SMS problem

• 147 Odpowiedzi
  • 24967 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kaleid

• 14
  • Sprzęt: HTC Touch HD2
Odp: SMS problem
« Odpowiedź #60 dnia: Styczeń 02, 2010, 00:17:53 »
Pytanie do tych spośród Was, którzy nie mają żadnych problemów z SMSami: gdzie kupiliście swoje urządzenie?

HD2 zakupiony w Euro AGD, dystrybucja krajowa. Pomimo że smsuję dość intensywnie, problem nigdy nie wystąpił. ROM 1.48.479.1
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2010, 00:27:26 wysłana przez Kaleid »

*

Offline looki1983

• **
  • 169
  • HTC SENSATION
  • Sprzęt: HTC SENSATION
« Odpowiedź #61 dnia: Styczeń 05, 2010, 13:56:09 »
ja rowniez mam z euroagd i jeszcze mi sie nie zdarzylo :) room 148
Nie ważne czy dobrze, ważne że z efektem...

*

Offline Kaudii

• 1473
  • Sprzęt: HTC Leo, SGS, SGS II
« Odpowiedź #62 dnia: Styczeń 05, 2010, 14:12:44 »
Brak problemow z SMS-ami, ROM jak w podpisie, zakupiony w EuroAGD, na ROM-ach 1.43 jak i na 1.48, brak problemów

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #63 dnia: Styczeń 05, 2010, 14:24:32 »
Brak problemow z SMS-ami, ROM jak w podpisie, zakupiony w EuroAGD, na ROM-ach 1.43 jak i na 1.48, brak problemów

Jak wyżej. Zakupiony z pierwszej dostawy w Euro, sieć Orange, ROM oryginalny 1.43 - brak problemów, a smsy idą w setki...
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

Offline Obiwan666

• 350
  • Sprzęt: Corby II :), SGS2
« Odpowiedź #64 dnia: Styczeń 05, 2010, 14:31:43 »
Kupiony w Ojro AGD :), wczesniej w tym watku pisalem ze nie mialem problemow, niestety raz doswiadczylem tego problemu jeszcze na ROM-ie 1.43, wiadomosci SMS wisialy sobie w skrzynce nadawczej, nie pomagalo wybranie opcji bodajze wyslij ponownie. Po sr wiadomosci zostaly wyslane bez problemu. Po zmianie na ROM 1.48 nie odnotowalem zadnego problemu z SMS-ami i MMS-ami ktorych troche wysylam.

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #65 dnia: Styczeń 06, 2010, 01:38:15 »
Zastanawiam się czy ten problem z sms nie jest spowodowany tym że mam rom 1.48 ze spolszczeniem wyciągnietym z 1.43  :mysli: U mnie to prawie codziennie esy przestają się wysyłać.

*

Offline Obiwan666

• 350
« Odpowiedź #66 dnia: Styczeń 06, 2010, 08:15:32 »

Spolszczenie SS dla ROM-u 1.48, wiec to nie to..
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 09:53:25 wysłana przez Bysio »

*

Offline kistrz

• 2
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #67 dnia: Styczeń 07, 2010, 13:18:24 »
Mam Telefon około miesiąca i problem z SMSami istnieje na pewno.

SMSy z sieci Era do większości sieci generalnie działają.
Problem zaobserwowałem przy wysyłaniu do sieci IDEA. I to nie do wszystkich numerów.
Mam 2 kontakty do których po prostu nie mogę wysłać SMSa z mojego HD2.
ROM 1.48. Z 3G, bez 3G, w roamingu, czy nie. Restart telefonu też nie pomaga. To se ne da...
Dodam że z drugiego aparatu tez w Erze bez problemu mogę wysyłać SMSy na te numery.

Nieco irytująca przypadłość.

*

Offline Obiwan666

• 350
« Odpowiedź #68 dnia: Styczeń 07, 2010, 14:40:08 »
@kistrz

Odnośnie tych 2 numerow do Orange, jaki masz objaw, te smsy ktorych nie mozesz wyslac sa widoczne w skrzynce nadawczej ?.
Czy moze wysylaja sie i nie dostajesz raportu doreczenia..

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #69 dnia: Styczeń 07, 2010, 14:44:14 »
zaobserwowałem u siebie zaleganie sms w skrzynce, myślałem, że nie doszedł jeszcze a tu okazuje się, że wogóle nie wyszedł z fona a widnieje w wysłanych. Po wysłaniu kolejnego smsa na ten sam numer doszły w tym samym czasie oba?

telefon z Euro zauktualizowany z wersji 1.43 na 1.48 z łatką sms
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2010, 14:46:52 wysłana przez titus78 »
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline Obiwan666

• 350
« Odpowiedź #70 dnia: Styczeń 07, 2010, 14:54:00 »
Zglaszal to ktos z uzytkownikow bioracych udzial w tym watku do supportu HTC ?, na xda widzialem gdzies ze co niektorzy w tym temacie chca przygotowac jakas specjalna petycje do HTC  :evil: .

*

Offline kistrz

• 2
« Odpowiedź #71 dnia: Styczeń 07, 2010, 16:32:05 »
@kistrz

Odnośnie tych 2 numerow do Orange, jaki masz objaw, te smsy ktorych nie mozesz wyslac sa widoczne w skrzynce nadawczej ?.
Czy moze wysylaja sie i nie dostajesz raportu doreczenia..

Dokładnie tak, SMSy nie opuszczaja skrzynki nadawczej.
Wiem że nie docieraja do odbiorcy, bo robiłem testy z odbiorcą siedzącym obok mnie ;)
Z innego aparatu szły bez problemu.

Wysłanie kolejnego smsa nie powoduje odetkania się skrzynki.
Z zalegającym felernym smsem, nadal mogę skutecznie wysyłać wiadomości do innych numerów.

Wygląda na to że pozostaje zacisnąć zęby i pokornie czekać na nowy firmware.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2010, 16:40:26 wysłana przez kistrz »

*

Offline Grabczyn

• 25
« Odpowiedź #72 dnia: Styczeń 07, 2010, 16:50:29 »
Zastanawiam się czy ten problem z sms nie jest spowodowany tym że mam rom 1.48 ze spolszczeniem wyciągnietym z 1.43  :mysli: U mnie to prawie codziennie esy przestają się wysyłać.

Ja mam rom 1,61 ze spolszczeniem wyciagnietym z 1,43 i od 3 tygodni i ani razu sms'y nie przestaly sie wysylac, co na 1,43 dzialo sie codziennie.
HTC HD2 Hypnosis v1.7.0

*

Offline mett7

• 418
« Odpowiedź #73 dnia: Styczeń 07, 2010, 18:10:28 »
Ja mam rom 1,61 ze spolszczeniem wyciagnietym z 1,43 i od 3 tygodni i ani razu sms'y nie przestaly sie wysylac, co na 1,43 dzialo sie codziennie.
No cud jakiś  :E Ja mam 1.48 ze spolszczeniem 1.43 i po ok.24h używania esy zostają w skrzynce nadawczej. Trzeba wtedy zrobić reset i po wysłaniu esa wszystkie się wysyłają na raz. Taki sam problem jest z pogodą, po dniu użytkowania przestaje się aktualizować, nie wywala żadnego błędu. Po resecie oczywiście update bez problemu. Jestem w sieci orange jak by co, może to oni są winni  :mrgreen:

*

Offline Obiwan666

• 350
« Odpowiedź #74 dnia: Styczeń 07, 2010, 18:52:30 »
@mett7

Tez mam Orange i od ostatniego zdarzenia na 1.43 wszystko dziala, nie mialem problemow z sms-ami / mms-ami rowniez. Pogoda bez problemu mi sie aktualizuje i nie mialem z tym nigdy problemow. Moze jakis tweak lub soft firm 3-cich cos u Ciebie namieszal ?.

*

Offline sosna

• *
  • 72
  • Sprzęt: TyTn II, HD, HD2, HTC Desire HD, Note, Note 2, Not
« Odpowiedź #75 dnia: Styczeń 07, 2010, 23:06:41 »
1.43 w Plusie.
Smsy pisane jako nowa wiadomosc - wychodza.
Forward otrzymanej wiadomosci sms - nie wysyla sie

*

Offline zooloos

• 19
« Odpowiedź #76 dnia: Styczeń 08, 2010, 15:26:34 »
HD2 kupiony 'w sklepie', ROM 1.48, abonament w Orange, problem z SMSami występuje podobnie jak u większości, tzn.po dłuższym działaniu (ciężko określić ile to 'dłużej' trwa) SMSy przestają opuszczać skrzynkę. Wychodzą dopiero 'w kupie' (przepraszam za wyrażenie) przy wysyłaniu kolejnego SMSa po SR.
Na razie włączyłem raporty doręczenia, żeby wiedzieć, czy wychodzą, ale mam nadzieję, że znajdzie się na to jakiś lepszy sposób.

« Odpowiedź #77 dnia: Styczeń 14, 2010, 09:21:32 »
Zgłosiłem problem z sms-ami w HTC. Twierdzą że ich łatka go naprawia i że już nie mieli od momentu jej publikacji żadnych zgłosze ???? Mam zainstalowaną tą poprawkę a smsy po 1-2 dniach jak przestawały wychodzić tak przestają . Mam ROM 1.48.479.1. Napiszcie proszę czy to już tylko mój problem ???

*

Offline zooloos

• 19
« Odpowiedź #78 dnia: Styczeń 14, 2010, 11:03:06 »
U mnie łatka CHYBA pomogła. Od czasu jej zainstalowania jeszcze żaden SMS nie ugrzązł w telefonie, ale mimo wszystko nie mam pewności, że problem zniknął, bo nie wiem jak się upewnić (przyczyny jego występowania są dla mnie niejasne).

*

Offline Obiwan666

• 350
« Odpowiedź #79 dnia: Styczeń 14, 2010, 14:16:08 »
Na stronie HTC pojawil sie nowy update (Update for HTC HD2 – New SMS Function Update ). Jak zwykle z opisu marketingowcow Htc nic nie wynika.

Update:
Prawdopodobnie likwiduje on problem z lagami podczas wczytywania duzej ilosci sms dla kontaktu co skutkowalo tym ze nie mozna bylo od razu zaczac edycji nowego sms-a.

http://www.htc.com/pl/SupportDownload.aspx?p_id=297&cat=0&dl_id=849

Mirror Rapidshare.com:
http://rapidshare.com/files/335161954/_HTC_HD2_LEO08007.exe
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2010, 14:20:08 wysłana przez Obiwan666 »

*

Offline MadMaxx

• 10
  • Sprzęt: SE P900 -> MDA III -> X500 -> HTC HD2
« Odpowiedź #80 dnia: Styczeń 14, 2010, 15:54:32 »
Mam ROM 1.48.479.1 i wszystkie fixy do dnia 14.01, bez tego dzisiejszego i problem z wysyłaniem SMS mam dalej. Problem zgłoszony do HTC, wysłałem logi zapisane za pomocą przysłanego EnableErrorRep.CAB. Problem analizują od wczoraj.
Jeszcze dziś zainstaluję nowego fixa: New SMS Function Update  i zobaczę czy problem się pojawi.

*

Offline piobar

• *
  • 64
    • http://www.tanieagd.pl
  • Sprzęt: HTC WIZARD->ETEN X500->HTC DIAMOND->HTC HD2->ARC S
Odp: SMS problem - nowy hotfix nie chce sie zainstalowac :((
« Odpowiedź #81 dnia: Styczeń 14, 2010, 18:35:09 »
ehh, probuje zainstalowac to nowe sms update i dostaje taki komunikat: "INCORRECT DEVICE, This hotfix is not compatibile with your device", mam rom 1.43 z pl dystrybucji bez zadnych przerobek (bo czy twaeki z bsb mozna uznac za przerobki?). Na stronie podaja ze fix jest dla wszystkich romow ponizej 1.66.
Mial ktos cos takiego??

*

Offline badboy1979

• 886
  • Sprzęt: Galaxy S3
Odp: SMS problem - nowy hotfix nie chce sie zainstalowac :((
« Odpowiedź #82 dnia: Styczeń 14, 2010, 20:07:14 »
ehh, probuje zainstalowac to nowe sms update i dostaje taki komunikat: "INCORRECT DEVICE, This hotfix is not compatibile with your device", mam rom 1.43 z pl dystrybucji bez zadnych przerobek (bo czy twaeki z bsb mozna uznac za przerobki?). Na stronie podaja ze fix jest dla wszystkich romow ponizej 1.66.
Mial ktos cos takiego??
Wrzuć na karte pam. i odpal.

*

Offline mirekwydra

• 27
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo i HTC DHD
« Odpowiedź #83 dnia: Styczeń 14, 2010, 23:52:18 »
Nowy FIX SMS ma prawie 7 MB i to kolejny raz gdy z pamięci urządzenia znikają cenne MB !!!! Jeszcze ze 4 poprawki i nie będzie wolnej  pamięci ROM. To jakaś masakra z tym Leosiem. Już wcześniej pisałem,że jak na flagowy sprzęt HTC to dali totalnie ciała z tą pamięcią. Nie wspomnę już o tych wszystkich poprawkach (niedociągnięcia systemu) Dlaczego oni zawsze się tak śpieszą z wydawaniem kolejnych nowości... czy nie można tego dobrze przetestować i oddać do użytku dopracowany sprzęt.... sprzęt za bagatela 3000 zł!!! Czy tego nikt tam nie testuje...??? A może chęć szybkiego zysku ich przyćmił. Szczerze.. jestem zdegustowany ich polityką. Już kiedyś pisałem.. niech wydadzą dwa porządne modele a nie 10 na szybko z lagami.   
Miras

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #84 dnia: Styczeń 15, 2010, 07:58:06 »
Z jednej strony masz racje, ale z drugiej strony, co wcale nie tlumaczy HTC tak obecnie postepuje wiekszosc firm, nie ma nowosci, zeby nie bylo jakis wpadek, niedociagniec, ktore wychodza po czasie. Widac konkurencja, zmuszenie do jak najszybszego wypuszczenia nowego modelu to powoduje, nie wiem moze tez zlozonosc infrastruktury i problem z przetestowaniem wszystkiego. Pocieszajacy jest jednak fakt, ze HTC troche reaguje, wypuszcza fixy, bo niektore firmy zlewaja to po calosci. Mam nadzieje, ze w koncu ukaze sie porzadny ROM zawierajacy te wszystkie poprawki i zwolni sie troche pamieci, bo rzeczywiscie ten ostatni fix niezle jej pozarl.

*

Offline mett7

• 418
« Odpowiedź #85 dnia: Styczeń 15, 2010, 20:17:02 »
Zainstalowałem tego drugiego fixa i zobaczymy jak będzie. Wygląda na to ze dupne htc zrobiło sobie z nas beta testerów, zauważcie że nie wypuszczają nowego romu tylko same fixy. jak się okaże że nie ma już błędów to wypuszczą nowy rom i wszyscy będziemy zadowoleni :-|

*

Offline xaban

• *
  • 79
« Odpowiedź #86 dnia: Styczeń 15, 2010, 22:30:42 »
Zainstalowałem tego drugiego fixa i zobaczymy jak będzie. Wygląda na to ze dupne htc zrobiło sobie z nas beta testerów, zauważcie że nie wypuszczają nowego romu tylko same fixy. jak się okaże że nie ma już błędów to wypuszczą nowy rom i wszyscy będziemy zadowoleni :-|
Też myślę, że właśnie tak będzie.
Chciałem poczekać na ten nowy ROM, ale to za długo trwa. W końcu zmiękłem i kupiłem.
Ciekawe, jak długo jeszcze...
Konrad

*

Offline Harisma

• *
  • 88
  • Mr.Pain
  • Sprzęt: HTC Leo's > SII > S4 > Note 3 (SM-N 9005)
« Odpowiedź #87 dnia: Styczeń 15, 2010, 22:35:50 »
Zakupiłes nowy ROM ???  a po co ,mamy tu kucharzy :):)

Living Innovation

*

Offline MadMaxx

• 10
  • Sprzęt: SE P900 -> MDA III -> X500 -> HTC HD2
« Odpowiedź #88 dnia: Styczeń 15, 2010, 23:14:44 »
Zaobserwowałem dziwne zachowanie nowego fix'a (_HTC HD2_LEO08007 - New SMS Function z 14.01.2010). Zainstalowałem i po SR nie widzę go w zainstalowanych programach (podobnie jak pozostałe 4 fixy). Jak chciałem ponownie zainstalować nowego fixa to dostaję komunikat, że: "This hotfix is not compatible with your device". Czy macie podobną sytuacje?
Póki co nie zaobserwowałem problemu z wysyłaniem SMS (ale czas od instalacji jest za krótki) po zainstalowaniu nowego fix'a  :)

Z supportu HTC jeszcze nie ostatecznej odpowiedzi - widać jeszcze pracują nad rozwiązaniem....

*

Offline mephi100

• **
  • 115
« Odpowiedź #89 dnia: Styczeń 16, 2010, 08:13:43 »
Ja zaobserwowałem już problem... dzień po instalacji tego fixa wiadomości znów "zawisły" w skrzynce nadawczej. Procedura wysłania standardowa (restart itp)... Niech wezmą się tam do roboty i to jakoś naprawią. Zaczyna to być na prawdę irytujące...
Ten fix przyspieszył tylko wczytywanie dużej ilości smsów, również bardzo istotne, ale głównego problemu nie rozwiązał  :S