiesz co jest "normalne" a co nie?

« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 20, 2010, 15:05:32 »
Powiem tak laikiem jeśli chodzi o to urządzenie, kiedyś miałem spv m650;p Normalnie w sensie ekran cztery kolory, teraz już łączy się z kompem mogę instalować rom za pośrednictwem kompa (wczesniej komp nie widział leo i na odwrót po podłączeniu leo do kompa napis nie zmieniał się na usb). Więc tak: Telefon jest z orange. Jaki soft zainstalować żeby było dobrze (potrzebuje softu który sie na tym zainstaluje) Dodam, że przy instalacji softu htc pojawia się error 290. Jak to ominąć?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2010, 15:33:47 wysłana przez Fler88 »

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 20, 2010, 17:18:12 »
Masz trzy możliwości:
1 Szukasz ROMu brandowanego orange i próbujesz.
2 Oddajesz do serwisu
3 Spróbuj wgrać hardSPL po czym zainstaluj jakikolwiek ROM
Z punktem trzecim jednak bym się zastanowił, jak to nie będzie wina softu to z HardSPLem mogą odmówić Ci gwarancji.
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 20, 2010, 17:26:41 »
ufff poszedł pod softem bysia ale działa bardzo niestabilnie. Potrzebuje softu brandowanego orange, jeśli by ktoś miał. Wszystkim dziękuje za pomoc, jakoś mnie to naprowadziło na właściwy tor;p  :O~

[gmod]nie dubluj postów bo będzie warn[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2010, 18:24:42 wysłana przez tomaszkap »

*

Offline snooki

• *
  • 64
  • Sprzęt: HTC Touch Pro--> HTC HD2, LTD 454
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 20, 2010, 21:23:40 »
ufff poszedł pod softem bysia ale działa bardzo niestabilnie. Potrzebuje softu brandowanego orange, jeśli by ktoś miał. Wszystkim dziękuje za pomoc, jakoś mnie to naprowadziło na właściwy tor;p  :O~

nie dubluj postów bo będzie warn

ORANGE nie ma branduje HD2. Oryginal ściągniesz ze strony HTC lub sunnysoft i jest to wersja 1.66 WWE