Sms po skasowaniu pojawia się ponownie

• 8 Odpowiedzi
  • 2071 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bapep

• **
  • 167
Sms po skasowaniu pojawia się ponownie
« dnia: Luty 03, 2012, 21:59:49 »
Witam. Mam problem z wiadomością sms. Za każdym razem gdy uruchomię telefon pojawia się sms który wygląda jak niżej na obrazku. Kasuję go ale to nic nie pomaga. Wie ktoś o co chodzi? :/

*

Offline kotex

• **
  • 156
  • Sprzęt: Nokia 808
Odp: Sms po skasowaniu pojawia się ponownie
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 03, 2012, 22:54:51 »
Jezeli SMS przychodzi na nowo (jest normalnie dzwiek przychodzacej wiadomosci) no to chyba cos u operatora sie zawiesilo. Jesli natomiast SMS po prostu sie znow pojawil mimo wczesniejszego usuniecia to moze sprobuj zrobic sobie backup romu, hard reset i przywroc backup i zobaczysz jak bedzie. Jesli to nie pomoze no to chyba hard reset i personalizacja telefonu na nowo  :(

Aczkolwiek jest byc moze jakas inna rada na ta usterke?
Siemens C25 -> Siemens M35i -> Samsung X100 -> Nokia 7650 -> Motorolla L7 -> SE V630@K550 -> Nokia 6300 -> Nokia E62 -> Nokia 6301 -> E-TEN X800 -> Nokia E71 -> HTC HD2 + Nokia 6700 -> BB9780 -> Nokia 808

*

Offline bapep

• **
  • 167
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 03, 2012, 23:04:37 »
Powiadomienia nie ma, po prostu sms jest w skrzynce za każdym razem jak uruchomię telefon. HR jak i wgranie od nowa Romu nie pomogło :( Nie wiem co się dzieje, czemu tak jest...
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2012, 23:13:37 wysłana przez bapep »

*

Offline kotex

• **
  • 156
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 03, 2012, 23:36:14 »
wgranie od nowa Romu nie pomogło

zupelnie swiezego ? i wciaz tosamo ?

a robiles moze task29 ?
Siemens C25 -> Siemens M35i -> Samsung X100 -> Nokia 7650 -> Motorolla L7 -> SE V630@K550 -> Nokia 6300 -> Nokia E62 -> Nokia 6301 -> E-TEN X800 -> Nokia E71 -> HTC HD2 + Nokia 6700 -> BB9780 -> Nokia 808

*

Offline bapep

• **
  • 167
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 03, 2012, 23:40:39 »
Tak robiłem task29 ,mało tego to wgrałem INNY Rom i problem ciągle występuje. Teraz już wiadomo że po stronie operatora a nie telefonu, tylko jak zablokować to cholerstwo? :/

*

Offline kotex

• **
  • 156
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 04, 2012, 00:09:40 »
Tak robiłem task29 ,mało tego to wgrałem INNY Rom i problem ciągle występuje. Teraz już wiadomo że po stronie operatora a nie telefonu, tylko jak zablokować to cholerstwo? :/

nie do konca wloz karte SIM do innego telefonu i sie wszystko wyjasni. Jesli mimo innej karty SIM w HD2 wciaz bedzie sie problem powtarzac to jest to dosyc dziwne zjawisko. Ewentualnie na androidzie moglbys jeszcze zerknac.

*

Offline bapep

• **
  • 167
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 04, 2012, 12:22:45 »
Wina w 100% leży po stronie SIM. W innym telefonie problem jest identyczny. Dzwoniłem na infolinie ,ale niestety nikt nie potrafił mi pomóc, pierwszy raz mieli zgłaszany taki przypadek - proponowali mi wymienić kartę SIM.
Odczekam trochę, jeśli problem sam nie minie to trzeba będzie tak zrobić.

Dziękuję za zainteresowanie tematem i pomoc. Pozdrawiam

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 15, 2012, 20:07:20 »
SMS-y są zapisane na karcie telefonicznej. Nie wystarczy zwykłe skasowanie ich z karty? Miałem identyczny (dodam że to irytujące) przypadek. W ramach zabaw z HD2 zainstalowałem na karcie Androida. On właśnie pokazał mi, że na karcie jest 3 sms-y i jak mu dałem "skasuj" usunął. Od tej pory w win mobile ich nie było. Inna rzecz, że powoli zaczynam się przyzwyczajać do andka i zbliża sie moment że windows wyleci z aparatu całkiem. Brakuje mi jeszcze dobrego programu do nagrywania rozmów - win 6.5 miał taki. Poza tym wybieranie numeru z sense klikając w cyferki/literki odpowiada mi nazwisko gościa bardzo mi się podoba. W andku tego nie znalazłem?
Podsumowując skasuj sms-y z karty i powinno pomóc.
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2012, 21:22:36 wysłana przez bpiq »

*

Offline bapep

• **
  • 167
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 17, 2012, 01:22:28 »
W sumie to nic nie robiłem, sam sms przestał się pojawiać,czyli można powiedzieć, że problem mamy rozwiązany. Natomiast jeśli chodzi o Androida to w moim przypadku, juz 2 razy przechodziłem z WM na ten system ale taki mam sentyment do Windows Mobile że dopóki mój HD2 bedzie sprawny to bede używał własnie tego systemu. Piszesz że przyzwyczaiłeś sie w WM do wybierania kontaktu po nazwisku, z tego co pamiętam to w Androidzie tez by program od tego,nie jestem pewny ale chyba był to "GO Dialer" Nagrywanie rozmów tezw Andku bez problemu znajdziesz dobre programy, ja zostałem z WM ze wzgledu na sentyment do tego systemu, a motywy Anastasia kolegi Dinik cały czas robią na mnie wrażenie :) Do tego dochodzi przepiękne SENSE którego w Andku na wszystkich ROMach które wgrywałem takich animacji nie było.
Wiadomo że z czasem to sie zmieni ,ale póki co to WM dla mnie najlepszy system.
Pozdrawiam