Problem z wybieraniem połączeń w LEO

• 6 Odpowiedzi
  • 1181 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z wybieraniem połączeń w LEO
« dnia: Marzec 19, 2010, 18:39:04 »
Witam,

Pierwszy raz piszę tu posta. Jestem posiadaczem LEO od 3 miesięcy. Od około miesiąca przyglądam się temu forum i staram się jak najwięcej nauczyć odnośnie obsługi i konfiguracji tegoż telefonu. Niestety jakiś czas temu pojawił mi się następujący problem: chcąc się połączyć z kimś z książki telefonicznej od czasu do czasu pojawia mi się błąd w połączeniu, który objawia się jakby nałożeniem dwóch rozmów telefonicznych (mam tu na myśli obrazy, a nie faktyczne połączenia głosowe) - jednej którą wcześniej odebrałem lub wykonałem i drugiej, którą mam zamiar wykonać w danej chwili. Po ukazaniu się takiego obrazu dwóch nałożonych na siebie rozmów słychać dźwięk błędu, po czym telefon samoistnie przełącza się na ekran główny. Oczywiście żadnego połączenia wykonać nie można - dopiero restart telefonu anuluje ten problem, ale nie na długo. Po kilku wykonanych połączeniach sytuacja się powtarza. Starałem się dokładnie przeszukać to forum, ale nie znalazłem niczego podobnego, jeżeli jednak jest odpowiedź na mój problem to przepraszam za zawracanie głowy i proszę o podpięcie linka do pasującego tematu.

Jednocześnie chciałem nadmienić, że stało się to po wykonaniu, którejś z poniższych czynności (wszystkie zrobiłem w ten sam dzień), ale nie wiem, czy któraś z nich mogła mieć na to wpływ:

1. Zmieniłem standardową kartę pamięci dołączaną do LEO na Kingstona 8GB - tę z serii szybkich - nie pamiętam jakie mają oznaczenia (chyba HC ...??)
2. Przekopiowałem wszystkie moje kontakty z karty sim na telefon, jednocześnie cały czas na karcie sim posiadam te same kontakty.
3. Zainstalowałem task managera Touch X Taskmanager.

Bardzo proszę o pomoc, bo sam niespecjalnie wiem co zrobić, a nie chcę niczego popsuć. Ten brak możliwości wykonywania połączeń jest dobijający.

Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam  :)

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
Odp: Problem z wybieraniem połączeń w LEO
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 19, 2010, 21:21:07 »
Napisał byś chociaż jaki rom. Wiesz jakie jest najlepsze lekarstwo na wszystkie problemy z systemem? HR.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 19, 2010, 23:52:20 »
Mam oryginalny ROM 1.48.479.1 (71294) WWE. Nic nie zmieniałem - czy jest może jakiś nowszy, polski ROM, bo na stronie HTC wydaje się, że nie ma żadnych aktualizacji - a może się mylę?

Zobaczymy co da Hard Reset

pozdr

*

Offline Rybson

• **
  • 231
  • Sprzęt: HTC LEO, HTC ONE m8
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 20, 2010, 09:28:21 »
http://www.sunnysoft.com/htc/

Tutaj masz nowy   rom
Rybson

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 20, 2010, 17:37:01 »
Wielkie dzięki za linka do strony. Przyznam się, że nie miałem pojęcia, że taka strona istnieje - wciąż wchodziłem na stronę HTC, a tam nic się nie pojawiało nowego.

Swoją drogą Hard Reset niczego nie zmienił. Może aktualizacja softu coś pomoże? Ale dlaczego taki błąd w ogóle występuje to cały czas się zastanawiam.

Jeżeli ktoś jeszcze miał podobny przypadek, a aktualizacja ROMu nic nie dała, to nadal proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Połączone: Marzec 22, 2010, 21:50:06
Witam. Chciałem powiedzieć, że aktualizacja ROMu na 1.66 pomogła. Niestety pojawił się inny problem. Nie mogę wgrać spolszczenia. Wiem, że pojawił się już ten wątek na forum, ale mimo iż mam Windows 7, a plik uruchamiam w trybie zgodności z Windows XP  SP2, to nic nie daje, bo cały czas się program spolszczający wywala. Może ktoś zna jeszcze jakiś sposób na obejście tego problemu (antywira też wyłączam) ?

Pozdr
« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2010, 21:50:06 wysłana przez vombatole »

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 31, 2010, 13:55:29 »
Jeżeli masz Windowsa7 64bit to spolszczenia nie wgrasz. Użyj 32bitwego systemu operacyjnego.

*

Offline Rybson

• **
  • 231
  • Sprzęt: HTC LEO, HTC ONE m8
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 31, 2010, 14:02:31 »
Potwierdzam PL nie wgrałem na lapku gdzie mam Win 7 HP 64 BIT natomiast bez problemu u kumpla ten sam system tylko 32 BIT
Rybson