Słychać dzwoniących przed odebraniem

• 20 Odpowiedzi
  • 4789 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline AdinxBB

• 24
  • Sprzęt: Artemis, Raphael, Leo
Słychać dzwoniących przed odebraniem
« dnia: Wrzesień 11, 2010, 10:27:10 »
Witam... Mam taki mały problem a zarówno przydatną rzecz... Jest tak: siedzę sobie w pracy i mam do leosia podłączone słuchawki (słucham mp3) leosia mam w kieszeni w futerale... i gdy ktoś do mnie dzwoni to zaczynam standardowo słyszeć dzwonek, ale... gdy chcę wyjąć leosia z kieszeni to dzwonek automatycznie się wycisza (g-sensor) i słyszę w słuchawkach głosy dzwoniącego... Miał już ktoś coś takiego??? i czym to może być spowodowane?? na początku nic nie miałem...

Odp: Słychać dzwoniących przed odebraniem
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 11, 2010, 10:57:47 »
Może to nie dzwonek się wycisza, ale ty... odbierasz rozmowę przychodzącą? Cudów nie ma :ok:

*

Offline AdinxBB

• 24
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 11, 2010, 11:21:14 »
nie sprawdzałem to... Brat do mnie dzwonił i kazałem mu coś powiedzieć przed odebraniem... Słyszałem dokładnie co mówił a potem dałem ignoruj... :)) nie wiem co i jak ale tak mam...

*

Offline piotrkovski

• 694
  • Sprzęt: nokia n łosiem
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 11, 2010, 11:31:07 »
ciesz się darmowymi rozmowami :ok:
Racja jest jak d**a, każdy ma swoją.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 11, 2010, 11:33:56 »
to jednak cuda  :E, jaka to sieć ojca dyrektora wRodzinie ?
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 11, 2010, 12:00:39 »
Wychodzi na jaw inwigilacja spoleczenstwa.

Broncie krzyza od baltyku az po tat.... aaaaaaaa bija, ludzieeeeee :E

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 11, 2010, 12:12:09 »
u mnie rowniez pojawiaja sie czasami takie czary (Play)
zastanawia mnie tylko jedno: sieci GSM sa tak skonstruowane, ze wymagaja wymiany szeregu komunikatow zanim zostanie nawiazane polaczenia, tym samym nie rozumiem jak to jest mozliwe, ze przed odebraniem polaczenia slychac dzwoniacego (moze i mnie rowniez slychac, tego nie wiem)
moze ma to cos wspolnego z trybem w kieszeni, albo z wyciszeniem dzwonka podczas podniesienia telefonu - sprobuje spradzic i jedno i drugie - jak zadziala, to dam znac

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 11, 2010, 12:56:17 »
najzwyczajniej odbieracie połączenie podczas wyciągania z kieszeni, a wciśnięcie ignoruj na zamulonym wm  z programami w tle do tego z połączeniem wymuszającym na siłę najwyższy priorytet w systemie a nie potrafiącym zawiesić reszty procesów oznacza zwyczajne rozłączenie rozmowy
ale jak chcecie się bawić w cuda albo inne czynniki to najlepszym będzie inwigilacja,  operator was podsłuchuje , ma takie możliwości bez potrzeby odbierania  :evil:
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline AdinxBB

• 24
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 11, 2010, 13:26:29 »
@sambatim Moja sieć to również Play... Sprawdzałem to na Raphaelu i tam nie działa... jedynie na leosiu coś takiego się dzieje... Daj znać jak sprawdzisz :))

« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 11, 2010, 14:49:43 »
najzwyczajniej odbieracie połączenie podczas wyciągania z kieszeni, a wciśnięcie ignoruj na zamulonym wm  z programami w tle do tego z połączeniem wymuszającym na siłę najwyższy priorytet w systemie a nie potrafiącym zawiesić reszty procesów oznacza zwyczajne rozłączenie rozmowy
ale jak chcecie się bawić w cuda albo inne czynniki to najlepszym będzie inwigilacja,  operator was podsłuchuje , ma takie możliwości bez potrzeby odbierania  :evil:
tutaj sie mylisz, bo ja zauwazylem takie objawy gdy telefon lezy na biurku - gdy go podnosze dalej mam dostepny ekran odbioru polaczenia, wibra dziala, a do tego czasami slysze dzwoniacego
i zadnych programow w tle nie mam wlaczonych
btw. gdyby bylo odbierane polaczenie to chyba dzwoniacy by slyszal co sie dzieje u mnie, a nie mial dalej sygnal nawiazywania polaczenia

@sambatim Moja sieć to również Play... Sprawdzałem to na Raphaelu i tam nie działa... jedynie na leosiu coś takiego się dzieje... Daj znać jak sprawdzisz :))
niestety, ani wylaczony tryb "w kieszeni" ani wylaczenie wyciszenia dzwonka po podniesieniu nie daje rezultatow
ciekaw teraz jestem czy to jakis feler operatora czy dziwna przypadlosc telefonu

*

Offline KorreS

• **
  • 189
  • Sprzęt: SAMSUNG GT-N7100 (Note2)
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 11, 2010, 15:27:30 »
a może masz włączoną opcję automatycznego odbioru?  :mysli:
v. 4.1.2

« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 11, 2010, 15:43:26 »
nie, nie mam
zreszta tak jak zaznaczylem - odbiorca by mnie wtedy slyszal, a nie sygnal nawiazywania polaczenia

*

Offline AdinxBB

• 24
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 11, 2010, 16:39:09 »

« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 11, 2010, 17:10:56 »
a z jakiego radioa korzystasz? ja mam 2.12.50.02_2
nie kojarze czy na wczesniejszych radiach tez to wystepowalo

EDYTA
zmienilem na radio 2.08.50.08_2 i to samo wystepuje
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2010, 17:39:25 wysłana przez sambatim »

*

Offline AdinxBB

• 24
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 11, 2010, 17:40:06 »
2.07.51.22_2 jest screenshot w pierwszym poście...

« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 11, 2010, 17:40:29 »
sorry, dopiero teraz zwrocilem uwage:)

*

Offline AdinxBB

• 24
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 11, 2010, 17:43:52 »
Ja zauważyłem że tak mam tylko i wyłącznie jak jest włączone automatyczne wyciszenie dzwonka podczas podnoszenia telefonu... i nie zawsze mi się tak dzieje... zazwyczaj jak długo nie resetuje leosia... :)

*

Offline mario595

• 18
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 11, 2010, 18:33:46 »
Również u mnie taki problem czasem występuje. Jestem w PLAY. Problem wystąpił po zainstalowaniu SKTools. Wcześniej na bank tak się nie działo. ROM 1.66 WWE a radio 2.07

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 11, 2010, 19:00:23 »
z tego co czytam to faktycznie wychodzi ze tylko w play ale nie tylko w htc
"Jak usunac (zmienic) interwal czasu miedzy przychodzacym polaczeniem, a dzwonkiem sygnalizujacym:
HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Sounds\RingTone0.
W “Scripts” zmien “apw3r” na “apw*r”, gdzie “*” to interwal czasu wyrazony w sekundach: 0,1,2,….. "
http://www.mytoshiba.pl/viewtopic.php?f=4&t=2594&start=20

« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 11, 2010, 20:46:42 »
wiec mozna sadzic, ze to kwestia zarowno operatora jak i WinMo
a podany wpis odpowiedzialny jest za odstep po jakim telefon zaczyna informowac o nadchodzacym polaczeniu

mario595 - odinstalowanie SKTools nie przynioslo efektow

*

Offline mario595

• 18
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 12, 2010, 18:29:27 »
Ja SKtools nie odinstalowywałem ale od tygodnia nie mam problemu. Może coś PLAY kombinowalo z szyfrowaniem czy jak? Z tym że mam jeszcze N6700 i tam takiego problemu nie było - z tymże to nie smartphone.