Witam, temat bluetooth był poruszany przy kilku okazjach, ale problemu takiego, jak występuje u mnie nie znalazłem. Próbuję podłączyć zestaw słuchawkowy Motorola H500 (a więc stary model). Telefon znajduje zestaw i paruje się z nim (nie wymaga podania kodu 0000 - dziwne) i wszystko wydaje się ok. Jednak gdy chcę zadzwonić - kompletnie nic nie słyszę w słuchawce ani mnie nikt nie słyszy. W tym momencie telefon się zwiesza na amen. Nie działa kompletnie nic z wyjątkiem otwierania klapki i wyciągania baterii, żeby go zresetować. Nie wiem, czym może być spowodowany problem.
Wgrany ROM 1.66 (przez Orange), dograłem do tego 2 Hotfixy ze strony HTC (ten od Javy i FB). Zainstalowana dodatkowo Automapa 5.3.
Zastanawiałem się czy ma znaczenie zgodność wersji bluetootha. Słuchawka jest naprawdę stara (BT 1.2), więc może to to. Ktoś miał zbliżony problem i znalazł może rozwiązanie?
Pzdr
Połączone: Czerwiec 08, 2010, 12:23:25
Dodam tylko, że gdy włączę NaviPanel to wszystko śmiga ok. Ale przecież wydaje się to bez sensu, żeby była konieczność uruchamiania jakiejś dodatkowej aplikacji na potrzeby zwykłego połączenia słuchawki przez BT.
Pzdr