Przegrzewający się HD 2

• 138 Odpowiedzi
  • 34455 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline darkiz

• *
  • 60
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3 Dual
Odp: Przegrzewający się HD 2
« Odpowiedź #90 dnia: Grudzień 05, 2010, 09:34:03 »
Z powodu przegrzewania się HD2 wysłałem urządzenie do serwisu w Jankach. Wróciło z serwisu po dwóch tygodniach. Lekko porysowany /wysłałem bez ryski/ ale za to z wymienioną płytą główną. Wgrałem AM, uruchomiłem i... po 9 minutach pod ładowarką w temperaturze pokojowej odciął ładowanie. Migają na przemian diody. Co robić? Ponownie wysłać do serwisu? Ma to jakiś sens?

*

Offline tattoo-hh

• 44
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #91 dnia: Grudzień 24, 2010, 10:16:01 »
Dziś miałem szansę wypróbować mojego leosia na trasie Gdańsk - Hamburg i powiem jedno!Jestem zawiedziony , telefon za tyle kasy , a takie jaja ? Jutro sprzedaję ten syf . Ciągłe restarty na AM , odłączanie zasilania , a o zimnym nawiewie nie ma mowy - Przecież mamy zimę !
Może ktoś poleci sprawdzony przez siebie telefonik podobnej klasy(tylko żaden HTC , bo na tych nowszych to można już pewnie bułeczki piec , albo jajeczka :)Jak kto woli :) )
[DAF] BOYPPC SHIFTPDA GINGER 2.3.3 V7

*

Offline MaŁy_RaDeK

• *
  • 98
    • Forum Avensis
  • Sprzęt: SGS2 ICS
« Odpowiedź #92 dnia: Grudzień 24, 2010, 11:22:17 »
Mój HD2 musiałby być umierający, żebym go oddał w łapy tych patałachów z Regenersis...
Naprawa mojego trwała jeden dzień roboczy - zawiozłem go w piątek po południu a we wtorek rano był do odbioru...
Moim zdaniem mega ekspres.
Wszystko śmiga, że hej i nie mam do nich żadnych zastrzeżeń.

*

Offline Spili

• **
  • 236
  • Sprzęt: Blue Angel, N95 8GB, HTC HD2, SGSII, SGSIII, SGSIV
« Odpowiedź #93 dnia: Grudzień 24, 2010, 12:02:08 »
Dziś miałem szansę wypróbować mojego leosia na trasie Gdańsk - Hamburg i powiem jedno!Jestem zawiedziony , telefon za tyle kasy , a takie jaja ? Jutro sprzedaję ten syf . Ciągłe restarty na AM , odłączanie zasilania , a o zimnym nawiewie nie ma mowy - Przecież mamy zimę !
Może ktoś poleci sprawdzony przez siebie telefonik podobnej klasy(tylko żaden HTC , bo na tych nowszych to można już pewnie bułeczki piec , albo jajeczka :)Jak kto woli :) )

Niestety potwierdzam :(

Ten pseudobiznesowy teleon "lekko" nie daje rady.
Uzywanie navi plus słuchawka na BT to 5 minut i przegrzany i nie ładuje... :(
Może powinni go sprzedawać z zewnętrzym chłodzeniem...

Uważam że lekko przesadzili wrzucając tam 1GHz skoro nie mieli pojęcia jak go schłodzić...
Po nowym roku go wysylam do Janek..
Jak po powrocie nic lepiej nie bedzie to go gonię do komisu...

Rozczarowany na maksa póki co...

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #94 dnia: Grudzień 25, 2010, 10:59:26 »
A ja uważam, że Wasze Leony są po prostu uszkodzone. Wiele tu było postów nt. podobnych przypadłości i kończyło się zazwyczaj wizytą w serwisie, wymianą płyty i powrotem do normalności.
Sam zjeździłem na Leo z Automapą kilkanaście tys. km, w większości przypadków miałem też podpiętą jednocześnie słuchawkę BT, i poza totalnymi upałami sierpniowymi (>+30st) nigdy nic takiego się nie działo.  A i w lecie wystarczyło skierować którąś kratkę nawiewu na HD2, by problem znikł.

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #95 dnia: Grudzień 25, 2010, 11:10:43 »
Potwierdzam słowa Vonskiego, na moim Leosiu również brak tego typu problemów, a powiem, że ja np. nie używam słuchawki BT lecz mam go podpiętego przez jack-a do sprzętu w samochodzie i w jednym czasie nawiguję AM z włączonym trafic-iem, odtwarzam mp3 w zakładce Sense, odbieram połączenia i wszystko w jak najlepszym porządku (oprócz tańczenia AM podczas postoju, ale to już inna bajka). Co do harware-u nie mam uwag. Dodam jeszcze, że PDA mam tak zamocowany, że do kratek nawiewu ma kawał drogi i się nie przegrzewa. Na fotce jest Omnia I kiedy ją jeszcze miałem, ale Leon jeździ w tym samym miejscu - nad lusterkiem przy podsufitce.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 25, 2010, 11:18:59 wysłana przez Budniu »

*

Offline Spili

• **
  • 236
« Odpowiedź #96 dnia: Styczeń 10, 2011, 16:04:21 »
Co do harware-u nie mam uwag. Dodam jeszcze, że PDA mam tak zamocowany, że do kratek nawiewu ma kawał drogi i się nie przegrzewa.

No jeszcze by tego brakowało żebym tak wieszał w samochodzie fona żeby mi na niego dmuchało bo bez dmuchania nie pochodzi :)

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #97 dnia: Styczeń 10, 2011, 18:22:31 »
A może jest tak, że niektórzy mają zaśmiecone windowsy i jakieś procesy w tle wyciskają na stałe 100% procka. To + słońce + ładowanie każdemu sprzętowi w końcu dowali.

Tylko, że taki IPhone, czy WM7 jest jak "idiotcamera" nie pozwalając na działanie kilku programów jednocześnie. Tutaj za dużo możliwości i niechcący można przedobrzyć.

W każdym razie jeździłem 8h w słońcu - w telefon słońce waliło centralnie i ZERO problemów. Ba, miałem nawet lekko podkręconego procka.  Dla mnie to problem złego użytkowania, a nie wady telefonu.
sgs III

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #98 dnia: Styczeń 10, 2011, 19:41:56 »
To nie jest problem złego użytkowania. Faktem jest, że telefon się przegrzewa przy włączonym GPS wisząc na słońcu (tak samo jak przegrzewał się Diamond czy HD). Jeśli Tobie się tak nie dzieje, to pewnie masz urządzenie z jakiejś (poprawionej?) innej partii.

*

Offline Spili

• **
  • 236
« Odpowiedź #99 dnia: Styczeń 10, 2011, 20:59:41 »
Będę go wysyłał do Janek... Zobaczymy co będzie jak wróci...

Powrót do oryginału to:
- Ściągam ROM z HTC
- instaluję go z karty - a nie poprzez kompa
- i to wystarczy żeby nie odrzucili gwarancji?

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #100 dnia: Styczeń 11, 2011, 10:07:59 »
To nie jest problem złego użytkowania. Faktem jest, że telefon się przegrzewa przy włączonym GPS wisząc na słońcu (tak samo jak przegrzewał się Diamond czy HD). Jeśli Tobie się tak nie dzieje, to pewnie masz urządzenie z jakiejś (poprawionej?) innej partii.

...Diamond robił się fajnie cieplutki ale też nigdy nie zrobił mi psikusa w postaci wyłączenia się. 

Sick... Może naklejcie sobie białą naklejkę na plecy i w drogę ;-)
sgs III

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #101 dnia: Styczeń 11, 2011, 10:44:16 »
Mi też nic się nie wyłącza. Ale przy podpiętej ładowarce (bo problem jest tylko podczas ładowania) sprzęt się przegrzewa i odcina ładowanie. I tyle.

*

Offline Spili

• **
  • 236
« Odpowiedź #102 dnia: Styczeń 11, 2011, 13:55:43 »
Mi też nic się nie wyłącza. Ale przy podpiętej ładowarce (bo problem jest tylko podczas ładowania) sprzęt się przegrzewa i odcina ładowanie. I tyle.

Najwięcej prądu w HTC ciągnie GPS...
WIĘC bateria w czasie nawigacji kończy się szybko...
WIĘC praktycznie zawsze podczas nawigacji jest wpięta ładowarka...

No i prądu brakuje... Nie ładuje... tel pada... I jest bezużyteczny ;)

Dla mnie to ewidentna niedoróbka hardware'owa.
W tym tygodniu jedzie do Janek.

Aż jestem ciekaw co będzie po naprawie...

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #103 dnia: Styczeń 11, 2011, 14:07:00 »
Testowałem Leo z nawigacją bez zasilania- odpalona Automapa i działające GSM, ale bez żadnych rozmów. Rozładował się ok. 2h. Trochę więc można pojeździć bez ładowarki.

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #104 dnia: Styczeń 11, 2011, 14:28:22 »
Hmmm, ja robiłem dokładnie ten sam eksperyment i po 2h miałem jeszcze 40% baterii.

start: bateria 100%, bez 3g i wifi. Automapa + nadarzyły się dwie krótkie rozmowy po drodze.
sgs III

*

Offline Spili

• **
  • 236
« Odpowiedź #105 dnia: Styczeń 11, 2011, 14:57:20 »
Chłopaki, No ja nie mówię że mnie działa krócej...
2h wytrzymuje ALE przecież nie chodzi o to ile wytrzymuje ale o to że NIE MOŻNA ŁADOWAĆ TELEFONU jak jest włączona navi!
To jest paranoja dla mnie...

A że ja po Polsce bujam się zawodowo bardzo dużo to 2h to jest naprawdę nic :)
Jeszcze jakbym na tirze jeździł to z pauza mógłbym łączyć ładowanie telefonu :D

Ale nie będę życia dostosowywał do możliwości ładowania fona ;)

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #106 dnia: Styczeń 11, 2011, 15:09:37 »
A jaką masz ładowarkę? (moc)
sgs III

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #107 dnia: Styczeń 11, 2011, 15:55:08 »
2h wytrzymuje ALE przecież nie chodzi o to ile wytrzymuje ale o to że NIE MOŻNA ŁADOWAĆ TELEFONU jak jest włączona navi!
No ale ja nie twierdzę, że nie można ładować. Można, tylko w upalne dni trzeba powiesić nad wylotem klimy. A jak się przegrzewa cały czas, to coś jest skopane, i tyle.

*

Offline fresz33

• **
  • 150
  • live is live HTC HD2 skink Clean Desire v1.2 NAND
« Odpowiedź #108 dnia: Styczeń 11, 2011, 21:42:15 »
Grzanie się telefonu miałem na Samsung Omnia i900 mam i teraz na HD2 przy ładowaniu i równoczesnym korzystaniu np z YouTube czy nawigacji.

*

Offline Spili

• **
  • 236
« Odpowiedź #109 dnia: Styczeń 12, 2011, 17:47:26 »
No ale ja nie twierdzę, że nie można ładować. Można, tylko w upalne dni trzeba powiesić nad wylotem klimy. A jak się przegrzewa cały czas, to coś jest skopane, i tyle.

No i o takie stwierdzenie mi właśnie chodziło, Vonski :)

TO JEST SKOPANE! Na poziomie hardware'u

Tak jak anty-ajfonowcy zwijali się w pół ze śmiechu że najnowsze jabłuszko jest super tylko trzeba je INACZEJ trzymać żeby działało tak my też mamy super wypaśny fonik, który TYLKO wymaga zewnętrznego chłodzenia  :ok:

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #110 dnia: Styczeń 13, 2011, 12:06:30 »
W ostatnim tygodniu zjeździłem 2 000km po Polsce z leo jako nawigacją, umieszczony tuz obok wylotu powietrza, które z racji pory oku leciało ciepłe i nigdy telefon nie przestał się ładować, a już napewno się nie wyłączył, nawet po 9 godzinach w tym samym miejscu, w międzyczasie podłączona słuchawka bt i koło 30 minut rozmów, uchwyt nieoryginalny, ale o takiej samej budowie zakrywacjący większość tyłu leo. W trasie powrotnej ustawilem go tak, żeby nie leciało na niego żadne powietrze i też zero problemów.
MDA Compact IV
HP dv2535ea

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #111 dnia: Styczeń 13, 2011, 13:36:28 »
Ponawiam pytanie do tych co mają "skopany hardware". Jakie macie ładowarki samochodowe?

równie dobrze to może być wina niewłaściwego napięcia (za duże, nierówne czy co tam innego).

Nie dziwcie się, "że się dziwię". HTC raczej uchodzi za dobry jakościowo produkt i się okazuje, że niektórym się przegrzewa, a inni (większość) nie ma z tym ŻADNYCH PROBLEMÓW.

sgs III

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #112 dnia: Styczeń 13, 2011, 14:34:11 »
Ja jeżdżę z Motorola P513.

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #113 dnia: Styczeń 13, 2011, 14:55:08 »
jeżdżę z tym samym modelem od motki i nie mam poblemu
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #114 dnia: Styczeń 14, 2011, 16:21:05 »
A ja mam oryginała od htc
MDA Compact IV
HP dv2535ea

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #115 dnia: Styczeń 14, 2011, 17:02:46 »
I się tak przegrzewa na oryginalnej?  qrka, ja mam najtańszy noname "ładowarka do nokii mcro usb" i w ogóle mi się nie grzeje. Z pewnością jest słabsza niż inne i sądziłem ,że to może być przyczyną.  Jakie natężenie ma ta motorolka? Nie mogę na szybko tego googlnąć -w 5 kolejnych sklepach nie podają tego parametru ;-(
sgs III

*

Offline fresz33

• **
  • 150
  • live is live HTC HD2 skink Clean Desire v1.2 NAND
« Odpowiedź #116 dnia: Styczeń 14, 2011, 17:19:23 »

« Odpowiedź #117 dnia: Styczeń 14, 2011, 18:22:33 »
Witam,
coś chyba jest w tych ładowarkach, zachciało mi się ładowarki uniwersalnej, więc kupiłem taką 2A mini-usb, obciąłem kabel i przylutowałem równolegle gniazdo usb (3 przewody w kabelku - czerwony, zielony, czarny) oraz kabel mikro-usb od nokii (dwa przewody - czerwony, zielony). Przy podłączeniu do gniazda usb oryginalnego kabla od HD2 tel. automatycznie się odblokowuje (coś jak by widział oryginalny uchwyt) ale ma tendencje do rozłączania ładowania po pewnym czasie (z GPS). Przy podłączeniu kablem dwu przewodowym nie zauważyłem jeszcze problemów. Zobaczymy latem...

Warto dodać, że przy podłączeniu oryginalnym kablem, z gniazda przylutowanego jak w opisie (3 przewody) nie da się ładować np. nokii.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2011, 18:26:56 wysłana przez greg72 »

*

Offline darkiz

• *
  • 60
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3 Dual
« Odpowiedź #118 dnia: Styczeń 15, 2011, 16:52:09 »
Zauważyłem, że HD2 przegrzewa mi się tylko na zamienniku baterii. Na baterii którą kupiłem w HK i na Automapie  po kilku minutach odcina ładowanie. Natomiast gdy zmieniłem baterię na oryginalną jest ok. Przejechałem ostatnio 1000 km bez wyłączania nawigacji i ani razu nie odcięło ładowania.

« Odpowiedź #119 dnia: Styczeń 15, 2011, 18:26:34 »
weźcie wyślijcie telefon do serwisu jak po 5 minutach ładowania wam odcina zasilanie. Ja zjezdzilem około 5000 km z leonem, w wakacje przy 30 stopniach i wylaczonej klimatyzacji pomimo ładowania nigdy nie odciął zasilania, teraz w zimie goracy nawiew skierowany praktycznie na telefon i nie ma zadnych problemów... ale tak jak juz ktoś wspominał, sprawdzcie ladowarki.
Ja uzywam samsungowej - 0 problemow...