U mnie to samo.Włączyłem ciągłą synchronizację pogody,maili,akcji oraz ActiveSync ponieważ wziąłem pakiet w Erze nie limitowanego internetu to mogłem poszaleć... i to się akurat zbiegło w czasie z poprawkami do sms-ów...telefon zamiera co najmniej dwa razy w ciągu dnia. I tak jak pisze mój przedmówca....nic nie pomaga tylko wyciągnięcie baterii. I właśnie zauważyłem,że jak przyszedł sms albo mail a telefon miał wygaszony ekran.....telefon się zacinał i było po zawodach.Więc zacząłem kombinować..wyłączyłem powiadomienia sms i mail,żeby nie wyskakiwały w chwili przyjścia na ekranie tylko dzwięk z wibracją...i to wystarczyło by HD2 więcej się nie zawiesił. Oczywiście wcześniej wyłączałem po kolei wszystkie automatyczne synchrony począwszy od pogody przez akcje i maile... i doszedłem do wniosku,że ta poprawka sms gryzie się z wyświetlaniem powiadomienia na ekranie przy uśpionym wyświetlaczu. Taki badziew!!! Niech ktoś sobie włączy w powiadomieniu automatycznym maila jakiś dłuższy dźwięk wma lub mp3 i mając wiecej niż jedno konto ustawi synchronizację co 30 minut....dzwięk sie rwie przy przyjściu maili jak głupi...reasumując..jak na taki sprzęt (ja kupiłem pierwszy model jeszcze w Vobisie za 3000 tysiaki) to to jest niedopuszczalne takie niedopracowanie softu,a co najlepsze......,że nowego ROM-u nie można się doczekać od prawie 8 miesięcy!!!!