SMS problem

• 147 Odpowiedzi
  • 25011 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kreciu

• 38
  • Sprzęt: HTC HD2, Motorola Milestone
Odp: SMS problem
« Odpowiedź #90 dnia: Styczeń 16, 2010, 10:31:36 »
Ja nie do końca z nowego fixa jestem zadowolony.Faktycznie jak tylko wejdzie się w wiadomości to po "tapnięciu" można od razu pisać, ale prędkość pisania, a właściwie wyświetlania "stukniętych" znaków na ekranie jest żałośnie mała, aż do czasu doczytania przez leo wszystkich wiadomości. Nie wiem czy to przypadłość tylko mojego egzemplarza, czy Wy też tak macie?

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #91 dnia: Styczeń 16, 2010, 12:13:35 »
Tu macie fix'a SMS/MMS  postaci CAB'a wywalilem inne jezyki jest sam PL   http://rapidshare.com/files/336137109/HTC_Official_Sms_hotfix_by_Bysio_.cab.html
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

« Odpowiedź #92 dnia: Styczeń 16, 2010, 15:09:00 »
Ja zaobserwowałem już problem... dzień po instalacji tego fixa wiadomości znów "zawisły" w skrzynce nadawczej. Procedura wysłania standardowa (restart itp)... Niech wezmą się tam do roboty i to jakoś naprawią. Zaczyna to być na prawdę irytujące...
Ten fix przyspieszył tylko wczytywanie dużej ilości smsów, również bardzo istotne, ale głównego problemu nie rozwiązał  :S
Niestety potwierdzam, po zainstalowaniu fixa, wiadomości dalej potrafią zawinąc w skrzynce nadawczej
Pozdrawiam

« Odpowiedź #93 dnia: Styczeń 17, 2010, 11:27:42 »
Najwyraźniej z nowym fix'em naprawiającym SMS/MMS było coś nie tak bo jak teraz wchodzę na stronę HTC to fixa już nie ma.
Ciekawe dlaczego. Mam nadzieje że to nie z powodu tego, że ten fix coś psuł bo niestety go zainstalowałem (mam takie same objawy jak jeden  z przedmówców: nie mam go w wykazie zainstalowanych aplikacji i nie mogę go zainstalować po raz drugi) Pozdrawiam

*

Offline mephi100

• **
  • 115
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #94 dnia: Styczeń 17, 2010, 14:16:59 »
Najwyraźniej z nowym fix'em naprawiającym SMS/MMS było coś nie tak bo jak teraz wchodzę na stronę HTC to fixa już nie ma.
Ciekawe dlaczego. Mam nadzieje że to nie z powodu tego, że ten fix coś psuł bo niestety go zainstalowałem (mam takie same objawy jak jeden  z przedmówców: nie mam go w wykazie zainstalowanych aplikacji i nie mogę go zainstalować po raz drugi) Pozdrawiam

Fix wciąż jest na stronie htc...

*

Offline malgocha

• **
  • 145
  • Sprzęt: Xperia  HTC HD2
« Odpowiedź #95 dnia: Styczeń 17, 2010, 14:19:36 »
Tak jest ale pobrać go już nie idzie.

« Odpowiedź #96 dnia: Styczeń 17, 2010, 15:04:45 »
Ale on nie naprawiał problemów z smsami. zainstalowałem go i nadal jest to samo. co najwyżej sama skrzynka zaczęła się zachowywać troszkę dziwnie.
Jeśli chodzi o rom, to mam 1.48.479.1 (71294)WWE nie brandowany przez żadną sieć z ACTION. po polsku od momentu pierwszej instalacji/uruchomienia. (rom ten już w nim siedział sprzęt fabrycznie nowy).

SMSy jak zostawały - tak zostają!
Chyba trzeba czekać i nękać HTC - może zbiorowe zapytanie jakieś?

Rafał

*

Offline mirekwydra

• 27
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo i HTC DHD
« Odpowiedź #97 dnia: Styczeń 17, 2010, 15:59:03 »
Ale najlepsze jaja po tym fixie to to,że jeśli się usunie sms-a ze skrzynki odbiorczej i znajdzie on się w folderze usunięte.... to proszę sobie w tym folderze na niego nacisnąć i zobaczyć co w menu (jak wyskoczy) można z nim zrobić... na pewno nie usunąć.... można cyt. ''czyść niebo'' jak to zobaczyłem to mi szczęka opadła!!! Można przetestować... takie lagi!!! Pewnie to wina nakładki spolszczającej...ale i tak jak na takie cudo za 3000 to niedopracowane g.... ROM 1.48 oryginalny 
Miras

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #98 dnia: Styczeń 17, 2010, 16:12:38 »
u mnie jest ok
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline mirekwydra

• 27
« Odpowiedź #99 dnia: Styczeń 17, 2010, 16:32:19 »
A to ciekawe.. dwa razy sprawdzałem i to samo... moja żona nawet się śmiała.  :shock:
Żeby nie być gołosłownym fotka  http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0b06beef4b94ca9e.html
Miras

*

Offline whitedog1

• 21
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD, HTC HD2,SAMSUNG GALAXY TAB P1000
« Odpowiedź #100 dnia: Styczeń 17, 2010, 16:42:42 »
U mnie też jest ok.

« Odpowiedź #101 dnia: Styczeń 17, 2010, 17:26:13 »
Po fixie z strony HTC macie ok,czy po fixie od Bysia???

*

Offline mephi100

• **
  • 115
« Odpowiedź #102 dnia: Styczeń 17, 2010, 18:20:08 »
Po fixie z strony HTC macie ok,czy po fixie od Bysia???

U mnie również "czyste niebo" na oryginalnym fixie. Dla pewności zainstalowałem jeszcze fix od Bysia, jest tak samo.

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #103 dnia: Styczeń 17, 2010, 19:50:02 »
Buhahaha u mnie tez jest czyste niebo :grin: Jeszcze nigdy nie spotkałem się z telefonem, ppc, czymkolwiek co może wysyłać sms żeby były takie problemy z taką funkcja jak sms. Panowie z htc ustanawiają nowe standardy  :-| 2 fixy i czekamy dalej jakie badziewie nam jeszcze pocisną.

*

Offline morg1975

• **
  • 198
  • moc i potęga
    • alternatywa
  • Sprzęt: Galaxy Note 1, Galaxy Note 2
« Odpowiedź #104 dnia: Styczeń 17, 2010, 20:25:26 »
słowa krytyki

powiem tak - czytam ten wątek jak i inne na inne tematy i wiecie co mnie uderza w tym forum ? a to iż konkretne informacje giną w bzdetnych postach w wątkach. Powiedzcie mi po jaką cholerę piszecie posty " i mi tez nie wysyła sms " - chcecie sobie ponabijać liczniki postów ? panowie to nie jarmark - szukanie nawet najprostszych odpowiedzi na tym forum to droga przez mękę. Nie wystarczyło by aby jedna osoba napisała iż ma taki problem i jedna lub dwie napisały " jest fix na stronieHTC - oto link "
i drugi post - " mimo fixu mam nadal problem " i czekamy nadal na rozwiązanie problemu a nie zaśmiecamy forum bzdetami. Jestem człowiekiem który uważa iż lepiej pisać mało i konkretnie niż pisać dużo i nie na temat. Weźcie i poczytajcie ten wątek od początku - 98 % postów to kosz !! Jeśli nadal tak będzie to wierzcie mi niczego tu nie znajdziemy, a tylko będziemy tracić czas na szukanie w gąszczu zbędnych informacji. Pomyślcie jaki sens jest pisać przez 100 osób " i ja mam problem z wysłaniem sms'a " czy to coś pomoże czy macie raczej wrażenie iż taki post pomoże w waszym przypadku i nagle będzie działało wszystko ok ?

Proszę pisać krótko i na temat a moderatora proszę o usuwanie takich postów o niczym, wtedy forum będzie mieć sens i znalezienie szukanej informacji będzie szybkie.
omnia I 8 GB, HTC HD 2 Leo, Htc Shift X9500, Galaxy Note 1, Galaxy Note 2

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #105 dnia: Styczeń 17, 2010, 20:42:51 »
Jest sens, bo to, ze jedna osoba ma z czyms problem wcale nie musi swiadczyc o tym, ze taki problem maja wszyscy.
Dzieki temu mozna zobaczyc skale takiego przypadku i probowac ocenic, czy jest to wina namieszania przez uzytkownika, czy problem tworcow oprogramowania, z jakim ROM dziala, z jakim nie itp.
U mnie po poprawce jest ok i nie mam tego "czystego nieba" :) ROM 1.43.

*

Offline MadMaxx

• 10
  • Sprzęt: SE P900 -> MDA III -> X500 -> HTC HD2
« Odpowiedź #106 dnia: Styczeń 17, 2010, 20:59:23 »
Potwierdzam po zainstalowaniu fix'a z 14.01 (08007) na ROM 1.48.479.1 (71294) WWE, problemy z wysyłaniem SMS nadal istnieją... średnio po 24h od SR :)
Fix dalej dostępny na stronach HTC, bez problemu można ściągnąć.
Moje zgłoszenie do supportu HTC dalej ma status nie rozwiązanego, więc ostatni fix nie poprawiał tego błędu, w innym wypadku dostałbym odpowiedz, aby go zainstalować... a więc czekamy dalej.

*

Offline mirekwydra

• 27
« Odpowiedź #107 dnia: Styczeń 18, 2010, 00:01:36 »
@ morg75 nie denerwuj się tak. Wszystko można znaleźć i niema z tym problemu... do tego służą fora by wyrażać swoje opinie i dać upust swojej frustracji. Oczywiście zdarzają się przegięcia i nadmiar informacji ale ja tutaj jeszcze tego nie zauważyłem. Dla mnie (pasjonata PDA i HTC ) jest to najlepsze forum i podziwiam ludzi z jaką pasją podchodzą do swojej pracy (ukłony dla kucharzy) Więc piszmy o problemach i dzielmy się spostrzeżeniami. :)
Miras

*

Offline speedboy86

• 17
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO
« Odpowiedź #108 dnia: Styczeń 18, 2010, 00:24:44 »
to ja podepne sie do tematu sms i prosze powiedzcie mi co zrobic aby dzwiek sms a przestawal grac w chwili odbioru wiadomosci badz odblokowania leosia

*

Offline mett7

• 418
« Odpowiedź #109 dnia: Styczeń 18, 2010, 00:34:06 »
to ja podepne sie do tematu sms i prosze powiedzcie mi co zrobic aby dzwiek sms a przestawal grac w chwili odbioru wiadomosci badz odblokowania leosia
Ale to jak, gra ci cały czas :-? ? Ustaw sobie krótki dźwięk typu alert. Trwa ok.1-2s i odgrywany jest tylko raz.

*

Offline speedboy86

• 17
« Odpowiedź #110 dnia: Styczeń 18, 2010, 12:21:51 »
no wlasnie gra caly czas az sie nie skonczy, jak ustawilem krotki to czesto nie slyszalem sms a, w ustawieniach nigdzie nie moge znalezc opcji aby to zmienic, jest to denerwujace, nie mowiac juz gdybym ustawil mp3 i gral by sobie przez 4min  :grin: przebywajac gdziekolwiek dostaje sms odbieram a leo dzwoni inni patrza i usmiechy na ustach sie rysuja jak bym nie umial wylaczyc  :S

*

Offline Obiwan666

• 350
  • Sprzęt: Corby II :), SGS2
« Odpowiedź #111 dnia: Styczeń 18, 2010, 12:35:42 »
@speedboy86

skoro nie slyszysz krotkiego, to ustaw moze sobie dodatkowo wibracje dla wiadomosci + powiadomienie LED..

*

Offline Obiwan666

• 350
  • Sprzęt: Corby II :), SGS2
« Odpowiedź #112 dnia: Styczeń 18, 2010, 14:11:51 »
W temacie ostatniego fixa, HTC usunelo go ze swoich stron, wiec cos znowu musieli skopac :(..poki co mam go wgranego i jak narazie zero problemow..

*

Offline speedboy86

• 17
« Odpowiedź #113 dnia: Styczeń 18, 2010, 15:24:58 »
1 chcialbym ustawiac jako dzwiek sms mp3 ale jak ma grac caly utwor to troche mija sie z celem.
powiedzcie mi czy w waszych leo jest tak samo?

sprawa druga: przebywalem 5h na dworze z malymi przerwami, jest 0 stopni, patrze a tu dwie wiadomosci ktorych nie slyszalem okazuje sie ze telefon ani nie wibruje ani nie dzwoni gdzy przochodzi sms- nic nie zmienilem w ustawieniach, przy  polaczeniach jest melodia

*

Offline mwilq

• 29
« Odpowiedź #114 dnia: Styczeń 18, 2010, 16:58:14 »
Po niespełna miesiącu na romie 1.48 pojawił się u mnie problem z sms'ami. W sumie przez przypadek naszło mnie żeby sprawdzić, czy coś siedzi w skrzynce odbiorczej i na całe szczęście były w niej wiadomości z jednego dnia. Nie sądzę, żeby problem występował wcześniej, ponieważ w większości przypadków po wysłaniu wiadomości otrzymywałem natychmiastową odpowiedź.
HTC usunęło fix'a ze swojego ubogiego supportu, a fix udostępniony przez użytkownika Bysio wywala się podczas instalacji w urządzeniu. Co mam zrobić, żeby normalnie funkcjonować? Tak jak ktoś już wcześniej wspomniał, to jest nieporozumienie, żeby najbardziej podstawowe funkcje były takie problematyczne. Nie chce nosić przy sobie drugiego telefonu, żeby móc szybko odpisać komuś na wiadomość. To tak jakbym poszedł do salonu mercedesa, kupił sobie nową e-klasę i nie mógł skręcać w lewo. Zawsze można pojechać skrzyżowanie dalej, skręcić w prawo, później znów w prawo, jeszcze raz w prawo i pojechać na wprost, ale czy o to w tym wszystkim chodzi? Troszkę się poirytowałem :/

« Odpowiedź #115 dnia: Styczeń 20, 2010, 13:31:08 »
Taką odpowiedź dostałem z HTC odnośnie poprawki SMS:
Najnowsza aktualizacji oprogramowania do obslugi wiadomosci tekstowych zostanie udostepniona wkrotce - przewidywany termin: koniec stycznia.
Plik zamieszczony 14 Stycznia zostal wycofany, po kolejnych testach - nie wszystkie problemy zostaly rozwiazane. Przepraszamy za utrudnienia

*

Offline mett7

• 418
« Odpowiedź #116 dnia: Styczeń 20, 2010, 17:39:15 »
Czyli co? Do trzech razy sztuka  :E Ja to już profilaktycznie robię SR każdego dnia aby mi te esy działały. Skrzynkę przestawiłem na widok tradycyjny i za każdym razem sprawdzam czy się aby esik nie zawiesił w tej nadawcze... żal.ru za 3k :ok: A no i jeszcze zauważyłe że po jakiś 2 dniach bez SR jak mam ustawiony budzik to przestaję dwonić, miga tylko dioda i jest odpowiednie powiadomienie ale bez dźwięku :-| Bez codziennego SR nie da się tego.

*

Offline zooloos

• 19
« Odpowiedź #117 dnia: Styczeń 20, 2010, 20:57:59 »
Niestety u mnie problem jednak powrócił (nigdy nie minął?) i ja również, tak jak pisałem wcześniej i jak nadmienił mett7, przekonałem się do porannego SR.
Swoją drogą ciekawe ile potrwa zanim soft będzie pozbawiony tak uciążliwych usterek...

« Odpowiedź #118 dnia: Styczeń 29, 2010, 15:20:13 »

*

Offline malgocha

• **
  • 145
  • Sprzęt: Xperia  HTC HD2
« Odpowiedź #119 dnia: Styczeń 29, 2010, 16:27:12 »
Już jest na polskiej stronie HTCpl