SMS problem

• 147 Odpowiedzi
  • 25007 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: SMS problem
« Odpowiedź #120 dnia: Styczeń 29, 2010, 17:08:28 »
Ta poprawka rozni sie czyms od tej poprzedniej, wycofanej? Chodzi mi o funkcjonalnosc, a nie to, ze teraz wspolgra z kazdym ROM.

« Odpowiedź #121 dnia: Styczeń 31, 2010, 18:40:00 »
Zainstalowałem - potwierdzam, działa.
Praktycznie nie ma opóźnień od momentu wejścia w opcję "odpowiedz" - można od razu pisać.
SMSy wychodzą natychmiast. Nie zalegają w systemie.

Nie jestem pewien, czy przy okazji nie zaczął poprawnie działać budzik! Może ktoś jeszcze to potwierdzić?

Pozdrawiam

*

Offline mirekwydra

• 27
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo i HTC DHD
« Odpowiedź #122 dnia: Luty 01, 2010, 11:36:18 »
To są jakieś jaja z tymi poprawkami HTC dzisiaj pojawiła się nowa poprawka sms z 24.01.2010 ale dopiero dzisiaj. Ok godziny 9.00 pobrałem i zainstalowałem.... teraz (11.25) wchodze na stronę HTC PL i niema poprawki dla sms!!!!!!!!!!! Wyparowała. Czy ktos to też zauważył??? A może mnie się juz w oczach pier..... już nie mam słów do tego dziadostwa.
Miras

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #123 dnia: Luty 01, 2010, 11:48:49 »
Zgadza sie, tez jej nie widza aktualnie na stronie.
Czyzby znow cos z czyms nie gralo.
Ciekawi mnie, czy te poprawki to wciaz jedna i ta sama.

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #124 dnia: Luty 01, 2010, 12:20:49 »
Mam poprawke sms z 24.01 sciagnieta z HTC.com - smsy owszem nie zalegaja,nie ma opoznien, ale zdarza sie ze po kliknieciu w pole do pisania zamiast pisania wyswietla sie ostatnia wiadomosc. trzeba ponownie kliknac w pole do pisania badz pisac na slepo nie widzac co sie pisze ;)

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #125 dnia: Luty 01, 2010, 12:52:36 »
Mam poprawke sms z 24.01 sciagnieta z HTC.com - smsy owszem nie zalegaja,nie ma opoznien, ale zdarza sie ze po kliknieciu w pole do pisania zamiast pisania wyswietla sie ostatnia wiadomosc. trzeba ponownie kliknac w pole do pisania badz pisac na slepo nie widzac co sie pisze ;)

To znaczy, po chwili ustawia sie na ostatniej wiadomosci i jest na czarno podswietlona?
Jesli tak to w tej wczesniejszej aktualizacji jest tak samo.

*

Offline weekend173t

• **
  • 111
  • Sprzęt: Htc Hd 2 (Leo), Samsung Soul SGH-U900
« Odpowiedź #126 dnia: Luty 01, 2010, 13:52:14 »
Też mam problem, smsy wiszą w nadawczej... Próbowałem zaistalować update od Basia, ale wyskakuje błąd, instalacja nie powiodła się, a update ze strony HTC żąda jakiegoś certyfikatu, także u mnie nawet nic nie da się zrobić :/

*

Offline malgocha

• **
  • 145
  • Sprzęt: Xperia  HTC HD2
« Odpowiedź #127 dnia: Luty 01, 2010, 15:24:37 »
Poprawka cały czas jest na stronie HTC pl.
Proszę wybrać HD2 i w kategorii nie wszystko tylko aktualizacje.
Pisałam już o ty wcześniej !!!!!!!!!!!!!!

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #128 dnia: Luty 01, 2010, 16:09:40 »

To znaczy, po chwili ustawia sie na ostatniej wiadomosci i jest na czarno podswietlona?

Dokładnie tak się dzieje. Denerwujące w podobnym stopniu jak wiszenie, które miało miejsce przed instalacją FIX'a

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #129 dnia: Luty 01, 2010, 21:13:27 »

Dokładnie tak się dzieje. Denerwujące w podobnym stopniu jak wiszenie, które miało miejsce przed instalacją FIX'a

Heheh no u mnie tak samo, ale to nic. Wolę takie coś niż niedziałający sms  :E

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #130 dnia: Luty 02, 2010, 08:21:27 »
Poprawka cały czas jest na stronie HTC pl.
Proszę wybrać HD2 i w kategorii nie wszystko tylko aktualizacje.
Pisałam już o ty wcześniej !!!!!!!!!!!!!!

To chyba jakies czary :)
Nadal na polskiej stronie nie ma tej poprawki, nawet w dziale aktualizacje:

*

Offline malgocha

• **
  • 145
  • Sprzęt: Xperia  HTC HD2
« Odpowiedź #131 dnia: Luty 02, 2010, 15:44:18 »
poprawka jest na stronie HTC pl

« Odpowiedź #132 dnia: Luty 03, 2010, 07:36:46 »
Też potwierdzam poprawka jest
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2010, 07:40:24 wysłana przez ptakug »

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #133 dnia: Luty 03, 2010, 08:59:50 »
Tak, teraz jest, co nie zmienia faktu, ze jak wczoraj robilem zrzut ekranu to jej nie bylo, czyli pojawia sie i znika :)
Ciekawe, ze jak wybierze sie kategorie aktualizacje to jej nie widac.

*

Offline szakal87

• 16
  • Sprzęt: HTC leo
« Odpowiedź #134 dnia: Luty 05, 2010, 09:57:26 »
niestety ale u mnie po wrganiu fixa problem dalej wystepuje, nie po to kupowalem telefon za 3 tysiace zł zeby miec problemy z funkcja ktorej duzo uzywam.. jestem mocno zirytowany, nie bede resetowac co chwila komórki przeciez. A jak u was? tez macie ten problem nadal?? myslalem nad twardym resetem i ponownym wgraniem fixa ale to pewnie nic nie zmieni, wyslalem meila do htc, ciekawe co odpisza.

*

Offline mephi100

• **
  • 115
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #135 dnia: Luty 05, 2010, 12:01:50 »
niestety ale u mnie po wrganiu fixa problem dalej wystepuje, nie po to kupowalem telefon za 3 tysiace zł zeby miec problemy z funkcja ktorej duzo uzywam.. jestem mocno zirytowany, nie bede resetowac co chwila komórki przeciez. A jak u was? tez macie ten problem nadal?? myslalem nad twardym resetem i ponownym wgraniem fixa ale to pewnie nic nie zmieni, wyslalem meila do htc, ciekawe co odpisza.

U mnie po wgraniu fixa problem nie wystąpił. póki co jest ok. Ale jak wiadomo nie działo się to zawsze, więc może jeszcze wyjdzie w praniu. Chociaż mam nadzieję, że nie...

*

Offline szakal87

• 16
  • Sprzęt: HTC leo
« Odpowiedź #136 dnia: Luty 05, 2010, 12:30:19 »

U mnie po wgraniu fixa problem nie wystąpił. póki co jest ok. Ale jak wiadomo nie działo się to zawsze, więc może jeszcze wyjdzie w praniu. Chociaż mam nadzieję, że nie...
zrobiłem HR, wgrałem wszystko od nowa, napisałem w między czasie meila do HTC to mi już zdążyli odpisać , szybko, jednak jak się kupuje coś za tyle kasy to przynajmniej starają się dbać o klienta, poradzili mi zmienić w ustawieniach wysyłania wiadomości sieci preferowane na tylko GSM, dodatkowo przed HR gdy miałem ustawiony tryb konwersacji to nawet jak sie sms nie wysłał to klikałem wyslij ponownie i wysyłało. dziwne.. mam nadzieję że problem w końcu zniknie, dostałem też info tak jak wszyscy ze rom 1.66 w wersji pl sie niedługo pojawi, pewnie w przeciągu tygodni,

Nie docierające smsy
« Odpowiedź #137 dnia: Luty 20, 2010, 20:20:22 »
Witam,
niedawno kupiłem HD2 z Plusa. Wcześniej miałem Nokię i kontakty z karty sim skopiowałem do pamięci HTC. Niestety numery na karcie nie były poprzedzone +48, jest to chyba powodem tego, że HTC nie wysyła poprawnie wiadomości. Czy jest to możliwe ? Jeśli tak to czy można to zmienić ? A jeśli nie to co innego może być powodem ?
Jeszcze jedno pytanie, czy mając telefon z Plusa (obrandowany, ale bez simlocka) mogę ściągać fixy i aktualizacje ze strony HTC ?

Dzięki bardzo :D

*

Offline weekend173t

• **
  • 111
  • Sprzęt: Htc Hd 2 (Leo), Samsung Soul SGH-U900
Odp: Nie docierające smsy
« Odpowiedź #138 dnia: Luty 20, 2010, 20:27:05 »
Przeczytaj wątki na forum, było, HD2 ma problem z smsami (u mnie też) i jak do tej pory chyba nie udało się tego ominąć. Temat chyba nazywał się SMS problem...

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #139 dnia: Luty 21, 2010, 00:27:33 »
A właśnie że się udało, u mnie od początku jak go kupiłem miałem problem z sms, wgrałem wszystkie fixy sms jakie były (4) i dopiero ten ostatni rozwiązał problem. Teraz od paru tygodni nie mam już żadnego problemu z sms, wszystko się ładnie wysyła i odbiera. Rom ma 1.48 z dogranym nowym radiem od htc.

*

Offline Sonny

• 258
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2
« Odpowiedź #140 dnia: Luty 21, 2010, 22:53:52 »
Ja mam ROM 1.48 zainstalowałem FIXa dot. smsów ze strony HTC ale problem nie wysyłania smsów dalej występuje... czekam na nowy FIX albo ROM...
Mam natomiast inne pytanko, czy wiecie gdzie mogę ustawić by przy odebraniu smsa włączył się ekran ? BO narazie o nowym smsie wiem po dźwięku, a przydało by się jeszcze włączenie ekranu..
Pozdrawiam
Sonny

*

Offline Adas@

• 10
« Odpowiedź #141 dnia: Luty 21, 2010, 23:10:51 »
Ja mam taki problem. Nie mogę wysłać żadnego SMS-a ponieważ:
 Nie można otworzyć pliku Messaging_Client

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #142 dnia: Luty 22, 2010, 13:55:33 »
Ja mam ROM 1.48 zainstalowałem FIXa dot. smsów ze strony HTC ale problem nie wysyłania smsów dalej występuje... czekam na nowy FIX albo ROM...
Mam natomiast inne pytanko, czy wiecie gdzie mogę ustawić by przy odebraniu smsa włączył się ekran ? BO narazie o nowym smsie wiem po dźwięku, a przydało by się jeszcze włączenie ekranu..

Ekran chcesz aby Ci się włączał. Masz przecież sygnalizację mrugającą diodką u góry telefonu albo możesz zrobić sobie podświetlenie przycisków.
Temat przycisków http://pdaclub.pl/forum/leo/keypadledcontrol/

*

Offline mackus

• 270
  • Sprzęt: lg swift 3d p920
« Odpowiedź #143 dnia: Kwiecień 04, 2010, 11:41:07 »
a ja mam takie pytanie, smsy z jednego numeru wyświetlają mi się godzinę do przodu...od czego to może zależeć? np gdy odpisze na smsa to wyświetla się on za tym którego wcześniej dostałem...są to smsy z play do play, ale tylko jeden numer, bo reszta ok...czyli wina leży po stronie tego numeru chyba?...bo również na moim drugim telefonie gdy dostanę od tego numeru smsa to wyświetla się jako godzinę później...

Htc Hd 2 - SMS-y w ogóle nie dochodzą
« Odpowiedź #144 dnia: Maj 27, 2010, 22:29:27 »
Witam.Jakieś 2 tyg nabyłem telefon HTc hd2.Mój problem z nim zaczął się kiedy zorientowałem się ,żę moje smsy w ogóle nie dochodzą.Zmieniłem dziś Radio na 2.08.50.05 i  Rom na Storm v.1.2.9 by LObuz_1.Jednak nic się nei zmieniło.PO wysłaniu wiadomości czekam minute po czym przychodzi komunikat ,Obsługa Wiadomości nie można było wysłać Wiadomości.Odpowiedzią na mój problem ze strony Htc.com było ,co następuje:(pisownia oryginalna)."Dzien Dobry Dziekuje za Kontakt z HTC Rom 1.66 zawiera juz aplikacje hotfix sms, problemem mozeby byc karta sim, czy wie Pan od jak dlogiego czasu posiada obecna karte jezeli dluzej niz 3 lata bedzie potrzebna wymiana na nowa 3g. Jezeli karta jest nowa pozostaje tylko wizyta w serwisie. Pozdrawiam Piotr HTC" No i właśnie nie wiem co robić?Pasmo ustawione na GSM i gsm 900+1800 jednak zmiany w tej materii nic nie dały.No nic czekam na jakieś pomysły z Waszej strony.

*

Offline horde

• 2638
Odp: Htc Hd 2 - SMS-y w ogóle nie dochodzą
« Odpowiedź #145 dnia: Maj 28, 2010, 08:47:49 »
Bylo juz wiele watkow na ten temat:

http://pdaclub.pl/forum/leo/sms-problem/
http://pdaclub.pl/forum/leo/htc-hd-2-dziwnie-wysyla-smsy/msg1282590/#msg1282590
http://pdaclub.pl/forum/leo/problemy-z-dochodzeniem-smsow/msg1304786/#msg1304786
http://pdaclub.pl/forum/leo/htc-hd2-nie-zawsze-wysyla-smsy-i-problem-z-mikrofonem/msg1258657/#msg1258657

Swoja droga to mozesz zastosowac sie do rady i sporobowac na nowszej karcie, moze cos w tym jest.
Jak skonfigurowales polaczenia z automatu?
Masz dobre centrum obslugi wiadomosci sms?

Odp: Htc Hd 2 - SMS-y w ogóle nie dochodzą
« Odpowiedź #146 dnia: Maj 28, 2010, 09:29:51 »
Pierwszy post i problem rozwiązany.Nie był wpisany numer Centrum Obsługi wiadomości.Potem wpisałem ten od plusa tj.+48601000310 i dopiero teraz z Era GSM tj.+48602951111.Wielkie dzięki za pomoc.

« Odpowiedź #147 dnia: Maj 28, 2010, 13:42:06 »
u mnie bylo to samo, smsy albo nie dochodzily w ogole albo z duuuużym opznieniem, zmienilem ROM na 1.66 Jak narazie jest wszystko ok.