problem z połączeniem usb

• 4 Odpowiedzi
  • 780 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z połączeniem usb
« dnia: Sierpień 24, 2010, 08:33:07 »
Witajcie,
Ostatnio na moim hd2 pojawił się problem związany z połączeniem usb do win7 x64. Mimo zaznaczonej opcji w ustawieniach by leo pytał po podłączeniu o rodzaj połączenia usb za każdym razem pokazuje się okienko udostępniania internetu. Domyślnym rodzajem połączenie jest activesync jednakże nie można zmusić leo by się synchronizował z pc. Jak można rozwiązać ten problem?

*

Offline Unthinkable

• *
  • 66
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
Odp: problem z połączeniem usb
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 25, 2010, 13:33:08 »
Moja rada zainstaluj sobie win 7 32 bit na osobnej partycji i przy operacjach na fonie korzystaj tylko z niego. Na x64 lubią dziać się cuda. Poczytaj http://pdaclub.pl/forum/leo/problem-z-polaczeniem-usb-brak-mozliwosci-polaczenia/ .Wróciłem do 32 bitów i nie mam żadnych problemów z połączeniem.  Czasem pomaga ponowne zainstalowanie aplikacji Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile po ściągnięciu instalki ze strony microsoft-u.
HTC HD2 Leo
Romy:
Polski - BlackSideDown
Angielski - Cookie Energy

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 25, 2010, 15:09:23 »
Ostatnio testowałem hd2 z innymi pc w win 7 32 i xp. Na wszystkich tych konfiguracjach występują dokładnie te  same objawy a więc problem leży po stronie hd2.

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 25, 2010, 16:31:12 »
a wejdź w ustawienia połączeń i zobacz czy masz odhaczone w połączeniu z PC opcję szybszej synchronizacji.
ja tak kiedyś miałem

*

Offline Unthinkable

• *
  • 66
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 25, 2010, 23:37:56 »
Poczytaj FAQ http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=6608974&postcount=6  i odpowiedź na pytanie 4 może coś z tych rad da skutek.
HTC HD2 Leo
Romy:
Polski - BlackSideDown
Angielski - Cookie Energy