Spolszczenie WWE|LEO|·Energy

• 15 Odpowiedzi
  • 7712 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline devart

• 30
  • Sprzęt: n6303i & HTC HD2 "LEO"
Spolszczenie WWE|LEO|·Energy
« dnia: Czerwiec 03, 2010, 18:00:12 »
Witam!
Czy jest jakaś dobra metoda na spolonizowanie w/w romu.??
Osobiście bardzo mi przypadł do gustu i bardzo stabilny, ale jest jeden problem, żona czasami korzysta z mojego Leosia i nie bardzo sobie radzi z powodu braku znajomości języka.
Dziękuję za pomoc.

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
Odp: Spolszczenie WWE|LEO|·Energy
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 03, 2010, 18:23:31 »
Pewnie i tak sprawdza Ci tylko skrzynkę SMSową/mailową, więcej jej zapewne nie potrzeba ;)
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]

*

Offline devart

• 30
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 03, 2010, 18:37:21 »
Dobre  :ok: , ale nie o to chodzi  :), gdybym miał coś do ukrycia to by nie dostała Leosia do ręki

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
  • Sprzęt: Htc ONE , Leo
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 03, 2010, 18:41:58 »
Osobiscie watpie zeby dalo sie w sposób zadawalający spolszczyc rom ,moga pojawic sie bledy i inne gagi . Moze jakis od naszych kucharzy przypadnie Ci do gustu  :ok:
Osobiscie polecam Romy Lobuza mam takowy od paru tygodni i zadnych problemow nie mam.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2010, 18:43:51 wysłana przez Hipersonik »
Antek 4.2.2

Leo Rom Leo Storm 1.2.9 Lobuz_1 Edition

*

Offline FRANQ23PL

• 283
  • Prof.S.Jonalista
    • www.ipmart-forum.pl
  • Sprzęt: HTC HD2 (hypnosis V 6.0.0)
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 03, 2010, 18:50:48 »
A ja tam nie będę teoretyzował, tylko za chwilkę podeślę ci najnowsze CAB'y spolszczające do LEO wyłuskane z spolszczenia z Sunnysoft.

Poczekaj parę minut zaraz podam linki.

Połączone: [time]Czerwiec 03, 2010, 19:00:10[/time]
Proszę bardzo: www.pajacyk.pl

Rozpakuj i zainstaluj każdy z tych 4 CABów, przy czym nie uruchamiaj ponownie urządzenia, dopóki nie zainstalujesz ich wszystkich, nawet, gdy poprosi cię o to instalator.
Po zainstalowaniu ostatniego CAB'a dopiero zrób restart urządzenia. Po jego ponownym uruchomieniu pojawi się menu wyboru języka - wybierz PL i poczekaj na dokończenie instalacji.

[mod]Nie wolno umieszczać tych plików na pdaclub.pl. Spolszczenie SunnySoftu jest płatnym programem, który dostępny jest tylko dla użytkowników kupujących oficjalny polski HD2. Było juz o tym wiele razy. [/mod]
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2010, 20:51:18 wysłana przez vonski »

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 03, 2010, 19:08:50 »
Oczywiście tylko taki niewinny żarcik ;) Co do tematu, to ponoć te angielskie romy są tak stabilne i szybkie właśnie dzięki temu, że nie mają w sobie żadnych nakładek językowych.
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 03, 2010, 19:15:46 »
Tylko przed tymi zabawami radzilbym wykonac backup kontaktow itp w razie gdyby zakonczylo sie to niepowodzeniem albo innymi historiami.

*

Offline FRANQ23PL

• 283
  • Prof.S.Jonalista
    • www.ipmart-forum.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 03, 2010, 19:20:39 »
Dobra uwaga. Chociaż sam spolszczałem swojego LEO testując zagraniczne ROMy (robiłem tak także w HTC Touch2) to nigdy nie ma gwarancji, że coś po drodze się nie sypnie.

*

Offline devart

• 30
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 03, 2010, 19:26:06 »
Dzięki. Zaraz sprawdzę te caby. A co do polskich wersji to czekam aż Lobuz_1 da jakieś oznaki życia i da nam jakiś świeży wypiek bo dość długo używałem Storma.

Niestety, wszystko wysiadło, dialer przestał działać całkowicie a po paru minutach i ekran.
Nie jest to dobre rozwiązanie.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2010, 14:18:30 wysłana przez devart »

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
  • Sprzęt: Htc ONE , Leo
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 04, 2010, 15:00:30 »
A nie mowilem  :ohreally: ze bedzie gaga
Wrgaj chlopie ostatni rom Lobuza z radien 2.08 ja mam taki zestaw i nie wiem co to klopoty z Leo  :mrgreen: dogralem jedynie AM i dwie gry Jak wyjdzie cos nowego z kuchni Lobuza to i tak wiele od tego roznic sie nie bedzie 
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2010, 15:04:00 wysłana przez Hipersonik »
Antek 4.2.2

Leo Rom Leo Storm 1.2.9 Lobuz_1 Edition

*

Offline FRANQ23PL

• 283
  • Prof.S.Jonalista
    • www.ipmart-forum.pl
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 04, 2010, 15:28:16 »

Nie wolno umieszczać tych plików na pdaclub.pl. Spolszczenie SunnySoftu jest płatnym programem, który dostępny jest tylko dla użytkowników kupujących oficjalny polski HD2. Było juz o tym wiele razy.

Ok. Załóżmy, że masz rację, ale skoro tak to powiedz mi:
- w którym miejscu widziałeś miejsce do uiszczania opłat za pobranie czy używanie oprogramowania?
Gdzie informacja, że za spolszczenie trzeba płacić?
- nie sądzisz, że jest różnica pomiędzy licencjami, jeśli pobierasz samo InterWrite (to ono jest płatne),
a całe spolszczenie wraz z InterWrite? Przyjrzyj się temu. Na podstawie umowy HTC z Sunnysoft mamy
to za darmo - HTC ma z głowy robotę z tłumaczeniem, a Sunnysoft ma kasę (od HTC).
- jakim cudem można pobrać i używać tego spolszczenia za darmo skoro jak mówisz jest płatne?

Już nie jeden zauważył, że więcej się panikuje w tym temacie niż myśli logicznie. :/

Połączone: Czerwiec 04, 2010, 15:29:12
Dzięki. Zaraz sprawdzę te caby. A co do polskich wersji to czekam aż Lobuz_1 da jakieś oznaki życia i da nam jakiś świeży wypiek bo dość długo używałem Storma.

Niestety, wszystko wysiadło, dialer przestał działać całkowicie a po paru minutach i ekran.
Nie jest to dobre rozwiązanie.
No widzisz, u ciebie się wykrzaczyło, a u mnie za każdym razem było elegancko. Nie wiem co poszło nie tak.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 04, 2010, 17:08:23 »

Nie wolno umieszczać tych plików na pdaclub.pl. Spolszczenie SunnySoftu jest płatnym programem, który dostępny jest tylko dla użytkowników kupujących oficjalny polski HD2. Było juz o tym wiele razy.

Ok. Załóżmy, że masz rację, ale skoro tak to powiedz mi:
- w którym miejscu widziałeś miejsce do uiszczania opłat za pobranie czy używanie oprogramowania?
Gdzie informacja, że za spolszczenie trzeba płacić?
- nie sądzisz, że jest różnica pomiędzy licencjami, jeśli pobierasz samo InterWrite (to ono jest płatne),
a całe spolszczenie wraz z InterWrite? Przyjrzyj się temu. Na podstawie umowy HTC z Sunnysoft mamy
to za darmo - HTC ma z głowy robotę z tłumaczeniem, a Sunnysoft ma kasę (od HTC).
- jakim cudem można pobrać i używać tego spolszczenia za darmo skoro jak mówisz jest płatne?

Już nie jeden zauważył, że więcej się panikuje w tym temacie niż myśli logicznie. :/
Po pierwsze nie jest to moja decyzja, tylko administratorów tego forum. A ja jako moderator mam pilnować pprzestrzegania tego, czy mi się to podoba, czy nie.

Po drugie nie masz racji. Spolszczenie InterWrite dla WM jest normalnym, płatnym programem, który można sobie kupić. Za darmo udostępniane jest tylko tym, którzy kupili  HTC z polskiej dystrybucji, i których numer seryjny zgadza się z tym , który jest na stronie SunnySoftu. Umieszczając ten plik tutaj, pozwalasz na jego pobieranie np. userom z telefonami z UK, Niemiec itd, a to już jest nielegalne. W związku z czym decyzja administracji jest taka a nie inna.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 04, 2010, 22:02:14 »
exe'ka mozna powiesci na forum tylko po co skoro jest na stronie sunysoftu. Co do samego caba wyjetego z tego exe'ka to juz jest nielegalne ..
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 05, 2010, 02:22:23 »
w temacie spolszczen (czy ogolnie zmiany jezyka ROMu) radze zapoznac sie z tym tematem:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=624929

testuje to rozwiazanie na ChuckyROM i poki co jest tylko jeden feler - nie mam dzwiekow przy przyjsciu sms'a (brakuje, najprawdopodobniej, jakiegos pliku .mui dotyczacego zakladki dzwiekow w tym ROMie - jako chyba jedyna jest dalej po angielsku)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2010, 17:03:47 wysłana przez sambatim »

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 05, 2010, 18:44:23 »
dzieki Bysio! pomoglo:)