ROM 2.01 na video

• 8 Odpowiedzi
  • 1520 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
ROM 2.01 na video
« dnia: Grudzień 21, 2009, 16:24:42 »
htc HD2 new rom 2.01 test with document tab preview

Z zakładką Documents, wciąż bez przesuwanych na boki ekranów zamiast zakładek w oknach dialogowych, niestety... Czyli wciąż będziemy czekali na właściwy ROM, nawet mając 2.01

*

Offline Kaudii

• 1473
  • Sprzęt: HTC Leo, SGS, SGS II
Odp: ROM 2.01 na video
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 21, 2009, 16:50:35 »
dziwne mialem na chwile wgrany ten rom ale owej zakładki w nim nie widzialem

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 21, 2009, 16:52:02 »
Czyli wciąż będziemy czekali na właściwy ROM,

Właściwy to będzie ten bez Manili :P

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 21, 2009, 17:04:58 »
Może dla Ciebie, dla mnie Manila stanowi jedną z największych wartości tego telefonu.
Zauważ, że to własnie Manila jest tym, co jest najczęściej przenoszone na inne telefony, w tym Omnię i iPoo

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 21, 2009, 17:29:31 »
dziwne mialem na chwile wgrany ten rom ale owej zakładki w nim nie widzialem
Standardowo ta zakładka nie jest uruchomiona w Manilli. Tez mialem 2.01, po uruchomieniu jej, były IDS-y, niestety Spolszczenie tego nie objeło.

*

Offline malgocha

• **
  • 145
  • Sprzęt: Xperia  HTC HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 21, 2009, 18:34:50 »
Gdzie można pobrać ten nowy Rom

*

Offline mika34

• **
  • 175
  • X1 > Touch Pro 2>HD2> Galxy S
  • Sprzęt: Galaxy, Wave
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 21, 2009, 18:55:37 »
Prócz zakladki dokuments, dodania komeng glosowych w others i w bibliotece muzyka nowy design wybierania utworów zadnych innych zmian nie zauważyłem.
Co najbardziej mnie dziwi, że wciąż nie ma Task Managera ugotowanego w ROM-ie.

Radio starsze niz w wersji 1.61 co nie znaczy ze gorsze :]
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2009, 19:15:00 wysłana przez mika34 »
"Życia się nie kupi, za to sprzedać łatwo!"

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 21, 2009, 19:17:27 »
Przekleiłem z innego wątku, miałem przez chwilę ten ROM:
Co do wersji 2.01:
- wszystko działa szybciej wg mnie;
- brak problemów z dublowanie zdjęć;
- My Location podaje nareszcie Łódź a nie Łódzkie
- niestety sporo jakiegoś badzewia ale zawsze można skasować;
- SplashScreen podaje, ze to wersja testowa nie do sprzedaż ale to tez można usunąć...
- spolszczenie coś mówi na początku, ze nie jest do tej wersji ale mozna je zainstalować i jest PL;
To tak na tę chwilę.

No i po paru chwilach wykrzacza się moduł telefonu więc dupa...nie można go wywołać w ogóle.

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 21, 2009, 23:11:04 »
Może dla Ciebie, dla mnie Manila stanowi jedną z największych wartości tego telefonu.
Zauważ, że to własnie Manila jest tym, co jest najczęściej przenoszone na inne telefony, w tym Omnię i iPoo

Nie chcę tu rozpętywać wojny o manilę, bo to wolny kraj, ale naprawdę warto szanować odmienne poglądy. Osobiście wyrwałbym manilę nawet z kawałkiem płytki drukowanej, gdyby tylko była taka możliwość. Uważam, że owszem jest ładna i efektowna, ale nie efektywna. I główna jej wada - prawie wcale nie konfigurowalna. Dla mnie to dyskwalifikacja, bo nie chcę używać tego, co mi dali, tylko tego co sam uznam za przydatne i sam sobie skonfiguruję. A taki jest np. Spb MobileShell. To trochę jak porównanie iPhone i WM - pierwszy dla tych, co nic sobie nie umieją sami zrobić i nie mają takiej potrzeby, drugi dla tych, co mają pojęcie, chcą pogrzebać i uzyskać efekt ściśle dopasowany do własnych potrzeb.
O ile w Blackstone można było manilę po prostu wyłączyć, o tyle w Leo baaardzo by się przydało odzyskanie zajętej przez manilę pamięci, bo jak wszyscy wiedzą, akurat tej katastrofalnie brakuje (się HTC wybitnie popisało na tym polu - spektakularny krok wstecz).
Tak więc z pewnością potrzebna jest także wersja ROMu bez manili i amatorów będzie niemało.
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)