Sygnał H i 3G problem z internetem

• 5 Odpowiedzi
  • 9830 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline roberts26

• 6
  • Sprzęt: Poprzednio MIO A701 Teraz HTC HD2
Sygnał H i 3G problem z internetem
« dnia: Luty 26, 2011, 14:35:07 »
Witam
posiadam telefon w sieci T-mobile UK i w zależności gdzie sie znajduje (często podróżuje) mam trzy różne rodzaje sygnału na wyświetlaczu G, H, i 3G
Internet mam nielimitowany w abonamencie wiec jak podróżuje to lubię sobie słuchać Polskiego radia przez internet i problem w tym ze jak sie przełączy sygnał z H na 3G to internet zrywa połączenie i muszę na nowo łączyć sie z internetem czekając na sygnał H bo jak połączy sie z 3G to radio i tak nie chce grac .Jest to już mój drugi hd2 w pierwszym miałem romy Bysia i był ten sam problem.
Czy jest możliwość ustawienia żeby telefon nie łączył sie z siecią 3G tylko z H ?
i żeby po zerwaniu połączenia z internetem sam sie ponownie połączył ?

Radia słucham przeważnie z aplikacji "Miasto muzyki"lub CorePlayer

Dziękuje z góry za ewentualną pomoc w rozwiązaniu problemu

ROM Version 3.14.405.2 WWE
Radio 2.15.50.14
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
Odp: Sygnał H i 3G problem z internetem
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 27, 2011, 01:01:31 »
Wyłączenie opcji 3G.

Ustawienia > Sterowanie systemem bezprzewodowym > Telefon > Pasmo > Ustawiamy na GSM i OK.

*

Offline xMaraSSx

• 32
  • Sprzęt: XOOM v4.0.4
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 27, 2011, 09:02:46 »
Tylko, że po zmianie na GSM internet "nieco" zwolni..
-= Motorola XOOM 3G v4.0.4 =-

*

Offline JohnyS

• 257
  • Sprzęt: HD2, Note2
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 27, 2011, 11:31:12 »
Wyłączenie opcji 3G.
I sądzisz,że jak wyłączy 3G to będzie mógł słuchać radia internetowego i korzystać z H ?

problem w tym ze jak sie przełączy sygnał z H na 3G to internet zrywa połączenie i muszę na nowo łączyć sie z internetem czekając na sygnał H bo jak połączy sie z 3G to radio i tak nie chce grac .Jest to już mój drugi hd2 w pierwszym miałem romy Bysia i był ten sam problem.
Czy jest możliwość ustawienia żeby telefon nie łączył sie z siecią 3G tylko z H ?
i żeby po zerwaniu połączenia z internetem sam sie ponownie połączył ?
Literki H,3G,E pojawiające się na wyświetlaczu to tylko informacja w zasięgu jakiego sygnału znajduje się telefon.Jeśli H zmienia się na 3G to znaczy,że internet się nie zrywa,tylko spada prędkość przesyłu danych i możliwe,że jest zbyt mała aby radio grało bez żadnych przerw - jak będziesz miał tylko 3G to spróbuj uruchomić przeglądarkę, strony powinny się ładować choć znacznie dłużej niż przy H, w każdym razie wina leży po stronie sieci,a nie po stronie telefonu.
Jeśli wyłączysz 3G, to H też nie będzie działać - u mnie po wyłączeniu 3G pojawia się tylko literka E co oznacza chyba EDGE,czyli taki ulepszony GPRS,a więc cofamy się w rozwoju  :wink:

*

Offline janek72

• 256
  • Sprzęt: Nokia E52 (work) HTC HD2 (as PDA)
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 27, 2011, 20:08:46 »
zobacz moj watek Problem z internet 3G z 14 listopada. Mozesz miec 3G i wylaczyc H.

*

Offline sdhc

• **
  • 121
  • Sprzęt: Moto X Style // HTC HD2 (Leo) // HTC Universal
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 27, 2011, 20:10:48 »
a u mnie jest inny problem, nigdy podczas aktywnej transmisji danych nie pojawia się 3G na górnym pasku, zawsze H, a jak nie ma dostępnego HSPA, to od razu E.
Ktoś wie ocb?  :O Czy np. to jest problem zablokowanej ikonki, czy coś poważniejszego?