Przegrzewający się HD 2

• 138 Odpowiedzi
  • 34461 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
Odp: Przegrzewający się HD 2
« Odpowiedź #120 dnia: Styczeń 15, 2011, 19:45:13 »
Co mają sprawdzać w ładowarkach (tych oryginalnych z zestawu), jeżeli ten telefon wraca z serwisu porysowany, potrzebuje ładowarki od Samsunga a do poprawnego działania należy za radami z tego forum zainstalować kilkanaście *.cabów to jest to zwykłe tajwańskie goowno i trzeba przestać je kochać.
Należy pojechać do serwisu, a jak to nie pomaga to do przedstawiciela tej żałosnej firmy i drzeć mordę.
Pośrednik czyli operator sieci który ten nie dorobiony sprzęt sprzedaje jest również odpowiedzialny.
Ja kupiłem toto od Ery za złotówkę i jak na razie nie mam kłopotów, nie wgrywam polepszaczy i na eroskim romie działa, ale jak czytam co niektórym się dzieje to włos mi się jeży choć jestem łysy.

« Odpowiedź #121 dnia: Styczeń 15, 2011, 22:18:12 »
a skad wiesz ze uzywaja orginalow? ja do zestawu nie mialem dolaczonej samochodowej... ale kolega tez ma leo i ma org ladowarke samochodowa i tez nie ma problemow...

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #122 dnia: Styczeń 16, 2011, 00:21:56 »
Co mają sprawdzać w ładowarkach (tych oryginalnych z zestawu), jeżeli ten telefon wraca z serwisu porysowany, potrzebuje ładowarki od Samsunga a do poprawnego działania należy za radami z tego forum zainstalować kilkanaście *.cabów to jest to zwykłe tajwańskie goowno i trzeba przestać je kochać.
Należy pojechać do serwisu, a jak to nie pomaga to do przedstawiciela tej żałosnej firmy i drzeć mordę.
Pośrednik czyli operator sieci który ten nie dorobiony sprzęt sprzedaje jest również odpowiedzialny.
Ja kupiłem toto od Ery za złotówkę i jak na razie nie mam kłopotów, nie wgrywam polepszaczy i na eroskim romie działa, ale jak czytam co niektórym się dzieje to włos mi się jeży choć jestem łysy.

Dokładnie to, o czym tu pisano. Telefon za złotówkę skutkuje nieprzemyślanymi zakupami. Bez wdawania się w polemikę: smartfony nie mogą spełnić Twoch oczekiwań. Polecam tradycyjne telefony na których nie trzeba niczego instalować. Narzekanie na otwarty system operacyjny, że coś trzeba zainstalować..... to kuriozum.  W przypadku dużych windowsów jakoś nie ma wątpliwości, że trzeba zrobić to czy tamto. Jak wsiądziesz do bolidu F1 to i tak bez specjalnego kursu nie pojedziesz.
sgs III

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #123 dnia: Styczeń 16, 2011, 03:09:50 »
artur88 - a skąd wiesz ze uzywaja orginalow? - bo tylko takich powinno się używać.
lulek - Telefon za złotówkę skutkuje nieprzemyślanymi zakupami. - czytać, czytać, myśleć i starać się zrozumieć to co jest napisane. (i jak na razie nie mam kłopotów,).
Nie mam bo nie dłubie i nie instaluje wszystkiego co polecają.
Rozumiem że samochód też kupujesz do własnoręcznego montażu.
Jeszcze raz - Ja i wielu innych nie ma problemu z HTC HD2 a inni mają - to oznacza olbrzymią awaryjność tego sprzętu, o jakości serwisu czytaj w temacie założonym dla tego zagadnienia.

« Odpowiedź #124 dnia: Styczeń 16, 2011, 09:35:44 »
to że powinno sie uzywac org. ladowarki nie oznacza że takiej używają... poza tym, jak widać, problem leży stricte w ich egzemplarzach bo jakoś inni aż takich problemów z przegrzewaniem nie ma.

Jedyny sposób na określenie czy sprzęt jest awaryjny czy nie, to sięgnięcie do statystyk reklamacji i problemów. Analiza forum  internetowego jest nijak reprezenatywna, bo nie zapominajmy, że leo jest bardzo popularny - a logiczne że im więcej osób posiada sprzęt - tym więcej osób będzie na forach z problemami... a ile używa i nie ma problemów - dlatego ich na forach nie ma...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 16, 2011, 10:00:25 wysłana przez artur88 »

*

Offline Gites

• *
  • 54
  • Sprzęt: ASUS P535 + 2GB, HTC HD2 + 16GB
« Odpowiedź #125 dnia: Styczeń 16, 2011, 17:31:02 »
No proszę... Długo nie musiałem szukać wątku, który mnie interesował  :wink:
Dosłownie 10 dni temu przesiadłem się z wysłużonego ale nadal sprawnego Asusa P535 na Leo. Od początku problemy z wieszaniem się, które początkowo zwaliłem na zainstalowane Co0kie's Home Tab v2.0.0 (nic więcej oprócz tego nie instalowałem). Po kilku dniach zrobiłem HardReset, z'upgrade'owałem ROM do 3.14 pobranej ze strony HTC. Tym razem nie instalowałem niczego dla sprawdzenia czy się polepszy czy się pop...  :wink:  Sytuacja wygląda bez zmian - Leo wiesza się po parunastu minutach zabawy (żadne tam filmy czy grafika 3D). Moment zawieszenia jest zupełnie losowy i nie zależy od aplikacji w której aktualnie siedzę ani od tego czy mam akurat włączone WiFi czy BT. Pomaga jedynie wyjęcie baterii i odczekanie kilku minut bo po użyciu resetu zwykle wisi na białym ekranie z logo HTC. Z tego co wyczytałem w tym wątku mój egzemplarz nadaje się na serwis. Niestety będzie sobie musiał poczekać a ja się pomęczyć bo do kraju zawitam dopiero na Wielkanoc. Jako doraźne rozwiązanie zamierzam spróbować zmniejszyć częstotliwość CPU (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=682663) na tyle, żeby się nie przegrzewał a jeszcze jako tako dało się go używać. Z drugiej strony zastanawiam się czy legalnie zakupiony w polskim sklepie Leo mogę oddać do naprawy w serwisie HTC w Szwecji (oczywiście bezpłatnej) - ktoś się orientuje jak wygląda respektowanie gwarancji europejskiej HTC?
Pozdrawiam,
Gites

*

Offline norbert2505

• 13
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC G2
« Odpowiedź #126 dnia: Styczeń 16, 2011, 19:07:49 »
a ja nie mam zadnego problemu ze swoim nic mi sie nie przegrzewa nic mi sie nie zawiesza nie wiem ko0rzystam z wersji robionej dla t-mobile usa duzo gram korzystam z navi nie mam problemu z podlaczonym fonem do ladowarki samochodowej i navi a dla ludzi ktorzy ciagle narzekaja na ten telefon mam super rade sprzedac jak wam jest tak zle z tym fonem kazdy by chcial miec tel z wielkim ekranem super procesorem bezawaryjny i w dodatku za darmo pozdro

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #127 dnia: Styczeń 16, 2011, 19:10:41 »
Gdzie dają telefony za darmo? Tez bym chciał ;)

*

Offline Spili

• **
  • 236
  • Sprzęt: Blue Angel, N95 8GB, HTC HD2, SGSII, SGSIII, SGSIV
« Odpowiedź #128 dnia: Styczeń 17, 2011, 18:09:35 »
W czwartek rano zostawiłem osobiście Leosia w Jankach. W piątek był do odbioru.
Aż się zdziwiłem że tak szybko :)
Wymieniona płyta główna...

Zobaczymy jak się będzie sprawował...

A ładowarki w samochodzie używam tej:

http://allegro.pl/oryg-lad-samochodowa-belkin-iphone-3g-3gs-4g-i1397241785.html

*

Offline Rexon

• **
  • 109
    • Gorzowska Grupa Ratownicza
  • Sprzęt: HTC Wildfire | HTC Desire
« Odpowiedź #129 dnia: Styczeń 18, 2011, 10:30:33 »
Leo mam od kilku dni (3 miesięcznego) i najpierw jako, że nie jest to mój pierwszy sprzęt od HTC to zmieniłem ROM ze stokowego WWE na sztywnego leona v10. Dodatkowo na karcie SD był Android, który przypadł mi do gustu ale nie potrafiłem usunąć z niego danych, które pozostawił poprzedni właściciel dlatego sformatowałem kartę SD i zainstalowałem AM. Nie testowałem zbyt długo ale Leon tylko trochę się nagrzewał. Jako, że istnieje możliwość uruchamiania Androida to znalazłem wersję testową Aury ze stajni Sygica i trochę dzisiaj po-testowałem. Nie mam jeszcze uchwytu dla Leona więc jeździł na fotelu na leżąco (na pleckach) i nie nagrzał się wcale, był zimny jakby nic na nim nie było uruchamiane , notabene zaskoczyła mnie Aura pewnym szczegółem, jako jedyna zaprowadziła mnie pod mój własny dom, inne systemy nawet AM prowadzi mnie w trochę inne miejsce (kilkadziesiąt metrów w pole). Mam ładowarkę od Nokii. Może niech Ci, którym sprzęty się tak mocno grzeją spróbują z innymi systemami nawigacyjnymi i może Android załatwią sprawę. Dodam jeszcze, że wcześniej używałem Diamonda i zawsze był w temperaturze otoczenia (zimą-zimny a latem letni  :proud: ) tylko Omnia I grzała się i wieszała dlatego zmieniła właściciela.

*

Offline Gites

• *
  • 54
« Odpowiedź #130 dnia: Styczeń 18, 2011, 14:18:27 »
Po dwóch dniach testów pod kątem zawieszania się mam następujące spostrzeżenia:
- powyżej 800 MHz telefon zawiesza się praktycznie zawsze w momencie gdy temperatura odczytywana na baterii osiągnie okolice 32 C (zwróćcie uwagę, że to nie jest odczyt temperatury CPU ale i tak procek jest wyczuwalnie cieplejszy)
- przy częstotliwościach CPU mniejszych niż 800 MHz nie udało mi się ani razu zawiesić HD2; zapewne dlatego, że trudno mi było osiągnąć wspomniane 32 C w normalnych warunkach użytkowania,
Na tyle o ile się znam na elektronice to wg mnie coś jest skopane w pasywnym chłodzeniu, np. źle przylegający / przyklejony do CPU radiator.
Cóż, pora wybrać się do serwisu...
Pozdrawiam,
Gites

edit:
Na tym filmie od 4:25 do 4:35 widać jak wygląda pasywne chłodzenie procka. Jeśli którakolwiek z widocznych folii / blaszek się odklei (lub została źle przyklejona w procesie produkcji) to z dużym prawdopodobieństwem zaczynają się jaja z przegrzewaniem i stabilnością.

Leo Ds.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2011, 14:39:56 wysłana przez Gites »

*

Offline sdhc

• **
  • 121
  • Sprzęt: Moto X Style // HTC HD2 (Leo) // HTC Universal
« Odpowiedź #131 dnia: Styczeń 18, 2011, 14:35:11 »
...Cóż, pora wybrać się do serwisu...

Do Regenersis? Nie radzę. :ok: To Ci może naprawią, ale coś innego skopią, jak to u nich... :-| :mad:

« Odpowiedź #132 dnia: Styczeń 18, 2011, 14:39:52 »
a ja nie mam zadnego problemu ze swoim nic mi sie nie przegrzewa nic mi sie nie zawiesza nie wiem ko0rzystam z wersji robionej dla t-mobile usa duzo gram korzystam z navi nie mam problemu z podlaczonym fonem do ladowarki samochodowej i navi a dla ludzi ktorzy ciagle narzekaja na ten telefon mam super rade sprzedac jak wam jest tak zle z tym fonem kazdy by chcial miec tel z wielkim ekranem super procesorem bezawaryjny i w dodatku za darmo pozdro
skoro ktoś narzeka widocznie ma powody. Trafił Cie się super słłitaśny model robiony dl T-mobile USA - cieszymy się razem z Toba... Dzisiaj o 20 wieczorem wszyscy krzykniemy hurra na cześć hd2 z T-mobile z USA taki happening zrobimy.
Dobra wrócę do tematu bo za bardzo mnie korci, aby mocniej sie rozpisać... a może to sie jakimś ostrzeżeniem dla mnie skończyć;/
Wysłałem Leo z objawami zwisu (podświetlały sie tylko dolne klawisze - pomagało wyjęcie baterii). Później zwis na białym tle hd2, bądź w ogóle problemy z włączeniem.. wróciłm z wgranym nowyszm Romem - 3.14, który sam sobie już wgrałem 2 tygodnie przed wysłaniem do serwisu, przy 1 próbie włączenia już nie reagował więc znów wrócił do serwisu - wymiana płyty i jak na razie odpkuać chodzi dobrze.

*

Offline Gites

• *
  • 54
« Odpowiedź #133 dnia: Styczeń 18, 2011, 14:44:50 »
wymiana płyty i jak na razie odpkuać chodzi dobrze.
Pytanko... Czy po wymianie płyty zmienił Ci się IMEI i S/N ?

*

Offline norbert2505

• 13
« Odpowiedź #134 dnia: Styczeń 18, 2011, 16:55:46 »
skoro ktoś narzeka widocznie ma powody. Trafił Cie się super słłitaśny model robiony dl T-mobile USA - cieszymy się razem z Toba... Dzisiaj o 20 wieczorem wszyscy krzykniemy hurra na cześć hd2 z T-mobile z USA taki happening zrobimy.
Dobra wrócę do tematu bo za bardzo mnie korci, aby mocniej sie rozpisać... a może to sie jakimś ostrzeżeniem dla mnie skończyć;/
Wysłałem Leo z objawami zwisu (podświetlały sie tylko dolne klawisze - pomagało wyjęcie baterii). Później zwis na białym tle hd2, bądź w ogóle problemy z włączeniem.. wróciłm z wgranym nowyszm Romem - 3.14, który sam sobie już wgrałem 2 tygodnie przed wysłaniem do serwisu, przy 1 próbie włączenia już nie reagował więc znów wrócił do serwisu - wymiana płyty i jak na razie odpkuać chodzi dobrze.
jak cie korci to proponuje tabletki  a ze napisalem ze mam wersje z t-mobila i ze mi sie nie psuje to cie zabolalo i bylo powodem naskoku na moja osobe czy co jak masz problemy emocionalne to sa fora dla ciebie pozdro

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #135 dnia: Styczeń 18, 2011, 16:59:18 »
Zakończcie personalne utarczki, po polecą warny.

« Odpowiedź #136 dnia: Styczeń 18, 2011, 17:11:59 »
tak, nie chce mi się szukać pudełka teraz, ale wyjąłem baterię i jest tam dość krzywo wycięta nowa naklejka z IMEI i P/N

Cytat: norbert2505
jak cie korci to proponuje tabletki  a ze napisalem ze mam wersje z t-mobila i ze mi sie nie psuje to cie zabolalo i bylo powodem naskoku na moja osobe czy co jak masz problemy emocionalne to sa fora dla ciebie pozdro
skoro ludzie narzekają, z powodu tego, że im się psuje telefon i to telefon za dość ciężko zarobione pieniądze to dość nie na miejscu jest wpaść między nich i się cieszyć "a mój działa", a Wy albo go posiadajcie i się cieszcie albo morda w kubeł... to tak jakby wpaść do szpitala z megafonem i szyderczym głosem na cały szpital a ja jestem zdrowy bo jem witaminkę C od Bayerna, a Wam radzę albo się nie użalać nad sobą albo kopcie w kalendarz..

*

Offline norbert2505

• 13
« Odpowiedź #137 dnia: Styczeń 18, 2011, 17:43:05 »
tak, nie chce mi się szukać pudełka teraz, ale wyjąłem baterię i jest tam dość krzywo wycięta nowa naklejka z IMEI i P/N

Cytat: norbert2505
skoro ludzie narzekają, z powodu tego, że im się psuje telefon i to telefon za dość ciężko zarobione pieniądze to dość nie na miejscu jest wpaść między nich i się cieszyć "a mój działa", a Wy albo go posiadajcie i się cieszcie albo morda w kubeł... to tak jakby wpaść do szpitala z megafonem i szyderczym głosem na cały szpital a ja jestem zdrowy bo jem witaminkę C od Bayerna, a Wam radzę albo się nie użalać nad sobą albo kopcie w kalendarz..
nie mialem na celu nikogo denerwowac tylko po co komus taki tel jak pisze pozniej guwno z tajwanu najlepiej sie go pozbyc bo po powrocie z serwisu znajdzie sie inna wada i tak w kolko nie uwazasz ze czasami sami stwarzamy sobie problemy pozdro

*

Offline Spili

• **
  • 236
  • Sprzęt: Blue Angel, N95 8GB, HTC HD2, SGSII, SGSIII, SGSIV
« Odpowiedź #138 dnia: Styczeń 18, 2011, 18:52:58 »

U mnie też naklejka naklejona z nowym IMEI i SN...
I odpukac póki co chodzi ok na romie Energy...