Różowy punkt na srodku podczas robienia zdjęć i po zrobieniu!!!!

• 157 Odpowiedzi
  • 30021 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pawjas21

• *
  • 80
  • Sprzęt: Samsung i900 OMNIA / HTC HD2 PL / SGS 2
Odp: Różowy punkt na srodku podczas robienia zdjęć i po zrobieniu!!!!
« Odpowiedź #90 dnia: Listopad 24, 2009, 15:23:52 »
Ok, na zdjęciach pojawia się różowa łuna ale co z przyciskiem "call end"? Zaobserwował ktoś jakieś wady? Czy polska dystrybucja także je posiada? (HD2 PL można już dziś kupić w Wawie a jutro ma być nowa, większa dostawa)

*

Offline tplewa

• 688
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #91 dnia: Listopad 24, 2009, 15:27:13 »

Ogladałem. Zastanawiająca różnica.

Zdjecia sa wyswietlane we flashu. Jakos podchodze do tego nieufnie, zwlaszcza, ze ich jakosc mocno kloci sie z tymi, ktore
widzialem w innym miejscu. Te, ktore widzialem na wlasne oczy tez sie roznily. Moze po prostu poprosimy
innych uzytkownikow o pare probek w dzien (najlepiej w sloncu) w pelnym rozmiarze (lub wycinku 1:1)

Widzisz bo tutaj robil test ktos kto ma pojecie o aparacie - maja nawet tablice testowe i podchodza do tego tak jak sie powinno podchodzic. A nie czaskaja zdjecia jak popadnie (pod slonce, nie ustawiajac AF, gdy jest za ciemno itd.).

Tutaj masz bezposrednie linki:

http://pic.gsmarena.com/vv/reviewsimg/htc-hd2-review/camera/res-chart.jpg
http://pic.gsmarena.com/vv/reviewsimg/htc-hd2-review/camera/gsmarena_009.jpg

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline Wielki.Brat

• *
  • 99
  • Sprzęt: HTC ONE X, iPhone 4S, iPad2
« Odpowiedź #92 dnia: Listopad 24, 2009, 16:38:50 »
Oto moja korespondencja z HTC
Moje pytanie:
ok I will wait for fix ,but if it won't settle of the matter ,whether you will replace the phone for me to new free from the defect .
I am asking because I have 14 days for the exchange or the return to the re-seller, and 14 a day is 1 December.
from the other side I suspect that at the moment the seller has all faulty phones so the exchange doesn't make sense as of today .
I worry because not every day spends 530 pounds .

Odpowiedź HTC :
Dear Customer

Thank you for contacting HTC

Then you can contact the reseller, the phone is not faulty its a software bug which will be fixed soon.

Regards,

Europe customer support team
HTC Corp Global Service Division
http://www.htc.com/europe/CA_Hotline.aspx
To nie tablica ogłoszeń!

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
« Odpowiedź #93 dnia: Listopad 24, 2009, 20:01:53 »
Widzisz bo tutaj robil test ktos kto ma pojecie o aparacie
Litosci. Aparat w tej komorce to zaden och i ach zeby trzeba bylo miec jakies specjalne zdolnosci i wiedze.
Byle zwykly user potrafi robic takie zdjecia - przecie te aparaty to typowe automatiki.
Jakiej Ty sie filozofii tu doszukujesz, odpalam aparat, wychodze na podworko i pstrykam wszystko w okolo.
Nawet jak zrobie pod slonce, toć przeciez nie wszystkie zdjecia.

- maja nawet tablice testowe i podchodza do tego tak jak sie powinno podchodzic.
Tablice sa dobre, ale dla lepszych nieco obiektywow :)
Nie robmy jaj, obiektyw w hd2 jak pinezka a Ty co chcesz na tych tablicach badac??
Zwyklego usera nie obchodzi tablica, on chce miec dobre zdjecie z pochodu pierwszomajowego albo
grilla u stryja. Wisi mu pojecie winietowania czy dystorsji. Aparat jest dla ludzi, ktorzy
niekoniecznie lubia/maja ochote/znaja sie na fotografii. Fota ma byc akceptowalnie dobra po prostu i tyle.
Tlumaczenie, ze winne to czy tamto mu wisi   - aparat robi kiepskie zdjecia i gosc nie bedzie sie doktoryzowal
czemu .

A nie czaskaja zdjecia jak popadnie (pod slonce, nie ustawiajac AF, gdy jest za ciemno itd.).

No prosze Cie, nie generalizuj. Takim testrem moglbym byc np. ja  - zalozmy, ze kupuje aparat, ktos mnie prosi o zdjecia
testowe. Wychodze na podworko i robie w trybie oczywisice automatycznym x zdjec.
Potem je pokazuje. I wychodzi na, ze skoro nie porobilem zdjec tablic, to moj test jest do bani, tak?
Ale gdy postawie pare tablic, to moj test jest juz wiarygodny.
Swietnie. Wybacz, ale ja mam inne zdanie. Jak zdjecie lasu nie ma szczegolow,
to co usera interesuje rozdzielczosc z tablicy? Liczy sie wynik koncowy.
Poza tym co masz na mysli piszac "nie ustawiajac AF" ? Jak Ty w takiej komorce chcesz
ustawiac ten "autofocus" ?:)

Nie chce mi sie ciagnac dalej tej polemiki o jakosci zdjec, wiec te ewentualne pytania potraktuj jako
retoryczne ;) Kazdy ma oczy i jak mu odpowiada to co widzi (a niektorzy nawet rozowych plam nie widza) ),
to ja tym bardziej nie widze problemu.
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #94 dnia: Listopad 24, 2009, 20:26:53 »
Poza tym co masz na mysli piszac "nie ustawiajac AF" ? Jak Ty w takiej komorce chcesz
ustawiac ten "autofocus" ?wesoły

a widzisz :)

W lustrzance itp. masz sobie punkty AF widoczne na matowce i sobie wybierasz, potem celujesz tym punktem na jakis obiekt na ktory ma byc ustawiona ostrosc...

W HTC masz to samo z tym ze ustawiasz sobie ten punkt samemu na LCD, tzn. standardowo jest na srodku i tam gdzie go skierujesz lapie AF...
Z tym ze ten AF lapie kiepsko (jak w lustrzankach punkty nie krzyzowe) i najlepiej ustawiac punkt na cos o wiekszym kontrascie w stosunku do otoczenia...

Do tego zarabiscie pomaga przestawienie pomiaru swiatla z punktowego na usredniony, zwlaszcza jak sie nie chce myslec - bo to knoci foty nieludzko jak sierujemy punkt pomiaru w cos jasniejszego niz reszta ekspozycji...

itd.

Tak samo nie jest to wina aparatu ze uzytkownik nie chce miec o niczym pojecia klika sobie w opcje ustawia przez przypadek balans bieli, pomiar swiatla i robi fote pod slonce... Przy takim podejsci to zaden aparat dobrego zdjecia nie zrobi.

A jak widac mozna nim robic wmiare sensowne zdjecia (jak na telefon), ale jak sa lepsze to ty juz widzisz spisek...

« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 20:45:33 wysłana przez tplewa »
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline tq22

• *
  • 79
  • Sprzęt: htc leo, mozart
« Odpowiedź #95 dnia: Listopad 25, 2009, 12:27:15 »
mam pytanko do tych co właśnie zakupili  leo, czy u was również występuje problem z aparatem i przyciskiem :mysli: ??

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #96 dnia: Listopad 25, 2009, 13:30:09 »
Przycisk jest normalny, przynajmniej na razie. Natomiast na zdjęciach różowa poświata jest nawet na ekranie przed zrobieniem zdjęcia- wystarczy ustawić autofokus na białą powierzchnię i już widać plamę różową jak stringi Barbie ;)

*

Offline tq22

• *
  • 79
« Odpowiedź #97 dnia: Listopad 25, 2009, 13:45:12 »
pewnie dlatego komputronik sprzedaje w promocyjnej cenie 2599 brutto, która obowiązuje do wyczerpania zapasu  :S

*

Offline poczesaniec1

• **
  • 125
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #98 dnia: Listopad 25, 2009, 15:16:31 »
ja widać ten różowy punkt nawet przed zrobieniem zdjęcia,to co oni poprawią łatką? :-|
TyphooN CyanogenMod 7 RC4+ v3.0.1

*

Offline Wielki.Brat

• *
  • 99
  • Sprzęt: HTC ONE X, iPhone 4S, iPad2
« Odpowiedź #99 dnia: Listopad 25, 2009, 16:50:11 »
Ja już dziś odesłałem i będę tak robił do póki nie dostane dobrego ! Nie mam zamiaru po tygodniu oddawać do serwisu. a co będzie po roku lub 1,5.

Znalazłem jeszcze u mnie mankament z alarmem porostu nie włącza się, to znaczy jak robię test u ustawiam alarm tak żeby włączył się za kilka minut od ustawienie to działa , ale gdy ustawie wieczorem żeby włączył się rano to wtedy słychać tylko jeden bzyk i to wszystko.   :evil:
PORAŻKA  :-|
To nie tablica ogłoszeń!

*

Offline mkursor

• **
  • 139
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #100 dnia: Listopad 25, 2009, 17:09:49 »
Przycisk jest normalny, przynajmniej na razie. Natomiast na zdjęciach różowa poświata jest nawet na ekranie przed zrobieniem zdjęcia- wystarczy ustawić autofokus na białą powierzchnię i już widać plamę różową jak stringi Barbie ;)

Stringi? Raczej reformy na pół ekranu :)

*

Offline tesbor

• **
  • 242
  • Sprzęt: Galaxy sIII + Galaxy Note II
« Odpowiedź #101 dnia: Listopad 25, 2009, 17:21:52 »
Niestety, ja musze "pochwalic" sie pierwszym martwym pikselem!!!
Zaczynam sie niepokoic o jakosc tego sprzetu - czy wiecie jakie sa warunki gwarancyjne na uszkodzone piksele?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #102 dnia: Listopad 25, 2009, 17:33:41 »
Ja poczekam z miesiąc na poprawkę, jak się nie pojawi to oddaję. Zawsze jak wymienią to miesiąc gwarancji dłużej ;)

*

Offline xaban

• *
  • 79
« Odpowiedź #103 dnia: Listopad 25, 2009, 17:53:32 »
Przerażający wątek, mam wrażenie, że jest coraz gorzej.

Jak kupowałem Touch Pro w przedsprzedaży, to nie było ani strachu ani problemów z pierwszą partią urządzeń.
A teraz? Strach się bać.
Konrad

*

Offline tq22

• *
  • 79
« Odpowiedź #104 dnia: Listopad 25, 2009, 18:10:25 »
bylem taki napalony na leosia  :O~ a tu taka kicha  :( jest coraz gorzej  :( i już nawet nie wiem czy jechać go odebrać  :worried:

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #105 dnia: Listopad 25, 2009, 18:19:32 »
a ja was nie rozumiem - nie podoba sie nie kupowac, czy jeczenie ze beee cokolwiek pomoze... jest tyle innych do wyboru...

« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2009, 18:21:03 wysłana przez tplewa »

*

Offline paskalxxx

• 34
  • Sprzęt: HTC HD
« Odpowiedź #106 dnia: Listopad 25, 2009, 18:23:55 »
odebralem dzis z euro.aparat ok.przycisk ok.generalnie telefon spelnil moje oczekiwania nie ma co narzekac.chyba ze na cos takiego jak brak mozliwosci dodania skrotu menadzera programow w zakladkach ulubione :)

*

Offline tq22

• *
  • 79
« Odpowiedź #107 dnia: Listopad 25, 2009, 18:25:14 »
a ja was nie rozumiem - nie podoba sie nie kupowac, czy jeczenie ze beee cokolwiek pomoze... jest tyle innych do wyboru...
i tu masz racje  :) jednak pozostaje dylemat  :-|

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #108 dnia: Listopad 25, 2009, 18:27:27 »

To poczekac - zrobil sie juz wysyp w PL, ludzie niedlugo zaczna sie wypowiadac i bedzie wiadomo cos konkretniej.

*

Offline xaltuton

• 396
« Odpowiedź #109 dnia: Listopad 25, 2009, 19:02:09 »

To kto bedzie narzekal, jak nikt nie kupi?
Napisane: Listopad 25, 2009, 19:01:06

To poczekac - zrobil sie juz wysyp w PL, ludzie niedlugo zaczna sie wypowiadac i bedzie wiadomo cos konkretniej.

Wysyp sie zrobi, ale ludzi, ktorzy nie korzystaja z netu :-|

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #110 dnia: Listopad 25, 2009, 19:17:09 »
a co daje narzekanie kogos kto jeszcze nie ma telefonu... niewiele to wnosi... a dylemat czy kupic to raczej osobiste sprawy.

Co do tego to juz ma troche osob z forum, czesc jeszcze czeka - niedlugo zaczna sie pojawiac opinie. Dla mnie najcenniejsze sa takie z uzywania przez jakies czas, a nie pierwsze odczucia po zakupie czy po zabawie przez jeden dzien.

*

Offline xaltuton

• 396
« Odpowiedź #111 dnia: Listopad 25, 2009, 20:03:29 »
a co daje narzekanie kogos kto jeszcze nie ma telefonu... niewiele to wnosi... a dylemat czy kupic to raczej osobiste sprawy.

Co do tego to juz ma troche osob z forum, czesc jeszcze czeka - niedlugo zaczna sie pojawiac opinie. Dla mnie najcenniejsze sa takie z uzywania przez jakies czas, a nie pierwsze odczucia po zakupie czy po zabawie przez jeden dzien.

Nie o to chodzi. Z jednej strony piszesz, zeby nie kupowac jak sie nie podoba i nie marudzic, a z drugiej strony czekasz na miarodajne opinie
od userow. Jak zrazeni ludzie nie kupia, to nie bedziesz mial opinii na necie. Ot taki oksymoron :) Niewazne, nie psujmy watku.

*

Offline Alwarez

• **
  • 239
  • iPhone 4S
« Odpowiedź #112 dnia: Listopad 25, 2009, 20:41:31 »
Według dzisiejszej  informacji z HTC Polska: "W poniedziałek spodziewamy się tzw. "fix'a", który dostępny będzie do pobrania z naszych stron internetowych."

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #113 dnia: Listopad 26, 2009, 17:43:29 »
Mam chyba szczęście bo nie mam różowej plamy. Chwilowo nie mam białej ściany pod ręką ale inne fotki nie maja różu.
Are you shpongled?

*

Offline Kaudii

• 1473
  • Sprzęt: HTC Leo, SGS, SGS II
« Odpowiedź #114 dnia: Listopad 26, 2009, 17:46:20 »
ja ma z polskiej dystrybucji i potwierdzam jest rozowa plama ale mniejsza niz ta ktora byla na prezentowanym zdjeciu

*

Offline paka

• 254
« Odpowiedź #115 dnia: Listopad 29, 2009, 08:21:03 »
Dla tych co tak sie goraczkuja wada HD2 http://wmpoweruser.com/?p=10749 oraz http://pda.pl/news/dowod_ze_projekt_pink_istnieje/. Wynika z tego,ze inne telefony tez maja taki efekt...

*

Offline K3m0T1989

• **
  • 110
  • Sprzęt: HTC HD2 + Samsung I8510
« Odpowiedź #116 dnia: Listopad 29, 2009, 11:03:02 »
Witam wszystkich jako ze to moj pierwszy post tutaj,
powolutku sie przymierzam tez do zakupu ale dopiero jak zostana naprawione te problemy oraz cena spadnie (wiec moze dopiero jak juz bedzie sprzedawany z WP7)

a teraz mam pytanie odnosnie tej plamy:
- moze jest jakis program do obslugi (aparatu) inny niz ten z htc i tam zobaczyc czy ta plama tez wystepuje?
sam uzywam symbiana i np. jest kilka programow do obslugi kamery (wiadomo ze nie tak rozwinietych itp) ale moze to cos pomoze jesli np. ta plamka nie wystapi podczas uzywania jakiegos zastepczego programu do aparatu.

pozdrawiam uzytkownikow forum i HD2.
Motorola T192 -> Motorola V50 -> Sony J70 -> Siemens SL45 -> Nokia 7650 -> Nokia 3410 -> Siemens ST55 -> Nokia 6600 -> SE P910i -> Nokia N95 -> Samsung I8510 + HTC HD2

*

Offline Alwarez

• **
  • 239
  • iPhone 4S
« Odpowiedź #117 dnia: Listopad 29, 2009, 11:13:23 »
Według informacji uzyskanych z HTC w przyszłym tygodniu powinien być dostępny na strobie HTC FIX likwidujący tą usterkę w HD2.

*

Offline chola

• 253
« Odpowiedź #118 dnia: Listopad 29, 2009, 13:46:14 »
DELETED
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2009, 16:30:32 wysłana przez chola »

*

Offline malgocha

• **
  • 145
  • Sprzęt: Xperia  HTC HD2
« Odpowiedź #119 dnia: Listopad 29, 2009, 14:16:58 »
Już było kolego o tym.