Pytanie dotyczące wgrania softu

• 6 Odpowiedzi
  • 2010 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pytanie dotyczące wgrania softu
« dnia: Marzec 02, 2011, 17:10:44 »
Witam
Troszkę szukałem i czytałem, ale nie mogę znaleźć tej informacji :). Otóż kupiłem sobie HTC HD2 w salonie Ery. Jako, że randomowe oprogramowanie Ery sucks (a mam karte w play więc nie mogłem też używać internetu) zainstalowałem system od HTC 3.14. Niestety SPL telefonu z Ery to 99HJY083-00 (3.14 obsługuje inne SPL) więc zainstalowałem HSPL i system się wgrał. Sa jednak problemy z pamięcią i aplikacjami i tutaj pojawia się moje pytanie. W necie wyczytałem, że zainstalowanie 1.66 z karty usunie HSPL i przywróci fabryczny SPL. I teraz nie wiem czy jeśli na tym telefonie zainstaluje 1.66 to czy telefon się nie posypie? Bo na telefonie był wcześniej system randomowy z Ery, więc jesli zainstaluje czysty 1.66 od HTC i usune HSPL to wszystko będzie ok? Noo i następne pytanie czy jeśli instalacja 1.66 powiedzie się sukcesem too wtedy mogę śmiało instalować 3.14 z komputera? (chodzi o to, że 3.14 z HSPL sie sypie). Bardzo proszę o szybką odpowiedź i pozdrawiam
Maleaw

Połączone: Marzec 02, 2011, 18:16:51
Nie czekałem na odpowiedź, zrobiłem to i telefon się wysypał... Jak odpalam bootloadera pojawia się wersja SPL 1.42 000 czyli ta, która była wcześniej, ale telefon nie działa i jest napis że rom update failed... próbuje wgrać rom 1.66 ale nie da się jest błąd... jak to naprawić? Jak spróbuje wgrać rom Ery to będzie działało? narazie nie moge ściągnać tego romu ery... prosze o pomoc
Pozdrawiam
maleaw
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2011, 18:16:51 wysłana przez Maleaw »

Odp: Pytanie dotyczące wgrania softu
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 02, 2011, 18:17:43 »
Stary, na stronce HTC pojawił się już romik 3.14 dla ery włąśnie więc pobierz sobie rom 1.48 czy 1.66 brandowany dla ery co usunie ci hspla ( to on miesza z pamięcią przy romach 3.14). Potem zassaj romik 3.14 wprost od HTC (podpisany jako T-Mobile). Powodzonka

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 02, 2011, 18:27:14 »
Siemka
Spróbowałem właśnie go ściągnąć, wpisałem mój S/N i pokazuje mi sie, że to oprogramowanie nie jest dla mojego telefonu... Kurde co mam zrobić czy ja go nie popsułem? ;p Próbuje ściągnac ten rom dla ery z tej strony shipped roms ale cały cząs przy 4% przestaje się ściągac...

Połączone: Marzec 02, 2011, 18:57:46
Udało mi się wgrać rom 3.14 Ery ten T-Mobile ze strony HTC, ale znów jest brandowany... echhh i walka od nowa...
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2011, 18:57:46 wysłana przez Maleaw »

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 02, 2011, 19:01:50 »
Po pierwsze (muszę to powiedzieć) narobiłeś głupot nie czekając na kogoś kto by Ci coś podpowiedział.
Upewnij się, że wpisujesz dobry numer na stronie HTC i że pobierasz ten ROM: http://www.htc.com/pl/SupportDownload.aspx?p_id=297&cat=2&dl_id=1087 , a nie zwyczajny 3.14 bez brandingu tzn. ten: http://www.htc.com/pl/SupportDownload.aspx?p_id=297&cat=2&dl_id=1046
MASZ POBRAĆ I WGRAĆ TEN Z PIERWSZEGO LINKA !!! Jak się nie uda to daj znać.

Połączone: Marzec 02, 2011, 19:25:46
Musiałeś wyslać wiadomość w trakcie mojegoi pisania i nie widziałem scalenia postów, żadna walka od nowa, przeczytaj mój podpis jest już HSPL 4 dla ROM-ów 3.14 wgrywasz odrazu.
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2011, 19:25:46 wysłana przez Budniu »

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 02, 2011, 19:36:05 »
yhm, dzięki :). Czyli rozumiem muszę teraz zrobić tak: mam zainstalowanego brandowego roma od Ery wersję 3.14. Instaluje HSPL4, potem wgrywam fabryczny rom ze strony sunnysoftu 3.14 (na spolszczeniu mi nie zależy, chodzi o to, żeby sam, czysty rom 3.14 dobrze działał) i nie będzie problemów z aplikacjami i pamięcią jak wcześniej?
Pozdrawiam
Maleaw

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 02, 2011, 20:02:32 »
Nie rozumiem po co komu stockROM jeszcze do tego z HSPL, ale Twój wybór. Tak, ta się powinno stać jak mówisz.

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 04, 2011, 10:21:00 »
Po prostu chciałem mieć oryginalny rom HTC :) jak mi się znudzi to może przerzucę się na jakiegoś customa. Wszystko elegancko śmiga, każda aplikacja bez zacięcia, GPS, wiadomości, internet :) po prostu bajka... :) dzieki za pomoc