samoczynne uruchamianie aplikacji HD2

• 23 Odpowiedzi
  • 4476 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

samoczynne uruchamianie aplikacji HD2
« dnia: Maj 10, 2012, 21:17:06 »
Witam wszystkich, zacznę od tego że jest to mój pierwszy post dotyczący HD2 więc proszę o wyrozumiałość ale proszę też o pomoc bo już wymiękam. Mój problem polega na tym iż telefon (czasami) uruchamia aplikację znajdującą się mniej więcej na środku ekranu. Dzieje się to przy poruszaniu telefonem tak jakby G-sensor je uruchamiał. Przykładowo lekko poruszę telefonem włącza się zegar światowy, jeszcze raz aparat fotograficzny a jak mam włączone wybieranie telefonów to samoczynnie wybiera drugi numer z listy. Proszę o ewentualne rozwiązania. (HR pomaga na krótko) Aha i czasami wyświetla się komunikat ids_dragremoved_title
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2012, 21:19:04 wysłana przez klekacz »

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
Odp: samoczynne uruchamianie aplikacji HD2
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 10, 2012, 21:22:49 »
A na jakim romie kolega jest tak z ciekawości? Chociaż dziwne to trochę. Pzdr

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 11, 2012, 22:24:38 »
Rom to 3,14

*

Offline andrus75

• 729
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 12, 2012, 11:23:45 »
Przyznam szczerze  że nie spotkałem się z czymś takim. Może wgranie jakiegoś innego romu? Pzdr

*

Offline mourning

• **
  • 221
  • Sprzęt: HTC TyTN II-Orange, HTC HD2,HTC One X
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 12, 2012, 13:26:49 »
Od dawna masz ten telefon?Od nowosci jest Twoj czy kupiles go od kogos?Moze po prostu jesli kupiles go od kogos ma tam zainstalowana jakas aplikacje typu G-Trigger ktora steruje telefonem gestami?Sprawdz jakie masz programy zainstalowane jesli nie masz telefonu od nowosci.

*

Offline andrus75

• 729
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 12, 2012, 15:03:52 »
Od dawna masz ten telefon?Od nowosci jest Twoj czy kupiles go od kogos?Moze po prostu jesli kupiles go od kogos ma tam zainstalowana jakas aplikacje typu G-Trigger ktora steruje telefonem gestami?Sprawdz jakie masz programy zainstalowane jesli nie masz telefonu od nowosci.
Kolega pisał że robił HR więc aplikacja raczej odpada. Chyba że sam coś potem instaluje. Pzdr

*

Offline mourning

• **
  • 221
  • Sprzęt: HTC TyTN II-Orange, HTC HD2,HTC One X
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 12, 2012, 15:58:05 »
Czy aplikacja odpada to nie wiemy bo nie wiemy jaki ma rom.Moze ma jakis gotowany.Poza tym jak bym najpierw wylaczyl Sense i zobaczyl czy bedzie sie to powtarzac

*

Offline andrus75

• 729
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 12, 2012, 16:26:24 »
Rom to 3,14
Troszkę wiemy.

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 21, 2012, 22:08:37 »
jednak najczęściej włącza się przy wybieraniu numerów telefonów. Zaczynam wyszukiwać jakiś numer a on automatycznie dzwoni na drugi od góry.

Połączone: Maj 22, 2012, 11:37:56
wyłączenie sense nie pomaga.
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2012, 11:37:56 wysłana przez klekacz »

*

Offline mwas

• 46
  • Sprzęt: Galaxy S4, HD2, MDA Compact V
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 22, 2012, 13:08:32 »
Masz coś nie tak z dotykiem. Ostatnio, po wymianie wyświetlacza czasem zdarzają się u mnie podobne objawy  :S Chyba muszę oddać go do jakiegoś fachowca od HTC a nie gościa, który "wie jak wymienić wyświetlacz"  :-|

« Odpowiedź #10 dnia: Maj 23, 2012, 22:27:55 »
Dziś jeszcze raz przywróciłem ustawienia fabryczne i po ponownym uruchomieniu próbował uruchomić jakąś aplikację ale wyświetlał się czerwony komunikat: ids_dragremoved_title
macie jakieś pomysły? czasami mam chęć  już nim walnąć o podłogę

*

Offline domann

• 332
  • Link It, or it never happened…
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 24, 2012, 02:05:19 »
Chłopaku. po pierwsze - mieszałeś coś z CHT?
Po drugie google podpowiada: http://pdaclub.pl/forum/romy-do-leo/oficjalny-rom-wwe-3-14-z-polska-nakladka-jezykowa/90/
HTC One X - Android Revolution HD x21

« Odpowiedź #12 dnia: Maj 24, 2012, 14:15:22 »
Nic nie mieszałem z CHT. Nie mam tego telefonu od nowości. Komunikat ids_dragremoved_title pojawia się jak samoczynnie próbuje usunąć jedną (środkową ) z ikon szybkiego uruchamiania. w ogóle zaraza postępuje wystarczy lekko ruszyć telefonem w którąś stronę i już coś włącza, najczęściej zegar.

*

Offline domann

• 332
  • Link It, or it never happened…
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 24, 2012, 23:08:47 »
Jedyne rozwiązanie to wgranie nowego romu. polecam wypieki AmiganTomka. Są stabilne. jak wgrasz coś nowego napisz, czy problem dalej występuje. Mnie to wygląda na problem software'owy
HTC One X - Android Revolution HD x21

« Odpowiedź #14 dnia: Maj 28, 2012, 22:13:18 »
nie wiem albo ja jestem taki tępy albo coś innego.
kurcze jakoś nie potrafię wgrać ugotowanego romu, Próbuję wgrać HSPL ale nie wchodzi.Próbowałem HSPl, HSPL2 i HSPL4. Przy próbie połączenia  (jako administrator z trybem zgodności) wyświetla się komunikat Crtitical Error
mój fon to  P/N 99HJY005-02 a SPL 3.03.000
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2012, 11:21:19 wysłana przez klekacz »

*

Offline mwas

• 46
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 29, 2012, 14:04:53 »
Odpal telefon w trybie bootloader'a (wyłącz telefon, trzymaj VOL - i wciśnij power), powinien się pojawić ekran "tęczy" z napisem serial na dole. Podłącz telefon kablem do komputera, napis serial powinien się zmienić w USB. Odpal program HSPL4 i dalej zgodnie ze wskazówkami na ekranie, powinno pójść  :wink:

« Odpowiedź #16 dnia: Maj 31, 2012, 08:12:01 »
Jeżeli chodzi o wgranie HSPL, radio i Romu AmiganTomka to poszło na Windows7 64 bit bez problemu.
Natomiast nie przyniosło to oczekiwanego rezultatu i dalej telefon włącza co chce w szczególności na środku ekranu.
Mam wrażenie że dzieje się to wtedy jak lekko ścisnę telefon po bokach lub lekko naprę palcem na telefon od spodu.
Może to być wina ściskania przez obudowę wyświetlacza?

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 31, 2012, 13:20:10 »
Jeżeli chodzi o wgranie HSPL, radio i Romu AmiganTomka to poszło na Windows7 64 bit bez problemu.
Natomiast nie przyniosło to oczekiwanego rezultatu i dalej telefon włącza co chce w szczególności na środku ekranu.
Mam wrażenie że dzieje się to wtedy jak lekko ścisnę telefon po bokach lub lekko naprę palcem na telefon od spodu.
Może to być wina ściskania przez obudowę wyświetlacza?
Moim zdaniem ewidentnie coś Leona uwiera. Zmiana oprogramowania nie przynosi rezultatu, więc tylko w sprzęcie należy szukać przyczyn.
Może trzeba go rozebrać ile się da, przedmuchać i będzie ok?
A może w dowolnym serwisie GSM go podleczą. Rozkręcenie i skręcenie nie powinno kosztować słono.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

« Odpowiedź #18 dnia: Maj 31, 2012, 15:11:06 »
Poszukam jakiegoś serwisu blisko swojej wschodniej wsi. Mam nadzieję, że nie padł wyświetlacz bo objawy byłyby raczej odwrotne (chyba) brak reakcji a nie nadmiar.

« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 02, 2012, 17:11:06 »
Nikt z was nie miał podobnych objawów w fonie? ależ mam wyjątkowy telefon

*

Offline mwas

• 46
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 05, 2012, 11:01:32 »
klekacz, pisałem już wcześniej - obstawiam problemy z dotykiem. Nie oznacza to jednak, że padł wyświetlacz czy digitizer, a możesz mieć problem z tasiemką od przycisków na dole ekranu (lub gdzieś w tamtych okolicach). Niestety obawiam się, że trzeba zerknąć do środka.

« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 08, 2012, 11:12:58 »
Dziwne po poluzowaniu jednej ze śrubek w obudowie jest zdecydowanie lepiej.

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 08, 2012, 13:13:58 »
To tylko dowód na to że problem jest sprzętowy a nie programowy.

« Odpowiedź #23 dnia: Październik 01, 2012, 21:25:34 »
U mnie z kolei po zablokowaniu hd2 przyciskiem "czerwonej słuchawki" i odblokowaniu telefonu ukazuje się moim oczom zegar światowy i dość często taka sytuacja ma miejsce. Czy ktoś boryka się z tego rodzaju dziwactwami i zna lekarstwo na tą dolegliwość?