Pytanie o programy i nie tylko

• 51 Odpowiedzi
  • 13238 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: Pytanie o programy i nie tylko
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 23, 2010, 20:17:34 »
Grupy w WM zawsze były do bani zrobione. I każda nowa wersja nie przynosi w tym temacie żadnej poprawy...

« Odpowiedź #31 dnia: Luty 23, 2010, 20:17:47 »
Udało się przez TC, dzięki :)

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #32 dnia: Luty 23, 2010, 21:04:17 »
Grupy w WM zawsze były do bani zrobione. I każda nowa wersja nie przynosi w tym temacie żadnej poprawy...

vonski a spotkałeś się z jakimś programem do edytowania kontaktów na PC? Bo tak szukam szukam i nic... :/
Tak poza tematem z ciekawości. Jak u Ciebie wypada porównanie HD2 do 3GS?

Dopatrzyłem się też drobnej wady HD2... tzn nie do końca to wada ale w moim przypadku można tak powiedzieć. W aucie mam zestaw głośnomówiący SE HCB-700. Niby połączyć się da ale z książki telefonicznej nie da się korzystać  :(
Nie wiecie czy czasem nie można czegoś w tym temacie zdziałać?

*

Offline speedboy86

• 17
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO
« Odpowiedź #33 dnia: Luty 23, 2010, 21:41:51 »
Zainstalowałem Taskbar Download DJC Leo Taskbar V4c Blue.cab z http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=584531&highlight=taskbar wszystko ładnie wygląda jednak nie mam ikonki stanu baterii. Gdzie leży problem?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #34 dnia: Luty 23, 2010, 22:00:26 »
vonski a spotkałeś się z jakimś programem do edytowania kontaktów na PC? Bo tak szukam szukam i nic... :/
A Outlook nie wystarczy? Przecież można zsynchronizować i bawić się w nim do woli, a potem wrzucić z powrotem na PPC...

Hmmm, jakby to powiedzieć.... ostatni weekend spędziłem na tuningu iPoo i od tego czasu to on jest moim głównym telefonem  :oops:
Tylko tej nieszczęsnej Automapy brakuje, a ja sporo jeżdżę....

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #35 dnia: Luty 24, 2010, 16:30:39 »
A Outlook nie wystarczy? Przecież można zsynchronizować i bawić się w nim do woli, a potem wrzucić z powrotem na PPC...

U mnie nie wypali bo nie używam Outlooka tylko The Bata. Nie mam go nawet zainstalowanego dlatego właśnie pytałem o jakieś programy ale widać, że chyba nie ma czegoś takiego.

*

Offline lukaszr

• 24
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #36 dnia: Luty 26, 2010, 13:51:46 »
Podepnę się pod wątek, bo tematyka pytań podobna.

Od wczoraj mam Leo i już dzisiaj krew mnie zalała i myślałem, że Leo wyląduje za oknem - 5h wprowadzania danych i szlak wszystko trafił - telefon jak dałem koledze nagle zaczął zamulać - wyjąłem baterię i dalej to samo - niestety zrobiłem HR - wszystkie dane i 5h pracy poszło nie powiem gdzie - po prostu z wściekłości zapomniałem, że HR wywala wszystko.

Mam kontakty w Outlooku i je przywróciłem niestety mam kilka grup, a w tych grupach po 100 osób.
Siedziałem jak kretyn 2h i każdy kontakt danej grupy edytowałem żeby zmienić dzwonek - teraz po przywróceniu kontaktów wszystkie informacje o dźwiękach zniknęły.

Moje pytania może dla niektórych proste:

1. skoro pewnie będę wgrywał kuchenne ROMy to co można zrobić aby za każdym razem nie musiał siedzieć kilku h i zmieniać każdemu dzwonek ? Czy można przypisać dzwonek grupie ? Czy aplikacje Pimbackup, SPB Backup są w stanie mi pomóc z w tej sprawie ? Czy one zachowują całe ustawienia użytkowników ?
2. jak zachować wszelkie ustawienia telefonu po zmianie ROMu ? Nie uśmiecha mi się ustawianie tego co kilka dni, bo tak pojawiają się nowe ROMy.

Bardzo proszę o wyrozumiałość.

« Odpowiedź #37 dnia: Luty 26, 2010, 15:43:05 »
"2. jak zachować wszelkie ustawienia telefonu po zmianie ROMu ? Nie uśmiecha mi się ustawianie tego co kilka dni, bo tak pojawiają się nowe ROMy.

Bardzo proszę o wyrozumiałość."

spb backup powinien Ci pomoc- zachowa kontakty oraz ustawienia telefonu; przy backupowaniu i przywracaniu mozesz podjąc decyzję co chcesz backupowac/przywracac;
dodatkowo mozesz sobie wlaczyc automatyczny backup wg.wlasnych ustawien (np kontakty,wiadomosci  codziennie o g.20)
program zrobi backup, zrestartuje telefon i  wpisze za Ciebie PIN...

IMO ten program powinien byc dolaczany do kazdego  telefonu z WM....

pzd
K
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2010, 15:45:50 wysłana przez kondziu »

*

Offline lukaszr

• 24
« Odpowiedź #38 dnia: Luty 26, 2010, 16:17:00 »
Dziękuję Kondziu za podpowiedź. Zainstalowałem i jest ok.

Teraz tylko jeszcze pytanie o grupowe ustawienia.
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2010, 19:18:39 wysłana przez lukaszr »

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #39 dnia: Marzec 02, 2010, 06:15:21 »
Dobra kolejne pytanko.... coś wydaje mnie się, że widziałem gdzieś coś w tym temacie ale nie udaje mnie się znaleźć.

Mam skonfigurowane dwie skrzynki e-mailowe na Leo. Wysyła, pobiera jest ok, ale....
Pobieram raz (oczywiście nagłówki a następnie całość). Wiadomość jest dla mnie ważna więc jej nie usuwam.
Pół dnia później pobieram wiadomości ponownie. Pojawiają się te nowe a stara (ta istotna) znika.
Nie mam jej ani w manili ani w folderach skrzynki.
O co z tym fantem chodzi i co zrobić aby wiadomości stare (tj nie usunięte ręcznie) nie znikały?

*

Offline Alwarez

• **
  • 239
  • iPhone 4S
« Odpowiedź #40 dnia: Marzec 02, 2010, 07:40:47 »

Dopatrzyłem się też drobnej wady HD2... tzn nie do końca to wada ale w moim przypadku można tak powiedzieć. W aucie mam zestaw głośnomówiący SE HCB-700. Niby połączyć się da ale z książki telefonicznej nie da się korzystać  :(

Sprawdz czy SE HCB-700 obsługuje standard SAP (SIM Access Profile), bo HD2 obsługuje to na 100 % i trudno pisać tu o wadzie HD2.

*

Offline doncieslacco

• *
  • 96
« Odpowiedź #41 dnia: Marzec 02, 2010, 08:08:19 »
Jako że wątek o programach traktuje, pozwolę się podpiąć ze swoim problemem: w Total Commanderze od wersji 2.5 powinna być możliwość wysyłania plików przez bluetooth, jednak mimo posiadanej wersji 2.51 takiej opcji nie ma. Coś z tym można zrobić, by TC działał prawidłowo w powyższej kwestii ??

buntownik, nie z wyboru - charakteru

*

Offline McAron

• **
  • 128
  • Sprzęt: HTC HD2 , SPV M650 , AM 6.6
« Odpowiedź #42 dnia: Marzec 02, 2010, 08:30:58 »
Dobra kolejne pytanko.... coś wydaje mnie się, że widziałem gdzieś coś w tym temacie ale nie udaje mnie się znaleźć.

Mam skonfigurowane dwie skrzynki e-mailowe na Leo. Wysyła, pobiera jest ok, ale....
Pobieram raz (oczywiście nagłówki a następnie całość). Wiadomość jest dla mnie ważna więc jej nie usuwam.
Pół dnia później pobieram wiadomości ponownie. Pojawiają się te nowe a stara (ta istotna) znika.
Nie mam jej ani w manili ani w folderach skrzynki.
O co z tym fantem chodzi i co zrobić aby wiadomości stare (tj nie usunięte ręcznie) nie znikały?
Podepnę się pod pytanie el.kamilusa. Mam dokładnie tak samo. Na razie poradziłem sobie w ten sposób, iż ważne e-maile przenoszę do folderu "wersje robocze" i tam przechowuję (z tego folderu nie znikają).
Wolałbym jednak aby e-maile zostawały w skrzynce odbiorczej bez takich kombinacji.

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #43 dnia: Marzec 02, 2010, 09:19:58 »
musicie w ustawieniach wiadomości zmenić by pokazywał wszystkie maile a macie zapewne ustawione np. z 3 ostatnich dni (więc za każdym razem będzie pokazywał tylko z 3 ostatnich nie więcej)
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline McAron

• **
  • 128
  • Sprzęt: HTC HD2 , SPV M650 , AM 6.6
« Odpowiedź #44 dnia: Marzec 02, 2010, 12:59:43 »
Ok. Już wszystko jasne. :D
Start - email - wybierz konto - menu - opcje - (zaznaczyć konto) - harmonogram wysyłania/odbierania - pobierz wiadomości - wszystkie wiadomości.
Dzięki.

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #45 dnia: Marzec 02, 2010, 21:24:47 »
musicie w ustawieniach wiadomości zmenić by pokazywał wszystkie maile a macie zapewne ustawione np. z 3 ostatnich dni (więc za każdym razem będzie pokazywał tylko z 3 ostatnich nie więcej)

Hmmm ale nie do końca mi to pasuje. Ta opcja tyczy się dokładnie (przynajmniej tak jest opisana) "Pobierz wiadomości" Czyli ja to rozumiem, że ma pobierać wiadomości które dotarły na skrzynkę np w ciągu ostatnich 3 dni. Jeśli np nie kasuję listów ze skrzynki to zaznaczając tą opcję nie będzie mi za każdym razem pobierał wszystkich wiadomości. Oczywiście mogę źle rozumować ale raczej jest to niewłaściwie nazwana czy też przetłumaczona funkcja w opcjach.

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #46 dnia: Marzec 02, 2010, 22:09:48 »
niestety jest jak pisałem wyżej i za każdym razem skrzynka wyszukuje zmian wg ustalonej zasady
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #47 dnia: Marzec 11, 2010, 20:43:16 »
Panowie mam kolejne pytanko. Założyłem odpowiedni topic ale coś marnie tam w dziale idzie z odpowiedziami tak więc podam poniżej linka do niego.... może ktoś coś podpowie :)
http://pdaclub.pl/forum/pocket-pc-z-telefonem-ogolnie/pare-pytan-w-temacie-sms-na-hd2/

*

Offline ErV

• 1
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 06, 2010, 11:36:24 »

Nie wiecie czy czasem nie można czegoś w tym temacie zdziałać?

Witam! czy może mi ktoś doradzić zestaw głośnomówiący do HD2 używający głośników w aucie mam subaru outbac, moze da się dokupic blut. do radia seryjnego pozdrawiam

« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 06, 2010, 12:16:03 »
używam nokii ck-100 i działa bez zarzutu

« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 06, 2010, 16:58:34 »
Pomocy,
nie wiem czy to po tym ale zainstalowałem tą nakłądkę:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=599049&highlight=djcedric
i kicha. Gdy odpalam dzwonienie (telefon) ukazuje mi się klawiatura i żadnych kontaktów.
Gdy wchodzę w kontakty i klinkam w jakis ukazuje mi się między innymi akcja(połącz z komórką) klikam w to nic się nie dzieje.
Jak to zmienić bo strasznie utrudniłem sobie najważniejszą funkcję aparatu czyli dzwonienie :(
Pzdr

edit:
HR pomógł
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2010, 19:34:57 wysłana przez Pit73 »

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 09, 2010, 01:14:06 »
Witam! czy może mi ktoś doradzić zestaw głośnomówiący do HD2 używający głośników w aucie mam subaru outbac, moze da się dokupic blut. do radia seryjnego pozdrawiam

Polecam produkty marki Parrot.
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650