Samoczynne restartowanie HTC HD2

• 29 Odpowiedzi
  • 12297 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Samoczynne restartowanie HTC HD2
« dnia: Październik 12, 2010, 13:55:12 »
Witam,
mam problem z HTC HD2. Telefon sam się restartuje (zatrzymaju sie na wprowadzaniu PINU do karty, stąd wiem, że doszło do restartu).
Czy można coś na to poradzić, czy pozostaje serwis.
Wersja ROM: 1.66.118.1 (76641)
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2010, 14:13:57 wysłana przez lexus79 »

*

tomwil

Odp: Samoczynne restartowanie HTC HD2
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 12, 2010, 14:04:12 »
pozostaje:
1. HR
2. jak nie pomoże flash romu
3. jak nie pomoże - serwis

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 12, 2010, 14:36:34 »
Miales tak od poczatku, Leo jest nowy czy z drugiej reki, wgrywales cos i po tym fakcie sie to stalo?
Napisz cos wiecej bo podales za malo informacji.

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 12, 2010, 14:47:03 »
Telefon zakupiony przeze mnie w sieci Era.
Problem z resetowaniem zauważyłem po jakimś czasie (moze po 1-2 miesiacach).
Nie wgrywałem żądnych ulepszeń, ROM-ow, itp.
Jedyna ekstra aplikacja to Automapa (leganla).
W telefonie wymieniona std karta na 16 GB.
Telefon ma na stałe uruchomiony internet, oraz bluetooth.
Pozdr.
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2010, 14:48:50 wysłana przez lexus79 »

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 12, 2010, 15:54:36 »
Moze cos karta szwankuje, sprobuj ja wyciagnac i sprawdzic czy bez niej tez to sie zdarza.
Te restarty sa jakies charakterystyczne tzn. powtarzalne podczas jakis dzialan, kilka razy na dzien itp, czy raczej rzadko, przypadkowo?
Jesli nie karta i nic nie instalowales nowego to tak jak kolega radzil na poczatek HR i test na czystym systemia, a jesli nie pomoze to nowy ROM itp.

*

Offline Yankee

• 256
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II N7100
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 12, 2010, 19:53:39 »
Witam,
ja mam podobnie ale tylko w trakcie działania automapy. Nagle biały ekran HTC i zaczyna się ładować system. Problem tylko taki że traci on ustawienia wygaszania podświetlenia - nie wiem czy czegoś jeszcze nie gubi przy okazji.
Czasami po takim resecie nie wstaje i trzeba wyjąć aku.

*

tomwil

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 12, 2010, 19:55:09 »
oryginalny rom....

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 12, 2010, 20:16:13 »
Też mnie dopadły resety, ale dzieje się to w miejscu gdzie nie mam zasięgu. Jak leży parę godzin w takiej dziurze to robi reset. W domu, gdzie mam zasięg nie widziałem ani jednego resetu. Rom mam orginał, radio jakieś nowsze. Też mam obawy czy aby przypadkiem wszystko z Leo ok...

Pozdrawiam...
DJ NeoN

*

Offline Yankee

• 256
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 13, 2010, 09:30:30 »
POMOCY !

dzisiaj zrobiłem test uruchamiając CoPilota w samochodzie zamiast automapy - Myślałem że przyczyną jest Automapa ale jak widać nie.
Podłączyłem ładowarkę (HTC) i jadę sobie ... po około 20 minutach reset - biały ekran i zwis. Po wyjęciu baterii i ponownym włożeniu startuje i zatrzymuje sie na logo HTC tyle że takim jakimś z zakłóceniami (rozmazany).
Robię hard reset ....

CO się dzieje ? HTC nie jest jakiś gorący .. jest lekko ciepły od tyłu z dołu.. może ma jakieś 37 stopni góra 40. Słońce nie świeci, w aucie temperatura 22 stopnie.
Rom oryginalny 1.66. radio też.
Powiedzcie mi co czynić.

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 13, 2010, 09:53:20 »
Miałem podobne objawy leo dostawał nagłych restartów nawet jak leżał sobie spokojnie na półce. Często tez dostawał restartu w samochodzie, autobusie jak robił się ciepły z tylu. Nie pomagały HR zmiany romu, został wysłany do serwisu po 9 dniach wrócił z wymienioną płyta główna i teraz działa jak trzeba zero restartu nawet w upalny dzień z nawigacja 

*

Offline Yankee

• 256
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 14, 2010, 09:04:32 »
No dobra, wgrałem fabryczny rom z karty, włączyłem copilota na biurku w domu, podłączyłem kabelkiem do komputera i po 15 minutach resecik i zielone HTC na białym tle .. tyle że takim w jakby sachownicę (zwiecha).
Dzisiaj pakuje sprzęt i niestety zanoszę do RTV Euro AGD :-(

Pozdrawiam

*

Offline gino82

• 303
  • Sprzęt: Galaxy Note 2 , Galaxy Note 3 , Galaxy Tab S 8.4
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 14, 2010, 09:10:27 »
Tez mialem ten problem.Niestety resety zdarzały sie coraz częściej i tel wyladował w serwisie-wymiana plyty głównej

*

Offline lukassonimo

• *
  • 50
  • Sprzęt: htc hd2/ htc touch hd/Galaxy Note
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 14, 2010, 18:07:36 »
sprawdź styki przy baterii czy nie sa powykręcane, miałem to samo pomogło wyprostowanie tych styków, jak się często wyciąga baterie to jest takie prawdopodobieństwo ze one się krzywa I to powoduje cugle restarty, przynajmniej ja tak miałem
blackSide v2.01.21916
XannyTechROM GRID LEO 2.3.1 Turbo

*

Offline Yankee

• 256
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 15, 2010, 09:10:00 »
sprawdź styki przy baterii czy nie sa powykręcane, miałem to samo pomogło wyprostowanie tych styków, jak się często wyciąga baterie to jest takie prawdopodobieństwo ze one się krzywa I to powoduje cugle restarty, przynajmniej ja tak miałem
Już za późno, Leo pojechał do serwisu. Nawet gdyby było tak jak piszesz to i tak kwalifikuje to go do serwisowania. Nie powinno się tak dziać ze stykami w telefonie za 2k PLN.
Trochę jestem rozczarowany tak ogólnie rzecz ujmując.

Pozdrawiam

*

Offline roberts26

• 6
  • Sprzęt: Poprzednio MIO A701 Teraz HTC HD2
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 15, 2010, 15:52:00 »
Mnie tez dopadły restarty,telefon pojechał do serwisu a tam tylko poprawili nalepkę pod bateria tzn odkleili i przykleili 3 mm wyżej, tak napisali w raporcie z naprawy.
Niestety nic nie pomogło nadal restarty po ok 20 mn. ale tylko na nawigacji (jakiejkolwiek)
a jeśli załączę nawigacje i radio internetowe (np radioparty) to dosłownie po 2 mn restart :(
W poniedziałek jedzie jeszcze raz do serwisu(mam nadzieje ze ostatni)
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz

*

Offline Yankee

• 256
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 16, 2010, 11:17:09 »
roberts26 - nie strasz mnie  :O

Jak opisałeś usterkę wysyłając sprzęt do serwisu ?
Płaciłeś coś za to przeklejenie naklejki czy zrobili to na gwarancji ?;-)
Gdzie kupiłeś sprzęt i kiedy ? Po jakim czasie dopadły Cię te restarty ?
Ja kupiłem na przełomie lipca i sierpnia tego roku i zaczął się wieszać po około 1,5 miesiąca poprawnego działania.

*

Offline roberts26

• 6
  • Sprzęt: Poprzednio MIO A701 Teraz HTC HD2
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 20, 2010, 13:28:19 »
Kopiłem telefon od T mobile (Anglia)
nic nie płaciłem telefon na gwarancji
zauważyłem ze problem występuje gdy korzystam z internetu i nawigacji równocześnie,sposób na to to wyłączenie pobierania danych o pogodzie ale  po ok. 45 minutach wyłącza się GPS ! :O nawigacja sie zatrzymuje (nie zawiesza sie) gdy próbuje wyznaczyć trasę jeszcze raz pisze ze nie znalazł urządzenia GPS i wtedy tylko soft reset i to kilka razy 
korzystam z Auto Mapy i Igo8
mam w telefonie soft producenta Leo_HTC_WWE_EastEurope_1-48-479-1
telefon wysyłam jutro do serwisu  jak wróci to napisze czy naprawili czy wymienili na nowy

Połączone: Październik 20, 2010, 13:32:15
A restarty dopadły mnie po ok 6 miesiącach od zakupu
korzystałem z  romów Bysia hypnosis V..
« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2010, 13:32:15 wysłana przez roberts26 »
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz

*

Offline Yankee

• 256
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 08, 2010, 20:05:18 »
Witajcie,

Naprawili mi HD@ - wymiana płyty głównej. Niestety nie przetestowałem urządzenia gdyż nie odebrałem go z serwisu z uwagi na przetarcia obudowy na rogach do świecącej się blachy. HD2 leci z powrotem do serwisu ... ciekawe jak się sprawa zakończy ... nie popuszczę im. To był nowy LEO.
Macie w tej kwestii jakieś doświadczenia ?

Pozdrawiam

*

Offline maciek1987

• 25
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S......Wczesniej HTC HD2
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 23, 2010, 20:15:17 »
Witam, mojego lesia tez to lapie ;/ od tygodnia z tego co widze;/ moze czesciej bo nie mam kodu pin ustawionego. jak bedzie sie, to serwis :( 

rom najnowszy orginalny bez modyfikacji (oczywiscie cid nie sciagany)

ps mam jeszcze jeden problem mianowicie spb shell mobile potrafi czasami nie reagowac ;/ ponowne wlaczenie tel i dziala ;/
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2010, 20:17:32 wysłana przez maciek1987 »

*

Offline MrVampire

• 273
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 26, 2010, 17:05:29 »
Witajcie,

Naprawili mi HD@ - wymiana płyty głównej. Niestety nie przetestowałem urządzenia gdyż nie odebrałem go z serwisu z uwagi na przetarcia obudowy na rogach do świecącej się blachy. HD2 leci z powrotem do serwisu ... ciekawe jak się sprawa zakończy ... nie popuszczę im. To był nowy LEO.
Macie w tej kwestii jakieś doświadczenia ?

Pozdrawiam

Wymienili Ci na nowy?

Ja oddalem tydzien temu do serwisu bo tez sie sam resetowal i nie wstawal potem. Najlepiej jakby kase oddali to bym sobie Desire HD zakupil :)
podobno po 3ciej reklamacji daja nowy
HTC HD2 LEO

*

Offline maciek1987

• 25
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 26, 2010, 22:00:52 »
u mnie problem znikl.... HR+format karty+ kaspersky w leo i po sprawie

*

Offline MrVampire

• 273
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 26, 2010, 22:19:42 »
Kaspersky w leo? mozesz rozwinac?
HTC HD2 LEO

*

Offline maciek1987

• 25
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 26, 2010, 22:39:50 »
Nie wiem czy to, zbieg okolicznosci, czy naprawde  nie tak bylo z oprogramowaniem. Po wrzuceniu anty virka juz od paru dni nie ma samoczynnego restertu.

« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 17, 2011, 11:53:02 »
Witam,

Mam ten sam problem co przedmówcy, dlatego też nie zakładam nowego wątku.
Telefon resetuje się do białego ekranu z napisem HTC, raz wstanie od razu, innym razem, po 10tym razie.. Najczęściej dzieje się to po rozmowie trwającej ponad 3-4 minuty, ale nie jest to regułą. Najdziwniejsze natomiast jest to, że po restarcie, wszystkie funkcje w telefonie działają, oprócz dzwonienia (sic!). wysyła smsy, odbiera smsy, ale kiedy próbuję z niego gdzieś zadzwonić, nie wybiera żadnego numeru i wraca do ekranu głównego, nie reagując na przycisk telefon czy słuchawkę. Czasem musi odleżeć 2 min a czasem 20 żeby ponownie "załapał" sieć i można było z niego dzwonić.
Telefon ma wgraną automapę i skype'a.
Kupiony w PL, w salonie PLUSA.
Używany do pracy, dlatego o ile to możliwe proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu, bez długiego serwisu.

Pozdrawiam, Andrzej

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 17, 2011, 21:59:11 »
Witam,

Telefon resetuje się do białego ekranu z napisem HTC, raz wstanie od razu, innym razem, po 10tym razie.. Najczęściej dzieje się to po rozmowie trwającej ponad 3-4 minuty, ale nie jest to regułą. Najdziwniejsze natomiast jest to, że po restarcie, wszystkie funkcje w telefonie działają, oprócz dzwonienia (sic!). wysyła smsy, odbiera smsy, ale kiedy próbuję z niego gdzieś zadzwonić, nie wybiera żadnego numeru i wraca do ekranu głównego, nie reagując na przycisk telefon czy słuchawkę. Czasem musi odleżeć 2 min a czasem 20 żeby ponownie "załapał" sieć i można było z niego dzwonić.
Używany do pracy, dlatego o ile to możliwe proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu, bez długiego serwisu.

Pozdrawiam, Andrzej

Do Ciebie i do wszystkich pozostałych ... u mnie występowały dokładnie takie same objawy tzn. po włączeniu nawigacji zwiecha biały ekran startowy zwyczajny zgon  :-|.... to samo po po około 5 min. rozmowy zgon  :-|...kolejny babol  brak sygnału GPS a jak się pojawił to do 5 min. zgon Leona.. :O
wynik przegrzewanie się dolnej części Leona ... sprawdzajcie CZY GRZEJE SIĘ BATERIA I DOLNA CZĘŚĆ LEONA
LEKARSTWO.... SERWIS ...szkoda nerwów i zdrowia ...ja oddałem .... (w zgłoszeniu wpisałem przegrzewanie się i samoczynne resety....wystarczyło :ok:) wymienili płytę
FINAŁ ...TERAZ WSZYSTKO JEST OK :ok:
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2011, 22:02:25 wysłana przez januszjur »

« Odpowiedź #25 dnia: Czerwiec 18, 2011, 22:42:55 »
Też mnie dopadły resety, ale dzieje się to w miejscu gdzie nie mam zasięgu. Jak leży parę godzin w takiej dziurze to robi reset. W domu, gdzie mam zasięg nie widziałem ani jednego resetu. Rom mam orginał, radio jakieś nowsze. Też mam obawy czy aby przypadkiem wszystko z Leo ok...

Pozdrawiam...
DJ NeoN

U mnie dzieje się dokładnie to samo tzn raz na czas leo mi się resetuje i to przeważnie albo w moim pokoju gdzie nie ma zasięgu lub w innych tego typu miejscach.
Leoś na pewno się nie przegrzewa.
Jak mam telefon z 2 ręki to mogę wysłać na gwarę ??

« Odpowiedź #26 dnia: Czerwiec 24, 2011, 11:27:26 »
Witam,

Pozdrawiam, Andrzej

Do Ciebie i do wszystkich pozostałych ... u mnie występowały dokładnie takie same objawy tzn. po włączeniu nawigacji zwiecha biały ekran startowy zwyczajny zgon  :-|.... to samo po po około 5 min. rozmowy zgon  :-|...kolejny babol  brak sygnału GPS a jak się pojawił to do 5 min. zgon Leona.. :O
wynik przegrzewanie się dolnej części Leona ... sprawdzajcie CZY GRZEJE SIĘ BATERIA I DOLNA CZĘŚĆ LEONA
LEKARSTWO.... SERWIS ...szkoda nerwów i zdrowia ...ja oddałem .... (w zgłoszeniu wpisałem przegrzewanie się i samoczynne resety....wystarczyło :ok:) wymienili płytę
FINAŁ ...TERAZ WSZYSTKO JEST OK :ok:

Bardzo dziękuje ! Dokładnie takie objawy. Pozostaje serwis.

P.S. Żeby nie ten pajęczak w avatarze byłoby też piwo   :tongue:

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwiec 25, 2011, 22:30:17 »
mcgruszkin ... pająk jest ze względu na fajnie wykonanie .... następny będzie Tygrys Królewski albo Panther G.
Tak na marginesie po wizycie w serwisie wrzuciłem mu jeszcze Androida ... i wszystko hula jak głupie...jak tak dalej będzie to Leon jeszcze u mnie długo zostanie.... czego Wam też życzę  :ok:

« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 02, 2011, 10:54:47 »
@ up . jest już Tygrys  :tongue: ?

Witam,

Telefon wysłałem do serwisu, tak jak radziliście. Wrócił po niecałych 2 tyg. Wszystko śmigało super, wymieniono płytę główną, nie wiem co jeszcze bo tel. dostał nowy IMEI. czyściutki, fajny.
Wczoraj znów zaczęły dziać się dziwne rzeczy, telefon podłączony do laptopa ( tak go używam w czasie "godzin pracy" ) zawiesił się. Nie chciał się włączyć, więc poszedł HR. uruchomił się, niby działa, ale ....
Działa znowu wolno, nagrzewa się z tyłu, wyskakują jakieś błędy z 'services.exe ' , resetuje się sam, coś szumi w słuchawce.
Telefon był oczywiście na WM i oprogramowaniu które wrzucili mu w regenersisie bez żadnego mego grzebania - bo nawet nie umiem..
Niby teraz działa, ale to nie to co powinno być.
Czy znowu wysyłać go do serwisu ? i robić tam mała awanturkę ? czy może "lokalnie" zmieniać mu jakieś oprogramowanie ?

Pozdrawiam.

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 02, 2011, 13:50:56 »
Są wersje które poprostu działają, są takie ktore sprawiają wieczne kłopoty (tylko o tych czyta się obecnie na forum).
Ja bym go wysłał po naprawie w serwisie natychmiast na Allegro.