Przepełniony HTC

• 9 Odpowiedzi
  • 2062 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przepełniony HTC
« dnia: Czerwiec 03, 2010, 17:11:41 »
Wybaczcie, że pytam. Być może w tym gąszczu informacji było już o tym...
Pojawia mi się komunikat, że pamięć telefonu jest zapełniona. Rzeczywiście, kiedy korzystam z 'centrum obsługi urządzeń..." na kompie, wskaźnik zapełnienia telefonu wyświetla się na czerwono. Co mogę bezpiecznie usunąć? Zdjęcia i filmy (tak mi się wydaje) przechowuję na karcie, w katalogu 100Media. Oprócz Skype, pozostałe programy też instalowałem na karcie.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: Przepełniony HTC
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 03, 2010, 17:41:13 »
Mozesz ustawic cache przegladarki na karcie, usunac cache albumu zdjec, usunac CoPilot, wszystko bylo juz opisywane.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 03, 2010, 21:25:08 »
gówno prawda...ustawiłem cache przeglądarki, mam zmienione cache zdjęc...copilota wyjeb...i zostało mi 30mb...dodam, że przeglądarki nie używam a często ją czyszczę nie wspominając o yotubie...
jedyne co ost robiłem to aktualizacja pogody!!
dzisiejszy stan poniżej 10 megasa,,,nie rozwalajcie mnie takimi textami
z tym fonem jest coś nie tak!!

[gmod]miałeś warna za słownictwo a teraz masz moderowanego, ochłoń[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2010, 07:42:58 wysłana przez tomaszkap »

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 03, 2010, 21:54:35 »
Nie jestes przy budce z piwem, zebys uzywal takiego jezyka i wyrazen.
A skoro nie potrafisz sobie poradzic jak to nazwales z telefonem to moze go zmien, mniej flustracji.

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
  • Sprzęt: Htc ONE , Leo
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 03, 2010, 22:00:27 »
sovast  proponuje przecyscic Loe programem Clear Ram jak to nie wiele da to w systemie (chyba wiesz gdzie?) wyczyscic pamiec , co prawda ustawienia znika ale cos za cos ( mozesz zrbic beckup kontaktow  zeby miec mniej pracy po wyczyszczeniu pamieci )
Antek 4.2.2

Leo Rom Leo Storm 1.2.9 Lobuz_1 Edition

*

Offline p107r

• 41
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 03, 2010, 22:48:03 »
pobierz sobie MemMaid, płatny ale testowa działa 15 dni,
i tam jest narzędzie do usuwania śmieci i podgląd które foldery ile miejsca zajmują

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 04, 2010, 00:47:05 »
Kwestia jaki jeszcze masz ROM, jesli starszy niz 1.66 to wtedy warto zmienic, bo do wczesniejszych trzeba bylo instalowac tony poprawek,ktore zzeraly storage,a w 1.66 sa zaszyte w ROM co skutkuje wieksza iloscia wolnej pamieci. Mozna tez wyrzucic spolszczenie, ktore tez troche zabiera. Jesli masz gotowany ROM to mozna zmienic na taki bez manili i to tez daje wiecej wolnego. Z gotowych narzedzi polecam SKTools z roznymi wariantami czyszczenia.

*

Offline Tachion81

• *
  • 53
  • Sprzęt: HTC HD2/ HTC Sensation
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 06, 2010, 20:13:28 »
sprawdź jeszcze czy zapisywanie załączników do maili masz ustawione na kartę.
HD2: ROM: Andek MIUI plus zestaw GO:Launcher, SMS, Contacts itp.
Sensation: szukam dobrego ROMu

*

Offline mackus

• 270
  • Sprzęt: lg swift 3d p920
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 09, 2010, 19:58:37 »
ja mam przeszło 70mb wolnego mimo że cache opery mam na głównej, jednak ustawiłem opcję auto empty przy wyłączaniu przeglądarki, znacznie lepiej chodzi, gdy cache jest głównej. Poza tym ustosunkowałem się do tego co powyżej, a ponadto wyrzuciłem dzwonki z folderu rings (około 5mb), oraz tapety animowane itp (około 3mb) i Leo daje rade ;)

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 09, 2010, 20:34:23 »
A ja mam ponad 110MB wolnego, a mam sporo rzeczy zainstalowanych na telefonie sporo dodatków, dzwonek zajmujący 15 MB itd. Wystarczy gotowany ROM i cały problem rozwiązany, albo wcześniej jak korzystałem z oryginalnego  - poszukać co mozna usunąc, bo tego sporo jest i spokojnie można mieć te 50-60 MB, sprawdzić gdzie są zapisywane zdjecia dla pewności, usunąc skype i zainstalować na karcie, wejść do folderu windows tam tez kilka rzeczy można wywalić i w kilku miejscach również itd