Problemy w Leo

• 4 Odpowiedzi
  • 1004 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Syndicate

• *
  • 86
  • Sprzęt: HP Ipaq RX1950, HP Ipaq H4150, Asus MyPal A696
Problemy w Leo
« dnia: Kwiecień 19, 2010, 10:20:42 »
1. Czy jest jakaś możliwość zablokowania ekranu podczas rozmowy ?
Podczas rozmowy, ekran jest cały czas aktywny. Rozmawiając nieustannie coś się włączy. A to sms'y, a to coś innego. Można to jakoś zablokować ?

2. Czy można zmodyfikować sms'y ?
Przykładowo, żeby nie było archiwizacji wiadomości wysyłanych ?
Jeśli już są archiwizowane, to czy można je przenieść na pc w formie np. txt tak jak jest to w Nokii ?
W kolekcji (stan - nowe):
Palm IIIXe, 3com Palm IIIe, 3com IIIx, 3com Palm Pilot, Palm V, Palm Vx, PALM VIIx, Palm m515, Handspring Visor, Handspring Visor Deluxe

Odp: Problemy w Leo
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 19, 2010, 10:25:08 »
1. Czy jest jakaś możliwość zablokowania ekranu podczas rozmowy ?
Podczas rozmowy, ekran jest cały czas aktywny. Rozmawiając nieustannie coś się włączy. A to sms'y, a to coś innego. Można to jakoś zablokować ?

Leo ma czujnik zbliżeniowy. Przy aktywnym połączeniu po zbliżeniu telefonu do ucha ekran samoistnie powinien się wygasić i dezaktywować. Po odsunięciu od twarzy ekran się aktywuje. Jeśli ci tak nie działa to coś masz nie tak z softem albo ze sprzętem.

*

Offline Syndicate

• *
  • 86
  • Sprzęt: HP Ipaq RX1950, HP Ipaq H4150, Asus MyPal A696
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 19, 2010, 10:34:59 »
U mnie jest aktywny podczas rozmowy. Nie wiem co jest. Może źle trzymam telefon czy cos, bo juz kurcze sam nie wiem.

Soft jest oryginalny. Nic w nim nie mieszałem. Tylko łatki ze strony htc i kilka programów użytkowych. Nic więcej.
Można gdzieś sprawdzić co jest nie tak (ustawienia itp.) ?
W kolekcji (stan - nowe):
Palm IIIXe, 3com Palm IIIe, 3com IIIx, 3com Palm Pilot, Palm V, Palm Vx, PALM VIIx, Palm m515, Handspring Visor, Handspring Visor Deluxe

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 19, 2010, 10:53:45 »
Sprawdź sobie w instrukcji gdzie dokładnie jest zlokalizowany czujnik zbliżeniowy. Podczas rozmowy połóż sobie Leo na stole i zasłoń dokładnie czujnik palcem. Jeśli nie zgaśnie- coś jest zepsute. Pozostaje HR, nowszy ROM (o ile nie masz najnowszego), a jak na każdym ROMie jest to samo- to serwis.
Czujnik w Leo jest ok, i działa jak powinien, więc albo masz coś skopane software'owo, albo sprzętowo.