SZYKUJCIE SIE NA NOWY UPGRADE ROMU I FIX SMS NA STRONIE HTC

• 27 Odpowiedzi
  • 6852 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SZYKUJCIE SIE NA NOWY UPGRADE ROMU I FIX SMS NA STRONIE HTC
« dnia: Styczeń 21, 2010, 21:34:12 »
WITAJCIE , DOSZLY MNIE INFORMACJE OD KOLEGI KTORY PRACUJE W JEDNYM Z SERWISOW HTC EUROPA ZE LADA DZIEN UKARZE SIE NA STRONIE HTC W SUPORCIE HD2 NOWY UPGRADE ROMU DO HD2 ORAZ FIX SMS I JESZCZE JAKIS FIX LUB DODATEK , ALE SZCZEZE TO NIE WIEM CZY W TYM TYGODNIU CZY W PRZYSZLYM TO BEDZIE , KOLEGA Z HYC TEZ TAK DOKLADNIE KIEDY NIE WIE , WIADOMO JEDNO , USUNIETO FIX SMS I UPGRADE ROMU ZE STRONKI HTC DZIAL SUPORT HD2 ,

POZDRO I MILEGO CZEKIWANIA
 Netykieta, Ortografia, Trollowanie (OleYek)

Odp: SZYKUJCIE SIE NA NOWY UPGRADE ROMU I FIX SMS NA STRONIE HTC
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 21, 2010, 21:43:54 »
CZY MÓGŁBYŚ NA MNIE NIE KRZYCZEĆ!?

Czy naprawdę używanie capslocka jest aż tak fajne? Czytać to ciężko i do tego człowiek się dziwnie czuje tak jakby na niego jakieś dziecko krzyczało.

*

Offline mika34

• **
  • 175
  • X1 > Touch Pro 2>HD2> Galxy S
  • Sprzęt: Galaxy, Wave
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 21, 2010, 21:48:17 »
WITAJCIE , DOSZLY MNIE INFORMACJE OD KOLEGI KTORY PRACUJE W JEDNYM Z SERWISOW HTC EUROPA ZE LADA DZIEN UKARZE SIE NA STRONIE HTC W SUPORCIE HD2 NOWY UPGRADE ROMU DO HD2 ORAZ FIX SMS I JESZCZE JAKIS FIX LUB DODATEK , ALE SZCZEZE TO NIE WIEM CZY W TYM TYGODNIU CZY W PRZYSZLYM TO BEDZIE , KOLEGA Z HYC TEZ TAK DOKLADNIE KIEDY NIE WIE , WIADOMO JEDNO , USUNIETO FIX SMS I UPGRADE ROMU ZE STRONKI HTC DZIAL SUPORT HD2 ,

Juz to bylo ze 4 tyg temu. Prawie to samo ktos napisal co Ty :).
Pożyjemy zobaczymy. Kolega z HYC? to chyba jakas podróba ;D
"Życia się nie kupi, za to sprzedać łatwo!"

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 21, 2010, 22:03:39 »

jak macie  problem to moge was nie informowac o rzeczach dla was warznych i istotnych , a ty mazgaju nie becz !!!
Napisane: Styczeń 21, 2010, 21:54:05
cos sie zaczyna dziac na stronce htc bo 30min temu nie bylo w zaklatce suport hd2 - starego upgradu romu , a teraz jest znowu ale narazie jeszcze ten z data 09.12.2009  ten 1.48 , moze wrzuca w nocy lub na dniach nowy

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 21, 2010, 22:24:30 »
[ak macie  problem to moge was nie informowac o rzeczach dla was warznych i istotnych

Miło byłoby jakbyś to robił nie gwałcąc tak brutalnie netykiety i ortografii, bo tak jak to robisz powoduje natychmiastową ochotę puszczenia pawia.

*

Offline mkursor

• **
  • 139
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 21, 2010, 22:58:23 »
jak macie  problem to moge was nie informowac o rzeczach dla was warznych i istotnych , a ty mazgaju nie becz !!!
cos sie zaczyna dziac na stronce htc bo 30min temu nie bylo w zaklatce suport hd2 - starego upgradu romu , a teraz jest znowu ale narazie jeszcze ten z data 09.12.2009  ten 1.48 , moze wrzuca w nocy lub na dniach nowy

nie podniecaj się tak strasznie
jak już będzie ten update to będzie
myślisz, że dzięki Twoim niusom ten update będzie szybciej?

*

Offline kojotek

• **
  • 141
    • LUKOJ multimedia
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 22, 2010, 11:58:45 »

jak macie  problem to moge was nie informowac o rzeczach dla was warznych i istotnych , a ty mazgaju nie becz !!!
cos sie zaczyna dziac na stronce htc bo 30min temu nie bylo w zaklatce suport hd2 - starego upgradu romu , a teraz jest znowu ale narazie jeszcze ten z data 09.12.2009  ten 1.48 , moze wrzuca w nocy lub na dniach nowy

No właśnie... Problem w tym że tak naprawdę to każdy z nas mógłby zakładać wątki zatytułowane "NOWY UPDATE lada chwila..." i liczyć na to że się wstrzeli.

Nic to nie daje że powstaje nowy wątek... Załóż go raz a porządnie, poproś moderatora żeby go przypiął. I tam wpisuj swoje rewelacje. Nie zmienia to faktu że i tak nic nie wnoszą te informacje. Bardziej przydatne byłoby pilnowanie czy "pojawiło się coś nowego" na HTC... Ale to tylko moje zdanie.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2010, 12:00:38 wysłana przez kojotek »
Siemens C25 > Nokia 3210 > Nokia 3310 > Siemens ST55 > Siemens SX1 > Typhoon MyGuide M500 > Samsung D900 > Asus P526 > Nokia E51 > Samsung i600 > Samsung i900 Omnia > HTC HD2 > iPhone 4

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 22, 2010, 12:19:39 »
Ja ogólnie proszę, by autor przestał trolować i schował te "sensacyjne" wiadomości dla siebie. Bo pożytek z tego żaden, a czytanie tych kulfonów ortograficznych wywołuje u mnie podobne reakcje jak u kolegi Waldka.  :-|

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 22, 2010, 12:59:12 »
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline Rayearth

• **
  • 169
  • NeveR SurrendeR
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2010, 13:19:17 wysłana przez Rayearth »
Samsung Galaxy S

*

Offline tomekb19

• 13
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 22, 2010, 13:20:57 »
Wszystkie różnice tego romu w stosunku do 1.48 to "fast and reliable SMS messaging"?

*

Offline Rayearth

• **
  • 169
  • NeveR SurrendeR
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 22, 2010, 13:25:52 »
mysle ze dali cos wiecej ale jesli sie myle to pies drapal taki update
Samsung Galaxy S

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 22, 2010, 13:44:48 »
I tak mnie czeka HR, więc może wypróbuję...

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 22, 2010, 14:09:38 »
1.66  

http://www.htc.com/sea/SupportDownlo...at=2&dl_id=854

sn  ht9c2nw04056

Rozumiem, że to wersja EN, a na nakładkę polonizującą do tej wersji trzeba będzie poczekać i szukać u Sunnysoft? Tak to HTC ma w standardzie? Czy można zainstalować poprzednią?

Edit: dopiero zauważyłem, że to wersja dla SouthEast Asia. Czyli na WWE nie pójdzie, czekamy na swoją?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2010, 14:13:20 wysłana przez Baranous »

« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 22, 2010, 14:23:15 »
1.66  

http://www.htc.com/sea/SupportDownlo...at=2&dl_id=854

sn  ht9c2nw04056

Rozumiem, że to wersja EN, a na nakładkę polonizującą do tej wersji trzeba będzie poczekać i szukać u Sunnysoft? Tak to HTC ma w standardzie? Czy można zainstalować poprzednią?

Edit: dopiero zauważyłem, że to wersja dla SouthEast Asia. Czyli na WWE nie pójdzie, czekamy na swoją?

pujdzie o ile zrobiles sobie predzej gold carda albo wgraj przez SSPL_RUU , ciekawe kiedy bedzie dostepny dla wwe , moze najpierw chca go tam wyprubowac i dopiero za jakis dlurzszy czas go dostaniemy

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 22, 2010, 15:03:28 »
on jest wwe

« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 22, 2010, 15:07:56 »
on jest wwe
ale nie idzie go zainstalowac na typowy rom wwe RUU_Leo_HTC_WWE_1.48.405.2_Radio_Signed_15.28.50.07U_2.05.51.05_2_Ship , nie chce sie instalowac bi ja mam tel z United Kingdom 1.48.405.2 , i na stronce htc United Kingdom nie ma linku do nowego upgradu romu 1.66 tylko dalej jest link do starego upgradu 1.48 z 9.12.2009 , wiec raczej musze jeszcze poczekac

cid sie nie zgadza z moim wwe
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2010, 15:09:40 wysłana przez Tczewiak1985 »

*

Offline stokrot

• 384
  • Sprzęt: htc leo
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 22, 2010, 15:13:44 »
na xda są już gotowane romy  1.66

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 22, 2010, 15:35:24 »
on jest wwe
ale nie idzie go zainstalowac na typowy rom wwe RUU_Leo_HTC_WWE_1.48.405.2_Radio_Signed_15.28.50.07U_2.05.51.05_2_Ship , nie chce sie instalowac bi ja mam tel z United Kingdom 1.48.405.2 , i na stronce htc United Kingdom nie ma linku do nowego upgradu romu 1.66 tylko dalej jest link do starego upgradu 1.48 z 9.12.2009 , wiec raczej musze jeszcze poczekac

cid sie nie zgadza z moim wwe

cid - cidem, ale wwe on jest

« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 22, 2010, 15:38:33 »
bysiu a sprawdziles juz ten nowy romik 1.66 , jesli tak to udziel nam informacji , czym sie rozni i co zostalo dodane , z gory wielkie dzieki

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 22, 2010, 16:27:11 »
Hmm na htc.com tego nie ma. Dali chociaż w tym romie nowszą wersję manili? Niech wreszcie zaczną łatać ten syf :-|

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 22, 2010, 20:49:02 »
W tym ROMie nic więcej nie ma. 4 nowsze EXT-y naliczyłem i większość starszych. Co najśmieszniejsze to dodano przełącznik w Ustawienia>System>SMS z wątkowego na zwykły. Taki przełącznik jest normalnie w zakładce SMS więc żenada jest wg. mnie. Jak ktoś chce mieć wyższą cyfrę w ROMie to wgrywajcie ale wg nie dogranie fixa od SMS da to samo.

*

Offline Rayearth

• **
  • 169
  • NeveR SurrendeR
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 22, 2010, 21:00:14 »
no tak tylko fix na smsu jest niedostepny a nawet jakby byl to u wielu powodowal problemy.
przy okazji spytam o co chodzi z oznaczeniem systemu operacyjnego albo wersji protokolu w menu razem z wersja romu i radio? w omnii mialem te 2 ostatnie a tutaj pojawily sie jeszcze dwa oznaczenia dodatkowe. co one konkretnie oznaczaja?

jeszcze jedno pytanie na ktore nie znalazlem odpowiedzi nigdzie.
czemu na XDA pichca romy oparte 2.01 albo 2.02? skad oni wzieli takie??
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2010, 21:04:40 wysłana przez Rayearth »
Samsung Galaxy S

*

Offline Wielki.Brat

• *
  • 99
  • Sprzęt: HTC ONE X, iPhone 4S, iPad2
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 22, 2010, 21:33:38 »
Dla chętnych Serial Number ktory działa na Azjackiej stronie i można pobrać ROM ht9c2nw04056

Niedopatrzyłem serial juz podany w postach wyżej sorki :)
To nie tablica ogłoszeń!

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 22, 2010, 22:09:28 »
no tak tylko fix na smsu jest niedostepny a nawet jakby byl to u wielu powodowal problemy.
przy okazji spytam o co chodzi z oznaczeniem systemu operacyjnego albo wersji protokolu w menu razem z wersja romu i radio? w omnii mialem te 2 ostatnie a tutaj pojawily sie jeszcze dwa oznaczenia dodatkowe. co one konkretnie oznaczaja?

jeszcze jedno pytanie na ktore nie znalazlem odpowiedzi nigdzie.
czemu na XDA pichca romy oparte 2.01 albo 2.02? skad oni wzieli takie??

U nas masz mój opart na 2.02. To ROMy testowe dla T-Mobile. Testowe bo prawie wszystko oznaczone jest dopiskiem prototype. Niemniej wszystko działa, no prawie wszystko. Co do oznaczenia to nie mam pojęcia dlaczego jest takie :P

« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 25, 2010, 00:32:49 »
no to chyba nowego romu nie dostaniemy tak szybko od htc , wyglada na to ze to bedzie tylko dla azji 1.66 , tak samo jak tur-wwe 1.61 dla turkow , leca niezle z nami w hu............... 

*

Offline kojotek

• **
  • 141
    • LUKOJ multimedia
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 25, 2010, 13:50:16 »
A mi się nasuwa tylko jedno pytanie... Po co był zakładany ten wątek? Gdzie jest ten upgrade i fix? A może kolega za 3 dni założy kolejny wątek o podobnej treści...  :O
Siemens C25 > Nokia 3210 > Nokia 3310 > Siemens ST55 > Siemens SX1 > Typhoon MyGuide M500 > Samsung D900 > Asus P526 > Nokia E51 > Samsung i600 > Samsung i900 Omnia > HTC HD2 > iPhone 4

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 26, 2010, 13:37:33 »
on jest wwe

Ale CID jest inne, nie da się tego wgrać bez goldcard albo HardSPL