Problem z sms HD2

• 6 Odpowiedzi
  • 1453 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z sms HD2
« dnia: Listopad 28, 2011, 20:12:27 »
Witam
Obecnie mam HTC HD2 i mam taki problem kiedy przychodzi wiadomość sms telefon nie podświetla się co mi bardzo przeszkadza... próbowałam już robić coś w rejestrze bo przeczytałam na forum ale ustawienia tam są dobre... wgrałam program HD2Tweak 1.0.1 który ma taką żeby podświetlało ekran jak przychodzi wiadomość ale tam też mam zaznaczone i dalej nic. Czy ktoś ma pomysły jak to inaczej zrobić?
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2011, 20:15:07 wysłana przez frytka140 »

*

Offline JohnyS

• 257
  • Sprzęt: HD2, Note2
Odp: Problem z sms HD2
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 29, 2011, 01:23:37 »
U mnie też ekran nie podświetla się, ale mam zainstalowaną taką małą aplikację,
która powoduje miganie klawiszy po przyjściu sms-a dzięki czemu lepiej się to sprawdza niż podświetlenie ekranu, bo klawisze migają tak długo, jak długo masz nieprzeczytaną wiadomość. Działa to również w przypadku wiadomości email oraz połączeń nieodebranych.
Ja mam to pod nazwą NetRipper_LeoExtendedNotification

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 29, 2011, 19:52:07 »
niestety też to nie pomaga zainstalowałam i dalej nic klawisze też się nie świecą:(

*

Offline JohnyS

• 257
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 30, 2011, 23:54:27 »
A reset telefonu robiłaś po tej instalacji ?

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 01, 2011, 15:57:01 »
na poczatku zrobiłam ale nic nie pomogło a teraz zrobiłam hard reset i pozniej znowu wgrałam ten program i reset i pomogło ale ekran dalej nie świeci... nie wiem już co robić.. Myślisz że przyjmą na gwarancje takie cos?

*

Offline JohnyS

• 257
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 01, 2011, 17:42:54 »
Ale dlaczego mają przyjąć, jeśli w tym telefonie tak widocznie ma być, że ekran nie podświetla się przy przychodzących wiadomościach.
Przecież jeśli słyszysz sygnał wiadomości, to sama możesz podświetlić ekran, tym bardziej, że i tak najczęściej trzeba to zrobić aby odblokować telefon przed przeczytaniem wiadomości.
W każdym razie mnie to wcale nie przeszkadza i migające przyciski w zupełności wystarczają.

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 01, 2011, 17:53:48 »
ja miałam jeden telefon hd2 i przy przychodzeniu wiadomosci świeciło się a w tym 2 juz sie nie swieci... wiec nie jest do konca dobrze. mi to przeszkadza bo sie przywczaiłam a jak mam wyłaczone dzwieki i wibracje to przynajmniej wiem jak sie swieci telefon a czesto musze miec wyłaczone wszystko...