Słuchawka BLUETOOTH

• 14 Odpowiedzi
  • 4217 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marlech

• **
  • 107
  • Sprzęt: HTC Touch HD2
Słuchawka BLUETOOTH
« dnia: Sierpień 08, 2010, 14:35:42 »
Witam  !!!
Pytanie jak powinna sie zachowywac współpraca ze słuchawką BLUETOOTH.
Słuchawka sparowana ktoś dzwoni słysze sygnał dzwonienia w słuchawce BT odbieram rozmowe w telefonie i dzwięk jest w telefonie w trybie głosnomówiacym, jak odbiorę przez słuchawke BT jest wszystko OK czyli dzwięk w słuchawce, czy nie powinno być różnicy gdzie odbiorę a dzwięk i tak powinien być w słuchawce BT.
I jeszcze jedno pytanie czy mozna np. słuchac muzyki przez ta słuchawkę jezeli tak to co muszę zrobic (zwykła sluchawka Jabra 130).

Pozdrawiam marlech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2010, 18:16:41 wysłana przez marlech »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: Słuchawka BLUETOOTH
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 08, 2010, 19:58:41 »
Dźwięk powinien iść na słuchawkę, nieważne jak odbierasz.
Co do muzyki:
Settings -> Bluetooth -> pierwsza zakładka -> Audio -> zaznaczyć: Play system sounds... itd.
Tylko, że jakość jest beznadziejna.

*

Offline marlech

• **
  • 107
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 08, 2010, 20:06:13 »
Odnosnie słuchawki to sie gdzies ustawia czy to jest jakis problem ztelefonem lub słuchawka .
Jak dzwiek idzie przez zestaw glosnomówiacy to wwchodze w opcje i wyłączam głosnomówiacy i jest OK ale rozumiem że to nie tak powinno działać.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 08, 2010, 20:13:16 »
No właśnie powinno z automatu. A na dialerze powinien być znaczek zestawu podczas przychodzącego połączenia.
Spróbuj usunąć słuchawkę z systemu i dodać ja jeszcze raz.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 08, 2010, 20:14:19 »
Dźwięk powinien iść na słuchawkę, nieważne jak odbierasz.

Nie wiem czy powinien, mam tak samo u siebie jak u kolegi pytającego. W niczym mi to nie przeszkadza, a wręcz odwrotnie - pomaga. Czasami wysiadam z auta bez słuchawki i mogę swobodnie rozmawiać. Moja  słuchawka to Jabra.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 08, 2010, 20:26:46 »
Też tak mam, odbieram w telefonie - dźwięki mam w telefonie, odbieram słuchawką - dźwięk mam w słuchawce.
Wydaje się to dość logiczne - mam sparowany zestaw słuchawkowy, ale z telefonem wyszedłem do pomieszczenia obok, słuchawka została na biurku. Zamiast biegać po słuchawkę, odbieram telefonem i normalnie rozmawiam. Ja to traktuję jako opcję, a nie jako wadę ;)
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline marlech

• **
  • 107
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 08, 2010, 20:34:56 »
Czyli też Wam sie włącza zestaw głośmnomówiacy ?
A co do próby słuchania muzyki włączam opcje "Odtwarzaj dzwięki systemowe w zdalnym urzadzeniu głosnomówiacym" i cisza w słuchawkach gra sam LEO.
A nie trzeba mieć np. słuchawek stereofonicznych aby ta opcja z odtwarzaniem dzwieku zadziałała.

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2010, 20:57:45 wysłana przez marlech »

*

Offline FRONC

• **
  • 226
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 10, 2010, 22:41:25 »
Aby mieć dźwięki w słuchawce bluetooth musisz mieć w niej format przesyłania danych A2DP, słuchawka nie musi być koniecznie stereo, ważne aby obsługiwała ten format.
Po sparowaniu masz możliwość załączenia słuchawki jako zestaw głośnomówiący oraz słuchawki. Po odhaczeniu słuchawek wszystkie dźwięki będą kierowane do słuchawki BT. Ja korzystam z tej opcji jak nie chcę obudzić dzieciaków w aucie ale chcę słyszeć komunikaty z AM, super sprawa.

*

Offline KorreS

• **
  • 189
  • Sprzęt: SAMSUNG GT-N7100 (Note2)
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 11, 2010, 12:25:10 »
No to mam pytanie w kwestii A2DP.
Mam słuchawki stereo Motorola S9 i dziwny (wkur....rzający) objaw: muzyka gra ale co chwila słyszę krótką (0,5-1 sek)przerwę i tak jakby jakość odtwarzania po każdej takiej przerwie była coraz gorsza.

Nie wiem czy to wina modułu BT czy słuchawki. Mam 2 takie zestawy (S9) i na obu jest to samo.
Słuchawki oczywiście na głowie (odbiornik BT jest na karku) a telefon na pasku spodni (lekko z tyłu - na godz. 16 lub 17).
v. 4.1.2

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 11, 2010, 12:38:49 »
Mi też Leo nie działa za dobrze ze słuchawkami BT- mam Plantronics 903. W budynku jest jeszcze ok, ale na zewnątrz wystarczy włożyć Leo do kieszeni i już rwie zasięg. Myślałem, że to wina radia albo ROMu, ale wygrzebałem na XDA, że te Plantroniki mają po prostu nie za mocny odbiornik. Ale co ciekawe w połączeniu z iPhone'm działają dobrze...
Reasumując: na dworze jest ok, jak Leo jest w odległości do 0,5m do odbiornika w słuchawkach, jak jest dalej albo w kieszeni- zaczynają się problemy.

*

Offline FRONC

• **
  • 226
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 11, 2010, 22:13:22 »
Ja mam Jabra BT530. Słuchawka mono ale z tą zaletą że mogę słuchać wszystko z HD2 oraz odbierać rozmowy z HD2 i Nokii w zależności na którym telefonie jest połączenie - trochę ta opcja wariuje jeżeli przyjdzie połączenie  na drugi telefon podczas rozmowy na tym pierwszym, po prostu cały czas się przełącza pomiędzy pierwszym a drugim.
Odnośnie zasięgu.
Dźwięk słyszalny na odległości 7m, dalej nie sprawdzę bo mi się salon kończy :)
Na 7m jak odwrócę głowę żeby słuchawka "nie widziała" telefonu to mam chwilowe zaniki dźwięku.
Dźwięk zanika całkowicie na 7m i w momencie zasłonięcia słuchawki ręką.
Nie zauważyłem pogorszenia jakości po powrocie transmisji.

*

Offline witek1953

• **
  • 199
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 06, 2010, 10:49:16 »
Też mam Jabra BT530 i taki problem: W czasie jazdy jak i w demo ucina lub pomija komunikaty nawigacyjne. Wszystko jest OK jeśli w tle idzie muzyka. Co może być nie tak?

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 09, 2010, 07:30:01 »
To że BT Widcomma to jedno wielkie g****. Można próbować zmieniać rejestr co daje wielką poprawę jeśli chodzi o jakość dźwięku zwłaszcza stereo ale i tak problemy są dalej. Dźwięk przerywa, spada jakość, niekiedy po włączeniu bt dźwięk idzie przez głośnik mimo profilu stereo bt.

*

Offline PatiJ

• 20
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 14, 2010, 10:29:47 »
Witam
nie chcę zakładać nowego tematu i się podepne. Zakupiłem wczoraj HD2 - przesiadłem się z PRO2. Tam miałem taki programik Touch InCall Screen, który miał opcje ustawień bluetooth. Można było dzięki niemu odbierać rozmowy przez słuchawke bluetooth (ekran wybudzał się - pojawiał się sówak, ale po odbiorze połączenia przez bluetooth zaraz stawał się czarny, ale tylko wtedy jak odbieraliśmy przez słuchawke bluetooth. Po zakończeniu połącznia nie wybudzał się już ekran.

Doczytałem że ten program nie działa z HD2. A problem mam taki że mając telefon w torbie czy kieszeni jak odbieram przez bluetooth rozmowę ekran cały czas jest wybudzony i niechcący naciska się... Po zakończeniu rozmowy także.

Czy jest jakiś sposób czy program aby to ustawić podobnie jak wyżej opisałem?

pozdrawiam

*

Offline bossbusko

• 308
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note III
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 14, 2010, 13:28:51 »
np S2US
Alcatel OT Easy db, N3210, N3310, N3510i, N6610i, Mot T720i, Jakis Ery, SE p800, SE p900, SE p910i, MDA compact III, MDA compact IV, Samsung I780, MDA Compact V, HTC HD2, Samsung Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy Note III