Prośba o poradę. Mój HD2 jest zbyt cichy lub zbyt głośny?

• 5 Odpowiedzi
  • 3222 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Prośba o poradę. Mój HD2 jest zbyt cichy lub zbyt głośny?
« dnia: Październik 24, 2010, 16:01:56 »
Witam...

Mam kilka kilka poniżej opisanych problemów. Jeśli możecie mi rzucić kilka słów na ich temat to bardzo proszę.

1/  Ściszenie głośności na min. (zero kresek) podczas rozmowy wcale nie ścisza głosu do zera. Dlaczego tak jest? Czy da się to doprowadzić do "normalności"?

2/ Rozmowa zawsze staruje na bardzo wysokim poziomie głośności (strasznie głośno) mimo że mam ustawiony poziom pierwszy (trzy kreski). Aby uzyskać faktycznie poziom pierwszy muszę podczas rozmowy podwyższyć lub obniżyć głośność i ponownie wrócić na poziom pierwszy. Dlaczego tak jest? jak to zmienić?

3/ Podczas słuchania muzyki lub audiobooków lub radia muszę ustawić głośność na max-a aby jako tako słyszeć. W starszych HTC (Vario, Compact, itp.) te same nagrania można było słuchać spokojnie na połowie głośności. Teraz zanim zacznę słuchać czegokolwiek muszę te utwory przerobić na głośniejsze. Czy da się coś tu poprawić? Czy na waszych HD2 też tak jest?

--------------------------
Pozdrawiam Stabros

*

Offline Barmanix

• **
  • 195
  • Tekst osobisty
  • Sprzęt: HTC HD2, Galaxy SIII
Odp: Prośba o poradę. Mój HD2 jest zbyt cichy lub zbyt głośny?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 27, 2010, 08:23:18 »
Czy na waszych HD2 też tak jest?

Na moim tak nie mam.
Reguluje głośność przyciskami z boku, jeżeli ustawiam bez trwania rozmowy to ustawiam głośność dźwięków typu dzwonek, sms itd... i na tym poziomie pozostaje.
Regulacja w trakcie rozmowy daje efekt podgłośnienia lub ściszenia rozmówcy, ale nie wycisza go całkowicie - jak dam na 0 kresek. Po ustawieniu na jakiś określony poziom ( w trakcie rozmowy) i po zakończeniu rozmowy i wykonaniu następnego połączenia, poziom głośności mam taki jaki ustawiłem podczas ostatniej rozmowy, a nie na max-a jak u Ciebie.
Radia czy Mp3 mogę słuchać bez żadnych ingerencji w pliki.

A jak powrócić do "normalności"? - tego nie wiem...
Leon i Antek w jednym stali domu.

*

Offline djdarkness

• *
  • 69
  • Sprzęt: HTC HD2 -> Samsung Galaxy S 4 GT-I9505 ZWANEE
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 27, 2010, 15:28:31 »

1/  Ściszenie głośności na min. (zero kresek) podczas rozmowy wcale nie ścisza głosu do zera. Dlaczego tak jest? Czy da się to doprowadzić do "normalności"?

Pozdrawiam Stabros

To tak samo jakbyś w samochodzie podczas postoju na biegu jalowym przy włączonym silniku chciałbyś obroty silnika zrobić na zero.  :E nie da się całkowicie ściszyć. Wkońcu rozmawiasz z kimś i chcesz go słyszeć a ściszenie do poziomu minimum daje taki efekt a nie jaki Ty byś chciał.

co do pytania nr 3 to ja zakładam słuchawy sobie  :wink: Pozdrawiam ;)
Samsung Galaxy S 4 GT-I9505ZWANEE 1,9 GHz :)

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 07, 2010, 23:01:34 »
To tak samo jakbyś w samochodzie podczas postoju na biegu jalowym przy włączonym silniku chciałbyś obroty silnika zrobić na zero.  :E nie da się całkowicie ściszyć. Wkońcu rozmawiasz z kimś i chcesz go słyszeć a ściszenie do poziomu minimum daje taki efekt a nie jaki Ty byś chciał.
Bardzo ciekawe porównanie. Można nawet przyjąć że masz rację. Jednak ściszanie do zera to najmniejszy problem. O wiele gorsze jest to że rozmowa zaczyna się od bólu ucha mino iż poziom dźwięku jest ustawiony na min.

co do pytania nr 3 to ja zakładam słuchawy sobie  :wink: Pozdrawiam ;)

Słuchawki to dobry pomysł, ale ja właśnie na słuchawkach mam taki problem. Sorry za niedomówienie.

*

Offline blakman

• 9
  • i780 oczywiście
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 01, 2011, 09:15:22 »
Witam mam podobny problem.
Moj hd2 jest tragiczny jeżeli chodzi o rozmawainie- na min głośności i tak jest na tyle głośny że po 3 min romowy mam ból ucha. Jestem po 2 wymianach płyty głównej ktore nic nie dały- wgrałęm srs wow hd ale różnica jest niewielka i działa głównie w systemie a nie w telefonie.

Bardzo prosze mądrych tego forum o poradę co robić.pozdro

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 01, 2011, 13:20:13 »
No niestety z problemem sobie nie poradziłem!!!

Jedyne co to gdy rozmowa startuje na "wysokim C" mimo że głośność jest ustawiona na 0 (zero) to podgłaśniam na poziom pierwszy a następnie zniżam ponownie na zero. wtedy poziom głosu w słuchawce staje się znośniejszy.