pytanie o comm menager/zwiększenie czułości czujnika zbliżeniowego

• 10 Odpowiedzi
  • 3378 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jacman

• **
  • 167
  • Sprzęt: Iphone SE (2016)
witam,
mam pytanie:
czy jest możliwość zablokowania Comm menagera na górze ekranu żeby się nie włączał podczas nawiązania połączenia
ewentualnie jest możliwość zwiększenia czułość czujnika zbliżeniowego żeby nie wybudzał urządzenia (nie uruchamiał ekranu) w czasie rozmowy (parę razy włączyłem Comm menagera, rozłączyłem rozmowę itp)?
jaki program polecacie dla zwiększenia czułości czujnika (lub za pomocą grzebania w rejestrze)?
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2011, 08:38:02 wysłana przez jacman »
Moje przejścia GSM:
Sagem MC912->Nokia:3210->3310->Siemens: C35->M35->S35->S45->SL45i->S55->Nokia 6610->Siemens SX1->Nokia: E50->E61->SPV M3000->HTC: TyTN II->Touch Pro->HD2->HTC One->Iphone SE

*

Offline cervandes

• **
  • 165
    • http://www.vw-passat.pl
  • Sprzęt: SGS2, E2370
Odp: pytanie o comm menager/zwiększenie czułości czujnika światła
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 24, 2011, 20:08:51 »
nie myl kolego czujnika światła z czujnikiem zbliżeniowym bo to nie to samo.

ucieszyłem się z tego tematu bo interesuje mnie kwestia pozostawienia czujnika światła włączonym ale i "podkręconym" aby w normalny dzień, nawet w domu używał 100% jasności a w nocy choć trochę aby przyciemniał ekran. Bo niestety ale w samochodzie w dzień leo mi się za słabo podświetla, więc muszę włączać ręcznie 100%, natomiast nie chce mi się grzebać w ustawieniach co dzień i to wyłączać więc i w nocy mam 100%. Fajnie jakby działał np w zakresie 70-100%...
Każdy pierwszy raz buduje nas samych

*

Offline jacman

• **
  • 167
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 24, 2011, 20:15:19 »
witaj,
dzieki za odpowiedź,
masz rację, troszkę mi się pomieszało (ale to chyba mała wina browarków).
tak na serio to jak zwiększyć czułość czujnika zbliżeniowego bo co chwile albo rozłączę rozmowę albo uruchamiam tryb samolot w comm menager UCHEM ;)?
dla mnie HD2 to fajna maszyna tylko ten mankament....
aha pytanie z innej beczki:
czy zdarzyło się wam kiedyś że telefon jest w spoczynku, nic nie robicie, spojrzeliście na ekran a tam czarno, naciskacie power i dalej nic (pomaga tylko wyciągnięcie baterii)?

Połączone: Marzec 24, 2011, 20:54:44
witam ponownie.
a moze z innej beczki:
czy zmiana Rom z 1.66 na 3.14 coz pomoze w temacie znormalnienia czujnjka zblizeniowego? dotej pory nie robilem uaktualnienia w obawie ze bedzie u mnie wystepowal problem z cofaniem zegara. pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2011, 20:54:44 wysłana przez jacman »
Moje przejścia GSM:
Sagem MC912->Nokia:3210->3310->Siemens: C35->M35->S35->S45->SL45i->S55->Nokia 6610->Siemens SX1->Nokia: E50->E61->SPV M3000->HTC: TyTN II->Touch Pro->HD2->HTC One->Iphone SE

*

Offline mwas

• 46
  • Sprzęt: Galaxy S4, HD2, MDA Compact V
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 24, 2011, 21:17:02 »
Używam oficjalnego ROMu 3.14 i nie zauważyłem takich przypadłości, które opisujesz, tj. podczas rozmowy Leo poprawnie wyłącza ekran podczas zbliżania go do ucha. Nie zauważyłem również żadnego cofania zegara o godzinę, z tym że zaznaczyć tu trzeba, że mam cały czas włączoną funkcję aktualizacji czasu z sieci.

*

Offline Rybarski

• 13
  • Sprzęt: HTC LEO'nek Samsung Spica
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 25, 2011, 16:54:52 »
na cofanie zegara htc przecież dało fixa. ja nie miałem takich problemów na stock 3.14, czujnik też mi działał ok nie utrudniał rozmów a rozmawiam bardzo dużo.

*

Offline jurasa4

• 302
  • Sprzęt: TP2, HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 28, 2011, 13:58:01 »
na niewystarczające działanie czujnika światła można mort  scripta zainstalować żeby sterował tą funkcją za pomocą skryptu w zależności od aktualnej godziny.
skrypt:
while (1)
czas = FormatTime( "H" )
If (czas > 17)
  SetBacklight 0,0
ElseIf (czas < 7 )
  SetBacklight 0,0
Else
  SetBacklight 5,5
EndIf
#sleep dajemy więcej niż nasz czas wyłączenia urządzenia żeby ekran jednak się wyłaczył
  sleep(180000)
endWhile

*

Offline jacman

• **
  • 167
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 29, 2011, 08:44:56 »
na niewystarczające działanie czujnika światła można mort  scripta zainstalować żeby sterował tą funkcją za pomocą skryptu w zależności od aktualnej godziny.
skrypt:
while (1)
czas = FormatTime( "H" )
If (czas > 17)
  SetBacklight 0,0
ElseIf (czas < 7 )
  SetBacklight 0,0
Else
  SetBacklight 5,5
EndIf
#sleep dajemy więcej niż nasz czas wyłączenia urządzenia żeby ekran jednak się wyłaczył
  sleep(180000)
endWhile

dzięki kolego za pomoc ale mi chodzi o zwiększenie czułości czujnika zbliżeniowego grzebiąc w rejestrze lub CABem (już poprawiłem w temacie bo wprowadzało to w błąd ludzi).
pisałem w tej sprawie do HTC i zalecili mi aktualizację softu do 3.14 (podobno to poprawione).
troszkę się waham bo teraz nie mam problemów z kalkulatorem, zegarem itp (tylko ten czujnik i parę razy umarł na amen że tylko wyciągnięcie baterii pomogło) a tak poza tym OK.
pozdrawiam
Moje przejścia GSM:

*

Offline cichyq

• **
  • 141
  • Sprzęt: HTC HD2; AM EU; HTC Sensation XE
Odp: pytanie o comm menager/zwiększenie czułości czujnika zbliżeniowego
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 29, 2011, 12:04:37 »
Nic nie jest poprawione, mam 3.14.
Jak zblizam telefon do ucha to sie wylacza ekran ladnie, po wybraniu numeru (gdy zaczyna byc slyszalny sygnal wolania) ekran sie wlacza, po oddaleniu od ucha i ponownym przyblizeniu ekran sie wylacza, kiedy rozmowca odbierze rozmowe ekran sie wlacza, po ponownym oddaleniu od ucha i przyblizeniu ekran sie wylacza i juz zostaje wylaczony do zakonczenia rozmowy.

Pozdrawim,
Cichy
Nie kłóć się z głupim, bo zniży cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

*

Offline jacman

• **
  • 167
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 29, 2011, 12:43:06 »
Nic nie jest poprawione, mam 3.14.
Jak zblizam telefon do ucha to sie wylacza ekran ladnie, po wybraniu numeru (gdy zaczyna byc slyszalny sygnal wolania) ekran sie wlacza, po oddaleniu od ucha i ponownym przyblizeniu ekran sie wylacza, kiedy rozmowca odbierze rozmowe ekran sie wlacza, po ponownym oddaleniu od ucha i przyblizeniu ekran sie wylacza i juz zostaje wylaczony do zakonczenia rozmowy.

Pozdrawim,
Cichy

witam ponownie,
i właśnie o to mi chodzi... u mnie na Rom 1.66 (jeszcze) jest tak samo.bywa tak że rozłączy rozmowę, że włączy tryb samolot w Comm Menager itp. Dlatego się zastanawiam nad aktualizacją skoro w 3.14 jest podobnie.
Zauważyłem jedną rzecz (jak narazie testuję parę dni): jak trzymam telefon w prawej ręce to nie dzieje się tak (jak narazie się nie zdarzyło). Przypadek?
pozdrawiam
Moje przejścia GSM:

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 29, 2011, 16:30:58 »
Mi po prawdzie czujnik zbliżeniowy działa w 100% poprawnie dopiero na ostatnim ROMie (CleanEx RV), wcześniej też były jakieś szopki...

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 30, 2011, 12:28:46 »
podświetla, więc muszę włączać ręcznie 100%, natomiast nie chce mi się grzebać w ustawieniach co dzień i to wyłączać więc i w nocy mam 100%. Fajnie jakby działał np w zakresie 70-100%...
Zainstaluj program Lumos. Umożliwia niemal dowolną konfiguracje reakcji podświetlenia na jasność otoczenia.
http://www.freewarepocketpc.net/ppc-download-lumos.html