Prośba o szybką radę uwalony :(

• 3 Odpowiedzi
  • 1176 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Prośba o szybką radę uwalony :(
« dnia: Kwiecień 12, 2011, 21:42:25 »
Mam HSPL i stockowy rom 1.66
Od kilku miesięcy telefon sie ciągle wieszał .... dzisiaj chciałem w końcu wrzucić rom 3.14 wyjąłem baterię zeby zobaczyć S/N potem włączyłem telefon i jak na złośc stanęło mi wszystko na pomarańczowym ekranie w logo WINDOWS.
Co mam teraz zrobić prosze o rady
Najlepiej chyba pozbyć się HSPL i w końcu odesłac telefon do naprawy ale tak zeby był czysty ...
Oprócz wgrania HSPL i nowego radia + jakies programy nic nie było robione ....

Zrobiłem HR wszystko ruszyło ... czy po HR dalej mam HSPL? bo widze ze po HR wszystko poszło ....
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2011, 22:42:35 wysłana przez lmichal »

*

Offline HTC-HD-2

• *
  • 78
  • Sprzęt: Samsung Galaxy NOTE II
Odp: Prośba o szybką radę uwalony :(
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 12, 2011, 22:40:45 »
Przechodziłem dokładnie to samo jakieś 2 tygodnie temu.

Po HR nadal masz HSPL.

Nie wiem czy szukałeś czy nie ale skoro już odpowiadam to przytoczę już podaną tu na forum receptę:

PRZYWRACANIE FABRYCZNEGO SPL

1. Ściągamy oryginalny przeznaczony dla naszego urządzenia ROM ze strony HTC: http://www.htc.com/europe/SupportDownloadList.aspx?p_id=297&act=sd&cat=2 (wpisując SN swojego urządzenia mamy lub nie możliwość ściągnięcia ROM'u) lub ze strony SUNNYSOFT gdzie również są spolszczenia do ROM'ów: http://www.sunnysoft.com/htc/
2. Instalujemy jakiś program do dekompresji typu WINRAR, klikamy na ściągnięty ROM prawą myszą i wybieramy wypakuj pliki do jakiekiegoś KATALOGU, w katalogu tym pojawi się klika plików, nas interesuje plik o nazwie ruu_signed.nbh.
3. Klikamy na niego i zmieniamy jego nazwę na leoimg.nbh.
4. Kopiujemy plik na kartę za pomocą np urządzenia podpinając je do komputera lub w przypadku gdy uwaliliśmy system i nie da się go uruchomić wyciągamy kartę wsadzamy do adaptera który podpinamy do komputera i kopiujemy plik leoimg.nbh.
5. Wsadzamy kartę do urządzenia i przytrzymując VOL - ( zmniejszanie głośności w słuchawce) wciskamy przycisk power ( prawy dolny róg urządzenia ) odpali sie bootloader i odnajdzie skopiowany plik na karcie sd.
6. Tło w telefonie zmieni się na szare i napisami w języku angielskim - wtedy dla potwierdzenia ze chcemy wgrać ROM musimy wcisnąć jeszcze raz przycisk Power.
7. Rozpocznie się instalacja ROM'u. Trochę to trwa wiec po jakimś czasie na urządzeniu pojawi się napis, że wygrywanie zakończyło się SUKCESEM.
8. Wtedy wyjmujemy baterię. wkładamy ją do urządzenia i po chwili powinna zacząć się instalacja Windows.
9. Cieszymy się stokowym ROM'em z fabrycznym SPL.
N3310 -> Siemens MT50 -> Siemens SX1 -> N E50 -> SE k800i -> N E63 -> HTC HD2 -> NOTE II  :O~

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 13, 2011, 08:33:23 »
Dzieki wczoraj wszystko mi się nagle posypało. Od kilku miesięcy przymierzałem się do zmiany i akurat jak już usiadłem żeby to zrobić wszystko się zawiesiło. Tak jakby system padł bo wisiał na orange WIN i po 10 min zaskakiwał ale nic nie dało się odpalić. Postawiłem od nowa wszystko c miałem straciłem ....
Teraz na stock 3.14 mam takie pytania:
- na 1.66 miałem RAM ok. 170 MB free i pamięć urządzenia ok. zajętą w 85% na 3.14 mam RAM 50 free i 54% na urządzeniu. czy 3.14 wprowadził jakies ograniczenie do pamięci RAM (zmniejszył ją?)
- jak odinstalować np tweetera, co-pilota i jakieś inne niechciane dostarczane w pakiecie ze stockowym? Jest taka możliwość?

*

Offline HTC-HD-2

• *
  • 78
  • Sprzęt: Samsung Galaxy NOTE II
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 13, 2011, 20:27:51 »

- jak odinstalować np tweetera, co-pilota i jakieś inne niechciane dostarczane w pakiecie ze stockowym? Jest taka możliwość?
usuwasz po prostu foldery z tymi aplikacjami
N3310 -> Siemens MT50 -> Siemens SX1 -> N E50 -> SE k800i -> N E63 -> HTC HD2 -> NOTE II  :O~