Witam
Troszkę szukałem i czytałem, ale nie mogę znaleźć tej informacji

. Otóż kupiłem sobie HTC HD2 w salonie Ery. Jako, że randomowe oprogramowanie Ery sucks (a mam karte w play więc nie mogłem też używać internetu) zainstalowałem system od HTC 3.14. Niestety SPL telefonu z Ery to 99HJY083-00 (3.14 obsługuje inne SPL) więc zainstalowałem HSPL i system się wgrał. Sa jednak problemy z pamięcią i aplikacjami i tutaj pojawia się moje pytanie. W necie wyczytałem, że zainstalowanie 1.66 z karty usunie HSPL i przywróci fabryczny SPL. I teraz nie wiem czy jeśli na tym telefonie zainstaluje 1.66 to czy telefon się nie posypie? Bo na telefonie był wcześniej system randomowy z Ery, więc jesli zainstaluje czysty 1.66 od HTC i usune HSPL to wszystko będzie ok? Noo i następne pytanie czy jeśli instalacja 1.66 powiedzie się sukcesem too wtedy mogę śmiało instalować 3.14 z komputera? (chodzi o to, że 3.14 z HSPL sie sypie). Bardzo proszę o szybką odpowiedź i pozdrawiam
Maleaw
Połączone: Marzec 02, 2011, 18:16:51
Nie czekałem na odpowiedź, zrobiłem to i telefon się wysypał... Jak odpalam bootloadera pojawia się wersja SPL 1.42 000 czyli ta, która była wcześniej, ale telefon nie działa i jest napis że rom update failed... próbuje wgrać rom 1.66 ale nie da się jest błąd... jak to naprawić? Jak spróbuje wgrać rom Ery to będzie działało? narazie nie moge ściągnać tego romu ery... prosze o pomoc
Pozdrawiam
maleaw