roznica w czulosciach ekranow

• 70 Odpowiedzi
  • 16227 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline el.kamilus

• 318
Odp: roznica w czulosciach ekranow
« Odpowiedź #60 dnia: Marzec 27, 2010, 18:30:49 »
Jak chcesz to możesz kalibrować.
Ustawienia windows/system/screen
ustawienia windowsa jedziesz na ustawienia manili klikasz więcej czy też menu na dole i wszystkie ustawienia.... dalej jak wyżej.

« Odpowiedź #61 dnia: Marzec 28, 2010, 06:16:41 »
Ja nie mam żadnych problemów które tutaj wymieniliście niemniej jednak skusiłem się na kalibracje palcem gdyż mój najlepszy wynik w TouchMark wynosił 30 tyś., Po kalibracji wynik jest o niebo lepszy: 1-3 tyś.
Morał:
Nie obawiajcie się kalibracji "palcem", trzeba nauczyć waszego Leo gdzie trafiacie paluchem widząc "punkt".

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #62 dnia: Kwiecień 02, 2010, 12:29:09 »
A ja dzisiaj dostałem swojego drugiego Leo. Pierwszy był kupiony w dniu premiery (26.XI), ten jest nówka, ma nawet fabrycznie wgrany 1.66. I co? Ano nic- ekrany są moim zdaniem identyczne. Pisze się podobnie, reagują podobnie, jednym słowem dla mnie dokładnie to samo.

Jedyne co zauważyłem, to zdecydowanie lepsze przyciski pod ekranem- mniej luzu, lepiej się je wciska, ogólnie duża poprawa.

« Odpowiedź #63 dnia: Maj 24, 2010, 09:16:53 »
Witam jestem nowym użytkownikiem chcącym zasmakować w htc HD2 leo, czy moglibyście jasno opisać ( jeżeli to możliwe ) jak sprawdzić czy telefon jest ze starym czy nowym ekranem bez zrywania foli. Ponieważ nie chce się nadziać.  :E

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #64 dnia: Maj 24, 2010, 15:18:30 »
Jak popatrzysz pod światło to zobaczysz kreseczki przecinające się na ekranie pod kątem prostym - to mają oba ekrany. Nowy ekran na przecięciach ma jeszcze takie jasne kropeczki stary ma tylko kreseczki. Poszukaj na forum filmiku lub na YT.
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

« Odpowiedź #65 dnia: Maj 24, 2010, 15:45:18 »
Dzięki  :ok: tak uczynię.

« Odpowiedź #66 dnia: Czerwiec 12, 2010, 13:11:49 »
Kupiłem swojego pierwszego HTC HD2 i ku mojemu zaskoczeniu na skrzyżowaniu kresek na ekranie nie ma kropek lecz raczej małe kreseczki z góry na duł oraz w notatniku jak przlatuje palcem czy to szybko czy też wolno kreska jest niemal idealnie prosta, nie tak jak na youtube pokazują że jakoś tam lata na boki i czy to oznacza że jest jakiś nowszy model? Dodam że kupiłem go z salonu plusa 12.06.2010 z nainowszym softem (1.66).

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #67 dnia: Czerwiec 12, 2010, 14:10:06 »
Zobaczysz po czasie w użytkowaniu. Mnie się po tygodniu rozkalibrował.

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #68 dnia: Czerwiec 13, 2010, 12:38:20 »
Albo i nie, u mnie po ponad 2 miesiącach wciąż bomba! I... Powiem Wam, że aż mi dziwnie trochę... System WM idzie zasadniczo do piachu (bo WP7 to jednak już kompletnie inna filozofia) a tu pierwsze pda z którym nie trzeba walczyć, reaguje błyskawicznie, nic nie muli, nie brakuje pamięci RAM itd... Zamieniłby człowiek na Androida bez cienia wyrzutów sumienia, a tak... :) 

« Odpowiedź #69 dnia: Czerwiec 26, 2010, 10:47:54 »
To znów ja pod 2 tygodniach dalej prosta kreseczka w notatniku (idzie zgodnie z ruchem palca)  a używałem leo intensywnie

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #70 dnia: Czerwiec 26, 2010, 12:11:26 »
Albo i nie, u mnie po ponad 2 miesiącach wciąż bomba! I... Powiem Wam, że aż mi dziwnie trochę... System WM idzie zasadniczo do piachu (bo WP7 to jednak już kompletnie inna filozofia) a tu pierwsze pda z którym nie trzeba walczyć, reaguje błyskawicznie, nic nie muli, nie brakuje pamięci RAM itd... Zamieniłby człowiek na Androida bez cienia wyrzutów sumienia, a tak... :)

Nie wszystkie były wadliwe :) - cieszę się, że nie musisz wysyłać do serwisu, nikomu tego przeżycia nie życzę  :mrgreen: