Synchronizacja z Outlook

• 15 Odpowiedzi
  • 16236 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Synchronizacja z Outlook
« dnia: Styczeń 17, 2010, 14:13:44 »
Witam

Próbuje synchronizować Leo z Outlookiem 2010. Program synchronizujący widzi Microsoft Office OneNote, ale informuje że "Program Outlook nie został zainstalowany" Na leo jest folder Office Moblie a w nim Word, Excel, OneNote, PP. Nie ma Outlook. Natomiast Outlook jest w oddzielnym folderze, nazwanym właśnie Outlook, a w nim kontakty, calendarz i inne. Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem? W czym jest problem?

Pozdrawiam
Paweł

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Odp: Synchronizacja z Outlook
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 17, 2010, 15:29:18 »
Cały problem jest w Outlooku 2010. Microsoft Mobile Device Centre nie potrafi współpracować z nowym Outlookiem. Windows Mobile Device Center 6.1 (najnowszy dostępny dla Win7) w wymaganiach zawiera zapis : You must use Microsoft Outlook 2002, Outlook 2003, or Office Outlook 2007 to sync your e-mail, contacts, tasks, and notes from your computer.

Ponoć (nie sprawdzałem) WM można synchronizować z Outlookiem 2010 przy użyciu programu funambol
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2010, 15:35:57 wysłana przez ajed »

*

Offline zoltan78

• 47
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 23, 2010, 23:10:58 »
Koledzy ja mam taki problem iż mimo że mam w komputerze kontakty, email, kontakty, oraz zapiski w kalendarzu to po synchronizacji wgrywa mi się prawie wszystko. Prawie bo nie wgrywają mi się zapiski z kalendarza. Instalowałem Fix na kalendarz ale bez rezultatu.
ROM 1.48 polska dystrybucja.
Outlook 2007.
Co może być nie tak.
SR i HR też nic nie daje.  :O

Ps: Nawet gdy sam zapiszę jakieś wydarzenia do kalendarza na telefonie to i tak nie jest widoczne. Troszkę mnie to dziwi.

Ps: Kolejna dziwna sprawa to taka ze jak wpisałem przypomnienie w telefonie to nie jest ono widoczne w kalendarzu, ale jest widoczne w Outlooku i na pulpicie blokującym mało tego przypomnienie się włącza lecz dlaczego nie jest widoczne w kalendarzu?
Czy czeka mnie wgrywanie ROMu od nowa?

Problem rozwiązany. Przyczyną tego problemu był zainstalowany Looscreen z bratniego forum po jego odinstalowaniu problem zniknął.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2010, 23:35:04 wysłana przez zoltan78 »
Pozdrawiam.

*

Offline Hikari

• **
  • 200
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 24, 2010, 14:43:13 »
Cały problem jest w Outlooku 2010. Microsoft Mobile Device Centre nie potrafi współpracować z nowym Outlookiem. Windows Mobile Device Center 6.1 (najnowszy dostępny dla Win7) w wymaganiach zawiera zapis : You must use Microsoft Outlook 2002, Outlook 2003, or Office Outlook 2007 to sync your e-mail, contacts, tasks, and notes from your computer.

Ponoć (nie sprawdzałem) WM można synchronizować z Outlookiem 2010 przy użyciu programu funambol
Male sprostowanie - WMDC nie dziala z Outlookiem 2010 64 bit. Wersja 32 bit smiga poprawnie (testowalem na Windows 7 64).

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 24, 2010, 17:18:08 »
Witam

Dzięki za wyjaśnienia. Poczytałem trochę i rzeczywiście problem stwarza Outlook 2010 64 bitowy. Szukam rozwiązania problemu.

Paweł

*

Offline dstanek2

• *
  • 55
  • Sprzęt: Note 3, GO5000
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 24, 2010, 19:31:48 »
Koledzy ja mam taki problem iż mimo że mam w komputerze kontakty, email, kontakty, oraz zapiski w kalendarzu to po synchronizacji wgrywa mi się prawie wszystko. Prawie bo nie wgrywają mi się zapiski z kalendarza. Instalowałem Fix na kalendarz ale bez rezultatu.
ROM 1.48 polska dystrybucja.
Outlook 2007.
Co może być nie tak.
SR i HR też nic nie daje.  :O

Mam podobnie i nie mam zainstalowanego Looscreena.
Rozwiązania też nie znalazłem.

*

Offline tplewa

• 688
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 24, 2010, 20:41:47 »
Witam

Dzięki za wyjaśnienia. Poczytałem trochę i rzeczywiście problem stwarza Outlook 2010 64 bitowy. Szukam rozwiązania problemu.

Paweł

trzeba czekac na M$ zapewne calosc bedzie dostepna wraz z nowym Exchange...
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 23, 2010, 00:36:45 »
witam,
i jaki jest wynik wyszukiwań rozwiązania tego problemu bo tez go mam na windzie 7 64bit.

*

Offline grisiek

• *
  • 81
  • Sprzęt: SE K810i > HTC TyTN II Kaiser > HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 02, 2010, 21:21:58 »
Panowie, a ja mam trochę inne pytanko..
Otóż jakiś czas temu przesiadłem się z Kaisera na LEO. Zsynchronizowałem sobie kontakty z kaisera na Outlooka i wszystko pięknie się przegrało. Później podłączyłem LEO i również pięknie się przegrały na telefon z kompa tak że wszystko gitara. Używałem tego synchronizowania z dwa tygodnie w zasadzie bo coś tam się jeszcze bawiłem Leosiem i dogrywałem różne rzeczy ale zawsze w ustawieniach synchronizacji miałem zaznaczone - kontakty, oraz kalendarz.
Jako że używam outlooka również do obsługi poczty postanowiłem dziś powrócić do mojej książki mailowej natomiast wyrzucić już tamte kontakty co zgrywałem do telefonu no i teraz powstała zagwostka bo oto LEO jak i WMDC powiedziały mi że jeśli odznaczę kontakty z synchronizacji to je po prostu usunie. Jak zrobić aby już mi się LEOŚ nie synchronizował z outlookiem kontaktami tylko żeby został sam kalendarz?

*

Offline zuku

• *
  • 82
  • Sprzęt: HD2, Desire
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 28, 2010, 22:44:51 »
powiedzcie mi od czego to zależy żeby telefon synchronizował mi zdjęcia moich kontaktów z Outlookiem, jakoś kiedyś mi się udało to zrobić z paroma kontaktami i co zmiane ROMU zaraz po synchronizacji zdjęcia wskakują, lecz teraz przy nowo dodanych fotkach już mi się to nie udaje.
HTC Desire
NeoPhyTe Mod Sense-Froyo

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 20, 2010, 08:22:37 »
Witam

Dołączę się do tematu.

Posiadam HTC HD2 ROM 1.66 i w PC Office 2010 wraz z Outlook 2010 i tu moje pytanie - w jaki sposób zsynchronizować by przeszły kontakty,poczta i konta z PC do HD2 i czy w ogóle ja dobrze rozumuje, że synchronizacja na tym polega w tym przypadku. Czy powinno być tak, że jak podpinam tel. do pc to automatycznie cała zawartość Outlook powinna przechodzić do telefonu. Dodam, że PC wykrywa telefon poprawnie - tylko, że nic nie synchronizuje.

Nie mogę zmienić tych opcji i wybrać innych http://img841.imageshack.us/img841/4581/snch.jpg

Z góry dziękuję za odpowiedź
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2010, 08:28:31 wysłana przez Romanek100 »

*

Offline szakus

• *
  • 86
  • HD2 Rulezz ;)
    • HTC HD2 Blog
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 20, 2010, 09:47:35 »
musisz mieć outlooka (nie outlook express)
hTc HD2 "Leo"
quietly amazing

*

Offline misha59

• **
  • 128
  • Sprzęt: SGSII
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 23, 2010, 20:40:16 »
Outlook 2007 i brak połączenia.....miał ktoś tak ?? Jakaś rada ?? Jakiś czas temu usunąłem Leo jako połączenie ( i tak nie chciał się synchronizować) ale nie udało mi się go podłączyć na nowo.....
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2010, 20:41:50 wysłana przez misha59 »
HTC HD2 .....było, teraz Samsung Galaxy S II

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 24, 2010, 10:17:10 »
podstawa nie laczysz go teraz z outlookiem tylko pecetem, a jak ma sie cos synchronizowac skoro nie ma polaczenia
dograj windows mobile device center i sparuj ponownie urzadzenie. i sprawz menadzera urzadzen
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

« Odpowiedź #14 dnia: Maj 08, 2011, 23:39:02 »
Witam.
Mam htc hd2 i Windowsa 7 na PC. Pracuje na outlooku 2003. Synchronizuje PC z moim HD2 i problem jest taki ze kopiuja mi sie kontakty, zadania ale same maile tylko te ktore w outlooku na komputerze mam w skrzynce odbiorczej natomiast te ktore sa w podfolderach w outlooku na PC ( mam kilka np prywatne, kontrahenci, reklamy, projekty X, projekt Y itd itp) sie nie kopiuja mimo ze same podfoldery sie sie skopiowały na HTC ale juz maile ktore w nich sa nie. Bardzo proszę o pomoc. Mo ze ktoś sie z tym spotkał

« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 06, 2011, 08:40:28 »
Witam.
Mam htc hd2 i Windowsa 7 na PC. Pracuje na outlooku 2003. Synchronizuje PC z moim HD2 i problem jest taki ze kopiuja mi sie kontakty, zadania ale same maile tylko te ktore w outlooku na komputerze mam w skrzynce odbiorczej natomiast te ktore sa w podfolderach w outlooku na PC ( mam kilka np prywatne, kontrahenci, reklamy, projekty X, projekt Y itd itp) sie nie kopiuja mimo ze same podfoldery sie sie skopiowały na HTC ale juz maile ktore w nich sa nie. Bardzo proszę o pomoc. Mo ze ktoś sie z tym spotkał

Witam,
faktycznie, jest to problem, którego MS nie rozwiązuje. KIedyś pewna firma (nie pamiętam już szczegółów) oferowała rozwiązanie, ale program zniknął z rynku.
Dlatego po 1,5 roku używania Leo ciagle tęsknię za Nokią.
Pozdrawiam