Różowy punkt na srodku podczas robienia zdjęć i po zrobieniu!!!!

• 157 Odpowiedzi
  • 29972 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tesbor

• **
  • 242
  • Sprzęt: Galaxy sIII + Galaxy Note II
Odp: Różowy punkt na srodku podczas robienia zdjęć i po zrobieniu!!!!
« Odpowiedź #60 dnia: Listopad 23, 2009, 20:35:35 »
Oto zdjęcie bloku obok.Ja tu żadnej plamki nie widzę. Na zdjęciu ścianu z bliska w pokoju..a i owszem..jest.

Chyba cie zmartwie - ja widze na twoim zdjeciu z elewacja budynku "rozowa plame"

Ja tez mam plame o intensywnosci  uzaleznionej od ilosci i jednorodnosci bieli w fotografowanej scenie.
Mysle, ze trzeba chwile poczekac by dokladnie okreslic przyczyne i sposob rozwiazania tego problemu.

« Odpowiedź #61 dnia: Listopad 23, 2009, 20:55:00 »
Owszem...można poczekać na rozwiązanie. Ale można rówież się tym nie przejmować :) .. i robić piękne zdjęcia lustrzanką :)

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #62 dnia: Listopad 23, 2009, 21:01:31 »
No ale pytanie czy z takiego powodu  (różowa plamka) opłaca się AŻ wysyłać sprzęt do reklamacji ? ( co oznacza pewnie z miesiąc bez fona :( ).

No wiesz, jak się płaci za sprzęt naprawdę grube pieniądze to chyba wszystko powinno działać jak należy. Ja bynajmniej nie mógłbym przymknąć na to oka tylko dlatego, że sprzęt będzie przez to przez jakiś czas w serwisie.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline Morus

• 2
  • Sprzęt: Loox N560,  HTC HD2,
« Odpowiedź #63 dnia: Listopad 23, 2009, 21:08:55 »
Cześć,
powołując się na strone MobileTechWorld, HTC poinformowało kogoś z XDA-dev, iż problem dotyczy oprogramowania i obecnie HTC pracuje nad hotfixem.
Link do newsa: http://www.mobiletechworld.com/2009/11/23/update-on-htc-hd2-camera-issue-software-related/
tam znajdziecie też link do dyskusji na ten temat na forum xda-dev.

Sam czekam na HD2 z EuroAGD, mam nadzieję ze faktycznie Hotfix ktory sie ukaże rozwiąże problem aparatu.
Pozdrawiam,

Morus

*

Offline stokrot

• 384
  • Sprzęt: htc leo
« Odpowiedź #64 dnia: Listopad 23, 2009, 21:15:13 »
Owszem...można poczekać na rozwiązanie. Ale można rówież się tym nie przejmować :) .. i robić piękne zdjęcia lustrzanką :)

No tak, tylko właśnie większość zdjęć które robimy to właśnie fonem a nie lustrzanką .
Profesjonalnym aparatem to robimy tylko te wcześniej  zaplanowane , a te chyba nie są zawsze najlepsze  :)

*

Offline noko007

• 23
  • Motorola A1000->HTC Universal->HD2
« Odpowiedź #65 dnia: Listopad 23, 2009, 21:25:38 »
... Ja akurat już raz dostałem w łapy wadliwego HTC (wczesny HD z odłażącą okrutnie farbą) i chyba jednak warto poczekać na "przetarcie" się na rynku...

Wymienili Ci na nowego HD'ka ??

*

Offline tesbor

• **
  • 242
  • Sprzęt: Galaxy sIII + Galaxy Note II
« Odpowiedź #66 dnia: Listopad 23, 2009, 21:34:22 »
Sami widzicie, ze rozne informacje sie pojawiaja raz, ze to wada sprzetowa teraz, ze to porogramowa.
Dlatego nie ma co panikowac jest dluga gwarancja na Leo, a poza tym sprzet i tak jest full-wypas mimo tej rozowej-wpadki HTC!

*

Offline paka

• 254
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #67 dnia: Listopad 23, 2009, 22:21:08 »
Ja tam jestem  daltonista i żadnych plam na zdjeciach nie widze :P

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #68 dnia: Listopad 23, 2009, 23:33:06 »
... Ja akurat już raz dostałem w łapy wadliwego HTC (wczesny HD z odłażącą okrutnie farbą) i chyba jednak warto poczekać na "przetarcie" się na rynku...

Wymienili Ci na nowego HD'ka ??

Nie, bo był z UK bez papierów.

*

Offline mkursor

• **
  • 139
  • Sprzęt: HTC Desire HD

*

Offline mika34

• **
  • 175
  • X1 > Touch Pro 2>HD2> Galxy S
  • Sprzęt: Galaxy, Wave
« Odpowiedź #70 dnia: Listopad 24, 2009, 11:26:01 »
Trzba bedzie odeslac!
"Życia się nie kupi, za to sprzedać łatwo!"

*

Offline paka

• 254
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #71 dnia: Listopad 24, 2009, 11:51:56 »
http://www.komorkomaniak.pl/20723/htc-wymieni-wadliwe-hd2/

Informacje z tego newsa jest chyba troche spozniona. Poczatkowo byla informacja, ze jest to wina sprzetowa, ale teraz HTC poinformowalo, ze tyczy sie to oprogramowania. W najblizszym czasie pojawi sie odpowiedni fix.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #72 dnia: Listopad 24, 2009, 12:15:26 »
Właśnie dzwonili do mnie z expansys, czekają na nową partię, technicy potwierdzą, że jest bez wad i mogę do nich wysłać HD2 na wymianę.
Z polskiej dystrybucji pewnie trzeba będzie dymać do Regenersis i czekać tygodniami.
Ciągle mnie zaskakują zagraniczni dostawcy. Ostatnio Brando HK, jak za darmo dostałem drugą ładowarkę biurkową do Diamonda w miejsce słabo działającej synchronizacji w pierwszej. Wystarczył email.
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 12:33:21 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline Obiwan666

• 350
  • Sprzęt: Corby II :), SGS2
« Odpowiedź #73 dnia: Listopad 24, 2009, 12:25:39 »
Informacja z tego zrodla http://www.komorkomaniak.pl/20723/htc-wymieni-wadliwe-hd2/ rzeczywiscie jest troche spozniona, ponizej link do oficjalnego stanowiska HTC z pocketnow.com.

http://pocketnow.com/rumor/htc-hd2-camera-issue-is-software-related

*

Offline tplewa

• 688
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #74 dnia: Listopad 24, 2009, 12:58:11 »
Informacja z tego zrodla http://www.komorkomaniak.pl/20723/htc-wymieni-wadliwe-hd2/ rzeczywiscie jest troche spozniona, ponizej link do oficjalnego stanowiska HTC z pocketnow.com.

http://pocketnow.com/rumor/htc-hd2-camera-issue-is-software-related

tjja bo takie sa efekty bezmyslnego bicia piany i robienia fermentu bez dokladnego czytania, a to info o sofcie bylo nawet w tym temacie...

Pomijajac juz to ze jak sie daje na stronie newsa z stwierdzeniem oficjalna wypowiedz HTC to powinno sie ja zdobyc bezposrednio od osoby zajmujacej sie PR w HTC...

« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 13:04:49 wysłana przez tplewa »
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #75 dnia: Listopad 24, 2009, 13:24:33 »
This will be released as soon as possible.   - zdanie klucz. A całe info odczytałbym raczej tak: Ludzie, nie róbcie sobie jaj, nie poróbujcie odsyłać nam swoich telefonów - zdajecie sobie sprawę jaki to jest koszt? Przeciez ta plamka to nic takiego. Wprawdzie najpierw myśleliśmy że to wina sprzętu ( ciii... w sumie nadal tak myślimy ) ale teraz wiemy, że to wina softu ( ciii... tak bedzie taniej i nie bedzie problemu z odsyłanym sprzetem, tylko - cholera - co to może być? ). Jak tylko wymyślimy coś co rozjaśni różówe natychmiast damy Wam znać i będziecie sobie to mogli sami naprawić instalując fixa. Obym się mylił.

*

Offline Wielki.Brat

• *
  • 99
  • Sprzęt: HTC ONE X, iPhone 4S, iPad2
« Odpowiedź #76 dnia: Listopad 24, 2009, 13:31:31 »
A ja ma pytanie trochę z innej beczki za co przepraszam, czy da się wydłużyć dźwięk alarmu bo wydaje mi się trochę za krótki .
Ustawiam alarm , alarm się włącza i działa około 5 sekund a potem zasypia na 1 minute i znowu włącza się na 5 sekund i to wszystko.
A i jak u was z tym przyciskiem zakańczania rozmowy (macie widoczny mniejszy skok)??
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 13:34:18 wysłana przez Wielki.Brat »
To nie tablica ogłoszeń!

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #77 dnia: Listopad 24, 2009, 13:33:39 »
This will be released as soon as possible.   - zdanie klucz. A całe info odczytałbym raczej tak: Ludzie, nie róbcie sobie jaj, nie poróbujcie odsyłać nam swoich telefonów - zdajecie sobie sprawę jaki to jest koszt? Przeciez ta plamka to nic takiego. Wprawdzie najpierw myśleliśmy że to wina sprzętu ( ciii... w sumie nadal tak myślimy ) ale teraz wiemy, że to wina softu ( ciii... tak bedzie taniej i nie bedzie problemu z odsyłanym sprzetem, tylko - cholera - co to może być? ). Jak tylko wymyślimy coś co rozjaśni różówe natychmiast damy Wam znać i będziecie sobie to mogli sami naprawić instalując fixa. Obym się mylił.

Sami moga nie wiedziec i nie ma sie co dziwic, znalezienie problemu dosc czesto nie jest tak chop siup - choc tutaj to przoduje Microsoft :)

Jednak wychodzi tutaj zaniedbanie HTC jak i ludzi testujacych prototypy, ze tego nie zauwazyli...

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #78 dnia: Listopad 24, 2009, 13:43:32 »
Jednak wychodzi tutaj zaniedbanie HTC jak i ludzi testujacych prototypy, ze tego nie zauwazyli...

Zauważyli, zauważyli - to nie jest tak niszowa sprawa, żeby to komukolwiek w testach umknęło - najlepszy dowód, że userzy tak szybko to zauważyli. Nakłady produkcyjne i niecierpliwość klientów były juz tak wielkie, że po prostu poszszłłoo w swiat. Przeciez i tak częśc z klientów nie zwróci na to uwagi. Gdyby wycofali cała serię straty byłyby i tak większe. Na chwile obecną realizacja umów musi biec płynnie a oni jeszcze nie mają odpowiedniej ilości sprzętu w zapasie aby realizowac wymiany. Niedotrzymanie umów związanych z opóźnieniem dostaw pewnie kosztowałoby ich wiecej. Poza tym prestiż - z jednej strony tworza nowe loga, inwestują w reklame a tu takie zonk - trzeba go więc zbagatelizować i odwlec w czasie tłumacząc, że to usterka softwerowa - banalnie prosta do usunięcia fixem. Mam nadzieję, że nie będą dosyłac klientom puszek z białą farbą celem samodzielnego retuszowania zdjęć  :E
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 13:46:29 wysłana przez zygzag »

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #79 dnia: Listopad 24, 2009, 13:48:13 »

Zauważyli, zauważyli - to nie jest tak niszowa sprawa, żeby to komukolwiek w testach umknęło. Nakłady produkcyjne i niecierpliwość klientów były juz tak wielkie, że po prostu poszszłłoo w swiat. Przeciez i tak częśc z klientów nie zwróci na to uwagi. Gdyby wycofali cała serię straty byłyby i tak większe. Na chwile obecną realizacja umów musi biec płynnie a oni jeszcze nie mają odpowiedniej ilości sprzętu w zapasie aby realizowac wymiany. Niedotrzymanie umów związanych z opóźnieniem dostaw pewnie kosztowałoby ich wiecej. Poza tym prestiż - z jednej strony tworza nowe loga, inwestują w reklame a tu takie zonk - trzeba go więc zbagatelizować i odwlec w czasie tłumacząc, że to usterka softwerowa - banalnie prosta do usunięcia fixem. Mam nadzieję, że nie będą dosyłac klinetom puszek z białą farbą celem samodzielnego retuszowania zdjęć  :E

To co opisales to jest najlepsza metoda na pogrzebanie firmy, HTC nie robil tego jako jakis OEM wiec watpie by mial jakies zobowiazania co do terminu dostaw. Tak samo firmy maja najczesciej w poszanowaniu niecierpliwosc klienta...

Watpie by ktos swiadomie cos takiego praktykowal majac na uwadze rozwoj i dobre imie firmy... HTC to nie M$ ze moze sobie na takie praktyki pozwolic...

z drugiej strony ten efekt bardziej wyglada na zle przetwarzanie danych z matrycy niz problem z hardware, choc nie wyklucza to ze moze to byc jakis bardzo dziwny problem sprzetowy (ale w to watpie... bo wadliwa matryca czy przetwornik dawala by inne efekty).
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 13:53:28 wysłana przez tplewa »

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #80 dnia: Listopad 24, 2009, 13:58:52 »
To co opisales to jest najlepsza metoda na pogrzebanie firmy, HTC nie robil tego jako jakis OEM wiec watpie by mial jakies zobowiazania co do terminu dostaw. Tak samo firmy maja najczesciej w poszanowaniu niecierpliwosc klienta...
Watpie by ktos swiadomie cos takiego praktykowal majac na uwadze rozwoj i dobre imie firmy... HTC to nie M$ ze moze sobie na takie praktyki pozwolic...
W dzisiejszych czasach nie ma juz żadnych zasad - liczy się tylko zysk. Taka bzdeta i tak nie pogrzebie takiej firmy bo nie jest ona już początkująca na rynku. Umowy na pewno mieli z kims zawarte - to nie piekarnia, że chleb i tak zawsze się sprzeda. Zapewne prowadzili prepreorder - inwestowałbyć milony baksów nie mając pewności, że Twój towar będzie miał nabywców od zaraz? Coś na pewno wymyślą ale jak sądzę najpier bedą próbowali zrobić coś najtańszego. Przecież jak Ci samochód stanie to nie robisz od razu "kapy" silnika tylko sprawdzasz przyczyny idąc od najprostszych. Najpierw trzeba nałoić kasy aby mieć na realizacje gwarancji. Zresztą - co będzie to będzie, nie moja sprawa. Swoją drogą chyba bym się wściekł wydając ponad 2,5 kzeta za tego typu sprzęt z takim felerem szczególnie dlatego, że stosunkowo często używam aparatu ( geotaging ).
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 14:26:58 wysłana przez zygzag »

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #81 dnia: Listopad 24, 2009, 14:05:39 »
Owszem umowy mogli miec, ale raczej nie obwarowane karami. Takiego czegos producent by nie podpisal, zreszta takie cos sie stosuje w wypadku gdy ktos jest podwykonawca. Do tego wycofanie felernej partii sprzetu jest zazwyczaj tansze od procedury serwisowania...
Wbrew pozora koszt wyprodukowania takiego telefonu jest smiesznie niski... glowny element ceny to koszt jaki musi sie zwrocic za to co mowisz - czyli pieniadze poswiecona na projekt urzadzenia, reklame itd.

*

Offline Mozart

• *
  • 72
  • Sprzęt: iPhone 4
« Odpowiedź #82 dnia: Listopad 24, 2009, 14:08:05 »
Moim skromnym zdaniem, jeśli problem nie występuje przy fotkach robionych z lampą a tylko przy tych bez, to jest wina software'u.

*

Offline pafciu

• **
  • 126
« Odpowiedź #83 dnia: Listopad 24, 2009, 14:35:47 »
Oto zdjęcie bloku obok.Ja tu żadnej plamki nie widzę. Na zdjęciu ścianu z bliska w pokoju..a i owszem..jest.
Szok! Fatalne jest to zdjęcie, nawet nie chodzi o plamkę ale szumy niesamowite, to k700 już chyba lepsze zdjęcia robił...

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #84 dnia: Listopad 24, 2009, 14:40:13 »
Szok! Fatalne jest to zdjęcie, nawet nie chodzi o plamkę ale szumy niesamowite, to k700 już chyba lepsze zdjęcia robił...

A te zdjecia ogladales ?
http://www.gsmarena.com/htc_htd2-review-418p9.php

*

Offline pafciu

• **
  • 126
« Odpowiedź #85 dnia: Listopad 24, 2009, 14:45:35 »

A te zdjecia ogladales ?

Ogladałem. Zastanawiająca różnica.

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #86 dnia: Listopad 24, 2009, 14:49:42 »
A te zdjecia ogladales ?

Warto przeczytać podsumowanie - wydaje się dość obiektywne

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #87 dnia: Listopad 24, 2009, 14:50:34 »

A te zdjecia ogladales ?

hmm dlaczego zastanawiajaca - matryca daje szumy jak jest za malo swiatla - czyli bylo za ciemno...

A te zdjecia ogladales ?

Warto przeczytać podsumowanie - wydaje się dość obiektywne

tak ten test jest przyzwoicie przeprowadzony...
Najlepiej patrzec na tablice testowe - na nich wychodza wszelkie wady aparatow (pomijam tutaj ta rozowa plame)...
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 14:53:18 wysłana przez tplewa »

« Odpowiedź #88 dnia: Listopad 24, 2009, 14:56:50 »
http://www.komorkomaniak.pl/20723/htc-wymieni-wadliwe-hd2/

jako auto tego newsa chciałem przeprosić za to, iż mogłem kogoś wprowadzić w błąd. Został on już zaktualizowany.

Dziękuję za (trochę przypadkowe) zwrócenie mi uwagi :)

Pozdrawiam
Mateusz

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
« Odpowiedź #89 dnia: Listopad 24, 2009, 15:18:59 »

Zdjecia sa wyswietlane we flashu. Jakos podchodze do tego nieufnie, zwlaszcza, ze ich jakosc mocno kloci sie z tymi, ktore
widzialem w innym miejscu. Te, ktore widzialem na wlasne oczy tez sie roznily. Moze po prostu poprosimy
innych uzytkownikow o pare probek w dzien (najlepiej w sloncu) w pelnym rozmiarze (lub wycinku 1:1)
Bo moze zaraz sie okaze, ze czesc aparatow robi mdle a czesc nie (tak jak z rozowa plama) :)
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.