Różowy punkt na srodku podczas robienia zdjęć i po zrobieniu!!!!

• 157 Odpowiedzi
  • 30023 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Dariusz

• **
  • 113
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note; Asus Eee Pad Transformer
Odp: Różowy punkt na srodku podczas robienia zdjęć i po zrobieniu!!!!
« Odpowiedź #120 dnia: Listopad 29, 2009, 15:10:40 »
W HTC Polaris jest prawie identyczna różowa plamko co a Leo.
Chyba to norma we wszystkich aparatach fotograficznych w takim sprzęcie.
Co ja piszę!? O jakich aparatach fotograficznych - przecież tego typu obiektywy ZAWSZE będą miały odpustową jakość   B)

*

Offline K3m0T1989

• **
  • 110
  • Sprzęt: HTC HD2 + Samsung I8510
« Odpowiedź #121 dnia: Listopad 29, 2009, 16:12:46 »
kolego nie opowiadaj glupot bo jak sie chce to mozna wsadzic dobry aparat ktory zrobi poprawne zdjecia (patrz omnia hd, nokie n95, samsung Innov8) bez plamek i tego typu wad. Wiadomo ze nigdy nie dorowna to nawet kompaktom ale spokojnie mozna robic poprawne zdjecia przy dobrym oswietleniu.
Motorola T192 -> Motorola V50 -> Sony J70 -> Siemens SL45 -> Nokia 7650 -> Nokia 3410 -> Siemens ST55 -> Nokia 6600 -> SE P910i -> Nokia N95 -> Samsung I8510 + HTC HD2

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #122 dnia: Listopad 29, 2009, 18:37:08 »
Według informacji uzyskanych z HTC w przyszłym tygodniu powinien być dostępny na strobie HTC FIX likwidujący tą usterkę w HD2.
A pytanie brzmi: czy to jest usterka sprzętowa, która będzie połatana softem, czy usterka softu, która zostanie usunięta? Osobiście stawiam pensję na pierwszą możliwość. I obawiam się, że biorąc pod uwagę, że usterka pewnie nie jest idealnie powtarzalna we wszystkich urządzeniach, oraz skomplikowaną procedurę ustawiania balansu bieli, to taka software'owa łata może ją co najwyżej "przypudrować", bo na pewno nie zlikwiduje...

kolego nie opowiadaj glupot bo jak sie chce to mozna wsadzic dobry aparat ktory zrobi poprawne zdjecia (patrz omnia hd, nokie n95, samsung Innov8) bez plamek i tego typu wad. Wiadomo ze nigdy nie dorowna to nawet kompaktom ale spokojnie mozna robic poprawne zdjecia przy dobrym oswietleniu.
No faktycznie, popatrz na te zdjęcia, popatrz... http://pda.pl/news/dowod_ze_projekt_pink_istnieje/ . Inna sprawa, że do zdjęć czysto dokumentalnych te aparaty zaczynają się już nadawać. Nie wszędzie mam ze sobą lustrzankę z plecakiem obiektywów, a fotkę w celu udokumentowania czegoś można już faktycznie zrobić telefonem. Ale ta różowa plama naprawdę nie jest konieczna...
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2009, 18:43:16 wysłana przez Marek.S »
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #123 dnia: Listopad 29, 2009, 20:59:20 »
W HTC Polaris jest prawie identyczna różowa plamko co a Leo. Chyba to norma we wszystkich aparatach fotograficznych w takim sprzęcie.

Mam dziesiątki zdjęć robionych Polarisem - tutaj masz "zimowe" gdzie powinna być widoczna plama - widzisz ja gdzieś? bo ja nie bardzo; masz też "letnie" - jedyna różowa plama jaką tam widzę to ten spalony słońcem facet na plaży :wink: Zapewniam Cię więc, że to nie wszystkie HTC tak miały.
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2009, 21:02:18 wysłana przez zygzag »

*

Offline K3m0T1989

• **
  • 110
  • Sprzęt: HTC HD2 + Samsung I8510
« Odpowiedź #124 dnia: Listopad 29, 2009, 21:08:17 »

Chyba to norma we wszystkich aparatach fotograficznych w takim sprzęcie.
Co ja piszę!? O jakich aparatach fotograficznych - przecież tego typu obiektywy ZAWSZE będą miały odpustową jakość   B)

moj post odnosil sie do tego kolegi ktory uwaza ze aparaty w telefonie sa slabe i do niczego sie nie nadaja. I podalem przyklady gdzie aparaty nie maja odpustowej jakosci (wymieniac mozna dlugo telefony ktore robia poprawne zdjecia, ba nawet ladne robia). Rowniez uwazam ze tragedia jest z tym aparatem i czekam jak to HTC wyjasni.
Sprawdzi ktos te plamki na innym oprogramowaniu do zarzadzania aparatem? nie znam nazw bo nie jestem z Windowsem na biezaco.
Motorola T192 -> Motorola V50 -> Sony J70 -> Siemens SL45 -> Nokia 7650 -> Nokia 3410 -> Siemens ST55 -> Nokia 6600 -> SE P910i -> Nokia N95 -> Samsung I8510 + HTC HD2

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #125 dnia: Listopad 29, 2009, 21:58:57 »
Wszystkie aplikacje używają tego samego wbudowanego programu do robienia zdjęć. Niektóre potrafią użyć trybu podglądu ale chyba w HD2 coś zmienili w API bo np w Microsoft TAG nie działa skanowanie w trybie podglądu i trzeba wywoływać wbudowaną aplikacje do zdjęć.
Are you shpongled?

*

Offline KorreS

• **
  • 189
  • Sprzęt: SAMSUNG GT-N7100 (Note2)
« Odpowiedź #126 dnia: Listopad 30, 2009, 09:55:59 »
U mnie różowa łuna występuje tylko na etapie dostosowywania się AF. Potem nie ma ani na foto ani w trakcie robienia zdjęcia.
v. 4.1.2

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #127 dnia: Listopad 30, 2009, 11:01:49 »
Na tej zasadzie to tez moge tak zrobic fotki i nic nie widac, w kazdym razie ja nie widze, ale moze mam problem z rozroznianiem barw.
Niestety, a moze stety nie mam okazji zrobic na sniegu, a i niebo zachmurzone.

*

Offline Obiwan666

• 350
  • Sprzęt: Corby II :), SGS2
« Odpowiedź #128 dnia: Listopad 30, 2009, 11:07:12 »
Zrobilem kilka fotek bialej kartki z lampa i bez, lekka poswiata rozu jest widoczna (postaram sie wieczorem zalaczyc), w zdjeciach robionych na zewnatrz przy naturalnym oswietleniu poswiata nie jest widoczna. Jak dla mnie nie jest tak tragicznie jak to sie naczytalem na tym forum i xda.

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #129 dnia: Listopad 30, 2009, 11:09:04 »
No wlasnie, wiec stwierdzajac, ze w innych aparatach jest ok, nie robiac specjalnej fotki (biale tlo, warunki) mozna w ogole tego nie zauwazyc.

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
« Odpowiedź #130 dnia: Listopad 30, 2009, 11:11:29 »
Na tej zasadzie to tez moge tak zrobic fotki i nic nie widac, w kazdym razie ja nie widze, ale moze mam problem z rozroznianiem barw.

Masz piekne zarozowienia na srodku:)
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #131 dnia: Listopad 30, 2009, 11:13:07 »
No jak chce sie widziec roz to sie go wszedzie widzi :)

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #132 dnia: Listopad 30, 2009, 11:22:38 »
Tu nie trzeba chcieć go widzieć, on tam jest :)
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #133 dnia: Listopad 30, 2009, 11:31:07 »
Ogólnie roż widać ale sczerze to w porównaniu do poprzednich aparatów w HTC ten jest super szybki i zdjęcia po przeniesieniu na kompa sa wyraźne...jak usuną róż bedzie oki

*

Offline d@r

• *
  • 88
« Odpowiedź #134 dnia: Listopad 30, 2009, 11:32:59 »
... w kazdym razie ja nie widze, ale moze mam problem z rozroznianiem barw.
Horde, wez popatrz na kolor asfaltu. Ja rozumiem, sam powaznie mysle o kupnie, ale bez przesady z tym wybielaniem rozu!
Pozdrawiam, Darek

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #135 dnia: Listopad 30, 2009, 11:41:58 »
No jak chce sie widziec roz to sie go wszedzie widzi :)

Nie obraź się ale chyba masz zaburzoną percepcję części widma. Wystarczy spojrzeć na kolor powierzchni asfaltowej w środku ekranu i po jego bokach.

*

Offline noko007

• 23
  • Motorola A1000->HTC Universal->HD2
« Odpowiedź #136 dnia: Listopad 30, 2009, 12:31:56 »

Widać bardzo wyraźnie róż na środku zdjęcia , na miniaturze jak i w powiększeniu. Wygląda to choćby robił to aparat od Barbi  :S

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #137 dnia: Listopad 30, 2009, 12:33:56 »
Ok, moze jest zarozowienie, w pewnych miejscach mniej lub bardziej widoczne.
Tylko dziwne, ze na jednym zdjeciu tam gdzie zarozowiony asfalt to na innym w tym miejscu trawa zielona.
Nie wybielam rozu, bo nic mi to nie daje, jak ktos chce kupic to kupi jak nie to nie.
Mnie to wielce nie przeszkadza, zreszta nie tylko roz jest problemem w takich fotkach, ale tez inne przeklamania np kolorystyka.
Rozumiem, ze kogos moze to wkurzac, ale stalo sie to dopiero jak calosc naglosniono, tak jakby lustrzanki szukac.
Skoro pewnym osobom to umyka i trzeba bylo robic na bialym tle, zeby zauwazyc to tez swiadczy o wadze problemu, choc jednak ktos zauwazyl.
No, no, Zygzak nie wiedzialem, ze poza pda, medycyna jest Twoja mocna strona, tylko pogratulowac :)
To jeszcze pytanie do Ciebie jako specjalisty w tej dziedzinie, moge z tym zyc?  :)

*

Offline noko007

• 23
  • Motorola A1000->HTC Universal->HD2
« Odpowiedź #138 dnia: Listopad 30, 2009, 12:40:54 »
Ciekawi mnie fakt iż na zdjęciach robionych egzemplarzami testowymi efektu różu nie było  :mysli: :-|
Napisane: Listopad 30, 2009, 12:36:58
W tym artykule : http://pda.pl/news/dowod_ze_projekt_pink_istnieje/ podają że problem z różem jest również na
 Nokia N97, Motorola Droid, HTC HD, Omnia HD. Czy jest taka możliwość że wszyscy mają matryce od jednego producenta i cała partia jest wadliwa? :mysli:
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2009, 13:10:35 wysłana przez noko007 »

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #139 dnia: Listopad 30, 2009, 13:10:08 »
No, no, Zygzak nie wiedzialem, ze poza pda, medycyna jest Twoja mocna strona, tylko pogratulowac :)
To jeszcze pytanie do Ciebie jako specjalisty w tej dziedzinie, moge z tym zyc?  :)
I to jeszcze jak żyć :ok:, tyle, że świat w różowych kolorach to Ty zobaczysz wyłącznie przez okulary....różowe :E

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #140 dnia: Listopad 30, 2009, 13:13:35 »
Właśnie dzwonili do mnie z expansys, czekają na nową partię, technicy potwierdzą, że jest bez wad i mogę do nich wysłać HD2 na wymianę.
Z polskiej dystrybucji pewnie trzeba będzie dymać do Regenersis i czekać tygodniami.
Ciągle mnie zaskakują zagraniczni dostawcy. Ostatnio Brando HK, jak za darmo dostałem drugą ładowarkę biurkową do Diamonda w miejsce słabo działającej synchronizacji w pierwszej. Wystarczył email.

May i wymienili Tobie, masz teraz bez zadnych wad?
Moze osoby, ktore uwazaja, ze nie maja tego efektu zrobia zdjecia dla porownania?

To jeszcze pytanie do Ciebie jako specjalisty w tej dziedzinie, moge z tym zyc?  :)
I to jeszcze jak żyć :ok:, tyle, że świat w różowych kolorach to Ty zobaczysz wyłącznie przez okulary....różowe :E

Dzieki  :ok: Odetchnalem z ulga, a co do rozu nic nie szkodzi to nie jest moj ulubiony kolor i na razie mam go dosyc :)

« Odpowiedź #141 dnia: Listopad 30, 2009, 21:06:24 »
Według dzisiejszej  informacji z HTC Polska: "W poniedziałek spodziewamy się tzw. "fix'a", który dostępny będzie do pobrania z naszych stron internetowych."

No jakoś fixa nie widać..... :(

« Odpowiedź #142 dnia: Grudzień 01, 2009, 22:00:19 »
Witam,
Rozmawiałem dzisiaj telefonicznie z przedstawicielem HTC. Potwierdził, że jest to problem oprogramowania, a patch będzie następny w najbliższym czasie. A więc pozostaje tylko czekać i mieć nadzieję, że ludzie z HTC wiedzą, co mówią...

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #143 dnia: Grudzień 02, 2009, 20:30:32 »
Póki co różowa plama rozprzestrzenia się jak grypa:

http://mobile990.pl/?p=3882

:proud:

*

Offline paka

• 254
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #144 dnia: Grudzień 02, 2009, 20:43:52 »
Na stronie www.pocketnow.com w newsie o wycieku aktualizacji aktualizacja dla HD2 jest informacja, że problem różowej plamy został naprawiony.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #145 dnia: Grudzień 02, 2009, 20:52:45 »
Niezupełnie:

Edit 2: Pink Spot still exists and legitimates my theory above.

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #146 dnia: Grudzień 03, 2009, 07:51:06 »
Póki co różowa plama rozprzestrzenia się jak grypa:

http://mobile990.pl/?p=3882

:proud:

Ciekawe, jakos nikt w innych urzadzeniach wczesniej tego nie dostrzegl, a odkad taki problem w HD2 to wszyscy teraz wszedzie widza roz :)
Gdyby to nie bylo tak naglosnione to i w Leo pewnie ten problem by umknal.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 03, 2009, 07:52:54 wysłana przez horde »

*

Offline kobe

• 22
« Odpowiedź #147 dnia: Grudzień 03, 2009, 21:37:05 »
krew człowieka zalewa jak widzi taki shit w urządzeniu za ponad 2,5 koła papieru. Aparat i fizyczne przyciski o których również głośno dają do myślenia przed zakupem. Chyba pozostaje czekać na poprawione partie i o ile przyciski może poprawią to wadę sprzętową aparatu załatają pewnie programowo :-|
Chyba poczekam na HD3  :S :proud:

*

Offline poczesaniec1

• **
  • 125
« Odpowiedź #148 dnia: Grudzień 03, 2009, 21:48:22 »
co do tych guzików, to trochę nad nim nim rozmyślałem,i chyba są ona dlatego takie z powody ekranu pojemnościowego,bo na jaki inny wniosek można wpaść,ekran jest bardziej czuły niż rezystywny,tylko fakt one latają z jednej strony na drugą
TyphooN CyanogenMod 7 RC4+ v3.0.1

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...